TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar-Bahçelievler Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Bahçelievler Mahallesi’ndeyiz.Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini gerçekleştirmekte olan Halil Sarıcan. Karabağlar’ın merkez mahallelerinden birisi olması nedeniyle şehirleşme anlamında büyük sorunlar yaşamıyor. Mahallenin en büyük sorunu ise TEDAŞ’la yaşadıklarını ifade ediyor mahalle muhtarımız. TEDAŞ’ın yaptığı çalışmaları tam tamamlamadıklarını söyleyen Sarıcan, “Elektrik kabloları dışarıda kaldı bu vatandaşlar için bir tehlike arz etmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar-Bahçelievler Mahallesi

TANER UYANIKER

 “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Bahçelievler Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 1940 ve 1950’li yıllarda göçmen nüfusun buraya taşınması ve bahçeli evler yapmaları nedeniyle bu ismi alıyor. Mahallemiz Karabağlar’ın merkezinde bulunuyor. Üçyol metro istasyonuyla mahalleye çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini gerçekleştirmekte olan Halil Sarıcan. Karabağlar’ın merkez mahallelerinden birisi olması nedeniyle şehirleşme anlamında büyük sorunlar yaşamıyor. Mahallemizde yoğunlukla orta gelir düzeyine sahip bireyler yaşıyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak, en büyük sorunu TEDAŞ’la yaşadıklarını ifade ediyor mahalle muhtarımız. TEDAŞ’ın yaptığı çalışmaları tam tamamlamadıklarını söyleyen Sarıcan, “Elektrik kabloları dışarıda kaldı bu vatandaşlar için bir tehlike arz etmektedir” dedi.

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Bahçelievler Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ilk dönemini icra etmekte olan Halil Sarıcan. Mahallemiz 1940 ve 1950’li yıllarda göçmen nüfusun buraya taşınması ve bahçeli evler yapmaları nedeniyle bu ismi alıyor. Mahallemiz nüfus olarak da yoğun bir mahalle olarak göze çarpıyor. Ulaşım olarak Üçyol metro istasyonunun olması bir avantaj. Bunun yanında İzmir’in merkez yerlerine ulaşım olarak yakın bir yer. Mahalle içinde yer alan Uğur Mumcu Dinlenme tesislerinde mahalle sakinlerini vakit geçirme imkanına sahip. Bunun yanında yeşil alanları ve oyun parkları da bol olan bir mahalle. Mahallemizde çarpık kentleşme yaşanmamaktadır. Şehirleşme anlamında çok fazla bir sorun yaşadığı söylenemez. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak, en büyük sorunu TEDAŞ’la yaşadıkların ifade ediyor mahalle muhtarımız. TEDAŞ’ın yaptığı çalışmaları tamamlamadıklarını söyleyen Sarıcan, “Elektrik kabloları dışarıda kaldı, bu vatandaşlar için bir tehlike arz etmektedir. Bunları bir türlü kapatmadılar. Bunun yanında bir sokak lambası patlıyor zamanında gelip yapmıyorlar. Özelleştirilmeden daha iyiydi” dedi.

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Emekli olduktan sonra mahallemizde 2 dönem azalık yaptım. Bu dönemde mahalle sakinleriyle iyi ilişkilerim oldu. Onların da çağrılarıyla muhtarlık yarışına girdim. 5 aday arasından seçildim. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

TEDAŞLA SORUN

Mahallenin sorunları nelerdir?

Mahallemizdeki en büyük sorun TEDAŞ problemidir. Hizmeti tam anlamıyla alamıyoruz. Elektriklerin yer altına taşınma olayında yine sorunlar yaşadık. Yer altına alınan elektrik kablolarının dışarıya bakan kısımları düzenlenmedi. Onlar açık bir şekilde durmaktadır. Bu durum mahalle sakinleri için tehdit oluşturmaktadır. Yapılan işi tam anlamıyla sonlandıramadılar. Bunun yanında bir sokağımızda üç tane sokak lambası yanmıyor. Bu durumu defalarca bildirmemize rağmen bir türlü gelip sorunu çözüme kavuşturmadılar. Kaymakam beyle bu durumu konuştuk ve kendileri bu şirketin bölge müdürünü toplantıya çağırdı. Buna rağmen değişen hiçbir şey olmadı. Devletin elindeyken daha iyi hizmet alıyorduk. Şimdi hizmetler aksamaktadır.

