TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu da 65 yaş izdihamı..!

65 yaş üstü vatandaşlara verilecek olan elektronik kartlar izdihama yol açtı

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu da 65 yaş izdihamı..!

ALİ AK - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rahat ve konforlu bir ulaşım sağlamak için, kent kaynaklarının doğru, verimli ve bilimsel olarak kullanılması amacı ile idare tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara elektronik kartların ücretsiz verilmesi, ESHOT Genel Müdürlüğü’nde tek veznenin hizmet vermesi ile birlikte işkenceye dönüştü.

Bir çok yerde asılı olan duyurularda yapılan eksiklik 65 yaş üstü hasta, engelli yaşlıların işkence çekmesine sebep oldu. Kart başvurularının alınmasına 03/11/2014 tarihinde başlanacağı bildirilirken bitiş süresinin belirtilmemesi vatandaşların isyanına sebep oldu. Başvuru bitiş tarihinin belirtilmesi uzun kuyruklar oluştururken, ESHOT Genel Müdürlüğü önünden başlayan sıra, Milli Kütüphane Caddesi, Katlı Otopark önü ve Bahribaba Otobüs Duraklarının önünde bitiyor.

“BU NASIL BİR SİSTEM?”

Konak Katlı Otopark altı Belediye Pasajı, Karşıyaka Vapur İskelesi, Bornova Metro Durağı ve F. Altay Aktarma Merkezi olmak üzere 4 noktadan işlem yapılması yetersiz olurken, Konak Katlı Otopark altı Belediye Pasajı’nda tek veznenin hizmet vermesi uzun kuyrukların oluşmasına yol açarken 65 yaş üstü vatandaşların sıkıntı yaşamaları çevredekilerin de şaşkın bakışlarına sebep oldu.

Sabah erken saatlerde gelen bir çok kişi gibi işin düzenlediğinden yakınan 78 yaşındaki Erdoğan Ağalar, “Burada sıra bekleyen herkes 65 yaş üstünde ve sağlık sorunları var. Bu şekilde sırada beklemek çok zor. Bu yaşta bu insanları bekletmek nasıl nedir? Bu nasıl bir sistemdir. Saat 08.00’den beri bekliyorum ve kim bilir daha kaç saat daha bekleyeceğim” dedi.

Bu sistemin insanlara yapılan eziyetten başka bir şey olmadığını ifade eden 65 yaşındaki Meryem Çaparcı ise, “Bu nedir böyle? Eğer bir iyilik yapacaklarsa doğru düzgün yapsınlar” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“Yaparım demekle olmuyor” diyerek sıkıntılarını dile getiren Emel Vurganer ‘de, “Vatandaş rahat değil. Her yerde aynı sorun. İşlerimizi yapamıyoruz. Yaparım demekle olmuyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’den büyük eziyet

Hükümetin yaptığı düzenlemeyle birlikte 65 yaş üzeri tüm vatandaşlar toplu ulaşım araçlarından ücretsiz seyahat imkânı kazandı. Bugüne kadar nüfus cüzdanlarını göstererek toplu ulaşım araçlarından faydalanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği uygulama ile elektronik kart almak zorunda bırakıldı. Belirlenen 4 noktada başlayan ‘Elektronik Kart Başvurusu’ vatandaşların uzun kuyruklarda beklemesine yol açtı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı uygulamanın yanlış olduğunu, vatandaşın bu yöntemle mağdur olduğunu vurguladı.

BU EZİYET NEDEN?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, soğuk havada emeklilere eziyet çektirildiğini ifade etti. Doğan, “Hükümetimizin yapmış olduğu düzenleme ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanmaya hak kazandı. Vatandaşlar bugüne kadar nüfus cüzdanlarını görevlilere ibraz ederek ulaşım hizmetinden faydalanıyorlardı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu uygulamanın elektronik kartlarla yapılması gerektiği yönünde karara vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı uygulama var. Ancak orada vatandaşa eziyet yok. Vatandaşların başvurusu elektronik ortamda alınıyor ve kartları adreslerine postalanıyor. İzmir’de ise vatandaşlarımız bu soğuk günlerde kuyruklarda bekletilerek kendilerine eziyet ediliyor. Vatandaşlar zaten 65 yaşını geçmiş, çoğu sağlık problemleriyle uğraşıyor. Bir de elektronik kart almak için saatlerce kuyruklarında bekletiliyorlar. Çoğu vatandaş rahatsızlıklarının olduğunu belirterek çalışmaların çok yavaş ilerlediğinden şikâyetçi oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acilen bu yanlış uygulamadan geri dönmesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi başvuruları elektronik ortam üzerinden almasını, onu yapamıyorsa da metropol ilçelerin her birine 4’er tane başvuru noktası kurmasını ve vatandaşı daha fazla mağdur etmemesini bekliyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.