TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Herkesin duyarlı olması lazım”

Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Şen, gazetemiz Ege’de Bugün’e dernek çalışmaları hakkında konuştu

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Herkesin duyarlı olması lazım”

NEŞE YAVUZ - Engelli olduğunu öğrendiği anda hayatını engellilere yardım etmeye adayanŞefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Şen, gazetemize dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Şen, “Direksiyon öğretmeniydim. Daha sonra sağlık kuruluna girdiğimde, en yakın doktor arkadaşım ‘ben sana rapor veremem çünkü sen engellisin’ dedi. O ana kadar engelli olduğumu bilmiyordum. Madem engelliyim dedim, engelli raporumu aldım daha sonra da engelliler için çalışmaya başladım. 2008-2009’da seçimlerle Konak Kaymakamlığı Mütevelli Heyet üyesi oldum, yani kaymakamlıktaki belediye başkanlıkları, müftülük gibi üst düzey kimselerin imza yetkisi oldum. Engellilere yardım etmeyi sevdim, 7/24 çalışıyoruz. Telefonumuz açık, gönlümüz açık. Bilgilerimizle, kurum ve kuruluşlar ve yardıma muhtaç engelliler ya da ihtiyacı olan vatandaşlar arasında köprü olduk. Şu an Türkiye’nin her yerinden aranıyoruz. Gerek tekerli sandalye olsun, gerek akülü sandalye olsun, hastane yataklarına kadar bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne buradan teşekkür ediyoruz. Sosyal belediyeciliği tam manasıyla uyguluyorlar” dedi.

“HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Dernekten neler talep edildiğini anlatan Şen, başlıca hizmetleri arasında akülü ve tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak olduğunu ifade ederek, “Burada 30-40 kişiye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısıyla yemek veriyoruz her gün. Ben bir vatandaşa engelli ya da engelsiz olsun eğer ihtiyacı varsa yardımcı oluyorum, mutlu oluyorum. Yardım edemediğim zaman uykularım kaçıyor, huzursuz oluyorum. 10.30-12 arası yemek veriyoruz. Burada onların dertlerini dinliyoruz. Dışarıdan da tavsiye ediyorlar bizi. ‘Bir probleminiz varsa Selahattin Başkan’a gidin, o sorunlarınızı çözer’ diyorlar. Ayrıca ihtiyacı olan vatandaşlarla kaymakamlık arasında, belediyeler arasında da köprü kuruyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun çalışıyor. Ama bizim vatandaşlarımızın da bu konularda duyarlı olması lazım. Herkesin duyarlı olması lazım. Şunu unutmasınlar, ‘Her bir insan, engelli adayıdır.’ Şu an sağlam olabilirsiniz ama bir dakika sonra ne olacağını bilemezsiniz. Herkes birbirine saygı duyarsa çok iyi olur. Bizden genellikle tekerlekli, akülü sandalye olsun bu tip ihtiyaçlarını talep ediyorlar. Biz de ‘gerekli belgelerinizi getirin’ diyoruz daha sonra da ilgili yerlerle vatandaşlar arasında köprü kuruyoruz. Maalesef dışarıdan bağış gelmiyor, duyarlı olan iş adamlarımız belki bizi duymuyorlar, ya da duymazlıktan geliyorlar. Örneğin federasyonumuza bu kadar parti içinden maalesef sadece Özcan Purçu geldi ziyarete. Daha önce gelenler, ahkam kesenler şimdi bir telefon bile açmadılar. Sonra da bizden oy istiyorlar. Olmaz öyle şey” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM SORUNUNA ÇARE

Dernek çalışmalarının sadece engellilere yardımcı olmakla sınırlı kalmadığını belirten Şen, “Biz doğumdan ölümden kadar her vatandaşın yanındayız. Engelli olup olmaması önemli değil. Birinin çocuğu okula yazılacaktır, kitap parasına ihtiyacı vardır, o parayı buluruz. Çocuğunu sünnet yaptırmak isterse de değerli ve çok sevdiğim kardeşim işadamı Sedat Bozkurt’a yönlendiriyorum, o çok yardımcı oluyor. Ona da teşekkür ediyorum. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti diyelim, mezarlığı ziyaret etmeleri için belediyemizle birlikte araç tahsis ediyoruz yakınlarına. Geleceğe dönük projelerimiz arasında istihdam sağlamaya yönelik düşüncelerimiz var. Dikiş nakış, resim, oyma, heykel, berberlik, kuaförlük kursları vermek istiyoruz. Bunları da İŞKUR ve Halk Eğitim beraberliğinde yapmayı düşünüyoruz, görüşmelerimiz de başladı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.