TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜKODER’den mücadeleye devam çağrısı 

Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla toplanan Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir şubesi tüketici hak ihlallerini yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. TÜKODER İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, Türk tüketicilerinin dünyanın en yüksek vergisini verdiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜKODER’den mücadeleye devam çağrısı 

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla toplanan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi üyeleri 15 Mart Dünya Tüketiciler günü nedeniyle Konak Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TÜKODER İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, “Bütçe açıklarını kapatmanın tek yolunun vergi almak olduğu düşüncesinde olan siyasi iktidarlar, halkımızı ve tüketicilerimizi Dünya'nın en yüksek vergisini ödeyen vergi mükellefleri haline getirmiştir. Çalışanlar ve emeklilere yapılan ücret artışında oldukça cimri davranan hükümetler başta akaryakıt olmak üzere her türlü mal ve hizmetler yapılan zamları otomatiğe bağlayarak hayati çekilmez hale getirmişlerdir” diye konuştu.

“DEVLET TÜKETİCİYİ KORUYAN TEDBİRLER ALMALI”
Tonguç, anayasaya göre devletin tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alması gerektiğini belirterek, “Dünyanın en pahalı akaryakıtını tüketiyoruz, Elektrik kayıp kaçak bedelleri devam ediyor, ithal edilen doğalgaz ucuz olmasına rağmen tüketiciye yansımıyor, her gün et ve gıda fiyatları yükseliyor” dedi.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Tonguç, olumsuz tabloya rağmen her zaman mücadele edeceklerinin altını çizerek, ”Tüm bu olumsuz tabloya rağmen biz tüketiciler, dün olduğu gibi bugün de her platformda elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak, yeni ve kalıcı kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam etmekteyiz. 
Yurt düzeyinde verilen tüketici mücadelesinin daha örgütlü ve koordineli çalışmasını sağlamak amacıyla, Türkiye çapında mücadele veren tüm tüketici örgütleri ve dernekleri bir araya gelerek, 14 Ocak 2015 tarihinde başlatılan ve çeşitli tarihlerde birkaç defa tekrar edilen toplantılar sonunda ‘Türkiye Tüketici Hareketi Platformunu’ oluşturmuştur”
ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.