Mahallemizde bulunan başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili sorun yaşıyoruz. Bu köpekler mahalle sakinlerine saldırıyorlar. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde köpekler daha saldırgan oluyor. Gece işten gelen vatandaşlarımız bu köpeklerin saldırılarına uğruyor. Bu köpekler tarafından ısırılan vatandaşlar oldu.  Mahalle sakinleri bu konuda çok şikayetçiler. Biz de bu konuda başvurularımızı yaptık. Bir barınak yapılacağı söyleniyor. Böyle bir çalışma yapılırsa çok iyi olur.

490 ve 510 sokaklarında spot mağazaları bulunuyor. Bu dükkanlar kaldırımı işgal ediyorlar. Mahalle açısından hoş bir görüntü olmuyor. Kaldırımı kullanmakta vatandaş sorun yaşıyor. Zabıtalar bu esnafı uyarmasına rağmen bir çözüme kavuşturulamadı.

Pazaryeri mahallemizin uzak bir noktasında kalmaktadır. Mahalle sakinleri oraya gitmekte sorun yaşıyor. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız için büyük bir problem teşkil etmektedir. Pazarın mahallenin içinde bir yere alınmasını istiyoruz.

10 tane sokağımıza kilit taşı yapıldı. Bu konuda teşekkür ederiz. Diğer kalan mahallelerimiz için de kilit taşı yapılacak. Bununla ilgili proje hazırlandı. Biz bu projenin hızlandırılmasını istiyoruz. Bunun dışında sağlık ocağımızın olduğu yer yağmur yağdığında sular altında kalıyordu. Bir kanal yapıldı sorun büyük ölçüde çözüldü ama biraz daha sıkıntıları bulunuyor. Onunda kısa bir zaman diliminde çözüleceğini umuyorum.

“GEÇİNEMİYORUZ!”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Bize verilen maaş 871 lira bunun bir kısmı muhtarlık giderlerine harcanıyor. Bunların içinde elektrik, su, internet, telefon gibi giderler bulunuyor. Bu harcamalar ayda 200 lira gibi bir miktar tutuyor.  Muhtarlıkların çoğu işlem nüfus müdürlüğüne verildiği için eskisi gibi bir gelirleri yok. Bu paralarla hayatımız zor devam ettiriyoruz. Bunun yanında yetki sorunu da bulunuyor. Sorumluluğumuz çok ama yetkimiz yok. Tebligat kanunuyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Bu postaların bizde toplanması olayı yanlıştır. Bunu bizden alsalar çok iyi olacaktır. Postacılar evde bulamıyor vatandaşı evrakları bize getiriyor. Sonra biz de vatandaşla sorunlar yaşıyoruz.

“MUHTAR MAHALLENİN HER ŞEYİDİR”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Muhtar mahallenin her şeyidir. Mahalle sakinleri bütün sıkıntılarını bize anlatırlar. Muhtar mahallenin abisi, babası konumundadır. Her türlü sorunlarında bize gelirler. Muhtarlık olmasa vatandaşlar nereye gidecek? Muhtar mahalle için gereklidir. Mahallelinin şikayetleri tek bir elde toplanarak yetkili yerlere iletiliyor. Öbür türlü herkes kendisi giderse sorun çıkar. Muhtar mahalle için gereklidir. Biz de mahallemizde arkadaşlarımla beraber çalışmaya gayret ediyoruz. Atık yağ ve pil toplayarak faydalı olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında gelen giysileri ihtiyacı olan kişilere veriyoruz.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Göçmenler, 1940’lı yıllardan itibaren mahalleye yerleşmeye başlıyor. Mahallenin temeli o tarihlerden itibaren atılmaya başlanıyor. Mahallemizde, 1 tane sağlık ocağı, 2 tane ilkokul ve 5 tane lise ve 2 tane cami bulunuyor.

Halil Sarıcan Kimdir?

1951 yılında Aydın’ın Bilecik ilçesinde doğdum. İzmir’e 1985 yılında, mahalleye ise 1990 yılında taşındım. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım. Daha önce iki dönem azalık görevinde bulunmuştum. Astsubay emeklisiyim. Evliyim ve iki çocuk sahibiyim.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 16000

Mahallenin seçmen sayısı: 12230

Mahallenin posta kodu: 35150

Mahallenin cadde sayısı: 5

Mahallenin sokak sayısı: 52

Mahallenin muhtarı: Halil Sarıcan

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.