TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Paket geri çekilmeyecek”

HDP'li Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketi konusunda “anlaştık” açıklamasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “İç Güvenlik Paketi”nin komisyona çekilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Paket geri çekilmeyecek”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetin tepki gösterdiği ve geri çekilmesini istediği İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, HDP'li Pervin Buldan'ın Dolmabahçe görüşmesinden sonra yaptığı “Paket üzerinde anlaştık” açıklamasını yanıtladı. Elitaş İç Güvenlik Paketi üzerinde yapılan görüşmelerde muhalefet partilerinin yumuşamalarını arzu ettiklerini belirtti.

Muhalefetin özellikle Meclis Başkanvekillerine uyguladıkları şiddetten vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Elitaş, “Hanım Meclis Başkanvekili'ne yaptıkları mobing affedilebilir bir durum değil. Ayşe Nur Hanım'ı bir hafta süresince olağanüstü derecede yıprattılar. İç tüzük uygulanmıyor. Şiddetle karşı karşıyayız. Terörize edilmiş grupların Meclis Başkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, iç tüzüğün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. AK Parti kendine yakışan bir tavırla TBMM'yi çalıştırmaya çalışıyor” dedi.

“YUMUŞAMA TARZI GÖSTERSİNLER”

İç Güvenlik Paketi üzerindeki görüşmelerin devam edeceğini belirten Elitaş, “Bütün siyasi partilere, 'İçişleri Komisyonu başkanlığında, her partiden bir uzman milletvekilinin oluşturduğu heyet, otursun anlaşsınlar bakalım' dedik. Ama maalesef bu konuyla ilgili herhangi bir yaklaşım görmedik. En son CHP Grup Başkanvekili, 'Biz kimseyle görüşmeyiz, uzlaşmayız' demiş. Bu, HDP'nin söylemleri ile değişecek bir iş değil. Yumuşama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Muhalefetin verdiği önergeleri kontrol edin, ciddiye alınıp alınmayacağını anlarsınız” diye konuştu.

Genel Kurul'da 33 maddenin görüşülmesinin tamamlandığını anlatan Mustafa Elitaş MHP,CHP ve HDP de ciddi bir önerge getirirse, değerlendireceklerini ancak tasarının İçişleri Komisyonu'na çekilmesinin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.