TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ulaşım sorunu çözülsün”

Tüm Bel-Sen, toplu sözleşme döneminden bu yana devam etmekte olan ulaşım konusundaki görüşmelerde son duruma ilişkin basın açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ulaşım sorunu çözülsün”

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikası Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu  Şube arasında, toplu sözleşme döneminden bu yana  devam etmekte olan ulaşım konusundaki görüşmelerde gelinen son noktaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

EN YÜKSEK KAZANIMLARLA TAMAMLANDI

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ulus Bozkır, yaptığı basın açıklamasında; “Belediyeler ile memur personeli temsil eden yetkili iş sözleşmeleri, geçtiğimiz yerel yönetim seçimleriyle tekrar müzakere edilmeye başlanmıştır. Bu süreçte sendikamız Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube olarak, yetkili olduğumuz ilçe belediyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, üyemiz olsun ya da olmasın tüm emekçilerin taleplerini almış, yaptığımız görüşmelerin içeriklerini de kamuoyuyla paylaşmıştık. Katılımcılık ve şeffaflık esası ile yürüttüğümüz bu süreçte birçok ilçe belediyelerinin de imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri, mevcut koşullar çerçevesinde olabilecek en yüksek kazanımlarla tamamlandı” dedi.

İYİLEŞTİRME MEVCUT DEĞİL

Basın açıklamasında taleplerin arasında en çok öne çıkan hususun işyerlerine gidiş gelişte kullanılacak olan ulaşım kartı olduğunu belirten Bozkır, “Emekçilerin ulaşım, yemek yardımı, kreş ve benzeri makul talepleri arasında mevcut koşullar yönüyle çözüme en kolay ulaşılabilecek başlığın ulaşım olması, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yapılan görüşmelerde de ulaşım konusunun öne çıkmasına neden olmuştur” diye konuştu.

Bozkır, “Sendikamız tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşım konusundaki emsal uygulamalar, yasal dayanaklar sunulmuş ve yaklaşık 4 yıldır herhangi bir iyileştirme yapılmamış olan emekçilere en azından ulaşım kartı ile ilgili yapılacak bir düzenleme kapsamında iyileştirme olabileceğini ifade edilmiştir. Yapılan bu görüşmeler sonucunda; ulaşım kartı bedelinin kesilmesi koşulu ile verilebileceği yetkililerce ifade edilmiş olup, üyelerimizle yaptığımız toplantılarda bu durumun herhangi bir iyileştirme olmadığı sonucuna varılmış ve mevcut sözleşme devam etmiştir”  dedi.

ATILAN SOMUT BİR ADIM YOK

Konuşmasında Bozkır sendikalarının bu makul taleplerinin takipçisi olacağını sözleşmenin imzalandığı yaz döneminden bu yana çalışmaları ve müzakerelerini devam ettirdiklerini söyleyen Bozkır, açıklamada; “Başta İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç olmak üzere, ilgili tüm bürokratlar ile görüşme yapılmış ve görüşmelerde ulaşım konusunun çözülebileceği tarafımıza sözlü olarak ifade edilmişti. Ancak mevcut durumda henüz atılmış somut bir adım bulunmamaktadır “ dedi. Bozkır sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı, bu konularda duyarlı mevcut milletvekilleri ve önümüzdeki dönem milletvekili aday adayları ile gerekli sendikamızı ziyaretlerinde gerekse yaptığımız görüşmelerde detaylı bir şekilde görüşülmüş ve tarafımıza bu konudaki desteklerini belirterek çözüm konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişlerdir.”

EMSALLERİ VAR

Basın konuşmasında bu durumdan mevcut faydalanan ve ulaşım kartı kullanan memur personel dışında bu ulaşım kartlarından faydalanan personellerin bulunduğunu ifade eden Bozkır, “ESHOT Genel müdürlüğü bütçesine aktarılacak bedel karşılında ulaşım kartı verilebileceğine ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesinde çalışan tüm personeli kapsayan mevcut meclis kararı olup, halihazırda memur personel dışındaki çalışanlar bu karar kapsamında ulaşım kartından yararlanmaktadır. Bununla birlikte birçok kurum ve kuruluş benzer yöntemleri ve servisler ile bu uygulamaları gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

İBB’Yİ ADIM ATMAYA DAVET EDİYORUZ

Konuya ilişkin Bozkır, “Her yönden olgunlaştığı açıkça görülmekte olan ve kentimize hizmet üreten bizlerin kurumsal aidiyetini güçlendirecek olan ulaşım kartı konusunun önümüzdeki seçim dönemine girmeden en kısa zamanda çözülmesi, yapılan çalışmaların ve görüşmelerin samimiyeti açısından çok büyük önem taşımaktadır. 2015 yılı ile ulaşıma gelen yeni zamlarla birlikte bu konunun çözüme kavuşması gerektiği kaçınılmaz olmuştur. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni çözüm konusunda vakit geçirmeksizin adım atmaya davet ediyor, bu konunun her yönüyle takipçisi olacağımızı söylüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.