TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş: Türkiye'nin kaynakları herkese yeter

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Van il kongresinde konuştu. Bütün ezilenlerin birlik olması gerektiğini belirten Demirtaş, "Türkiye'nin kaynakları herkese yeter. Üretilen bütün malların paranın ülkeye adil dağılımı sağlansa tek bir yoksul kalmaz. Ama üretilen malların yüzde 80'i yüzde 20'sine dağıtılıyor. Her yer için özerk yönetim demokratik kurtuluştur. Bunun adı bölünme değil, birleşme projesidir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Demirtaş: Türkiye'nin kaynakları herkese yeter

Konuşmasında HDP'nin Türkiye'nin yeni yükselen partisi olduğunu söyleyen Demirtaş, yıllardır sürdürdükleri mücadelenin siyasi olarak doruk noktasına sıçrama şansı yakaladıklarını belirtti. Demirtaş, "Sadece bölgede değil, Tekirdağ'da da, Trabzon, Artvin'de, Aydın'da, İzmir'de de halkın umudu HDP üzerinde yoğunlaştı. Bizler yıllardır sürdürdüğümüz mücadelenin yarattığımız değerlerin ve gücün şimdi bütün halklar için bütün emekçiler için bir umut haline geldiğini görüyoruz. Artık Türkiye'de AKP zulmü tekçilği karşısında bir tek umut var. Diğer partiler ne heyecen ne de umut yaratabiliyorlar. Bütün ezilenler, gözünü bize dikmiş durumda. Bu nedenle tarihi bir sorumluluk altındayız. Bu umudu çoğaltan bu günlere taşıyan sizlersiniz" açıklamasında bulundu.

HDP HERKESİN PARTİSİDİR

HDP'nin herkesin partisi olduğunu belirten Demirtaş, "HDP'nin her yerde savunması gereken konu, yoksulluk meselesidir. Bütün inançların ortak partisiysek, bütün esnafın işverenlerin ve işçilerin de partisiyiz. Hırsızlık yapmayan evinde para sayma makinesi olmayanların da partisiyiz. Onların hakkını hukukunu her yerde savunmak hepimizin görevidir. 10 kişiden 6'sı işsiz. Yoksulluk ve işsizlik buranın yaşam tarzı olmuş. Bölgenin tamamı böyle. Türkiye'nin en yoksul kentleri. En işsiz şehirleri. Diyorlar burada PKK savaş başlattığı için geri kaldı buralar. 1927 rakamlarına göre de buralar geri, sonraki dönemlerde de bu böyle. Sayın Öcalan anasından doğmadan da buralar yoksuldu, işsizdi, perişandı. Dilimiz, kültürümüz, kimliğimiz, aşımız, ekmeğimiz toprağımız bir bütün olarak onurumuz elimizden alınmak istendi. Bunun böyle gitmeyeceğini biliyoruz. Değiştirmek için dönüştürmek için birlik olmak lazım. Bütün ezilenler kendi içinde birlik olmalı. Türkiye’nin kaynakları herkese yeter" dedi.

BAŞBAKAN BİLE CUMHURBAŞKANI'NA BOYUN EĞMİŞ

AK Parti'nin tek adamlık sistemi yaratığını ve kimsenin eleştirilerde bulunamadığını belirten Demirtaş, "Bir gazeteci onu eleştiren tweet attı. Anında yakaladılar. TÜSİAD başkanını gördünüz. 'Bir ülkede iş verenin muhatabı Başbakandır' diyor. Sen misin bunu diyen. Hep birlikte linç etmeye başladılar" şeklinde konuştu.

Ülkede kimsenin Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiremeyeceği psikolojisinin yayılmak istendiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan bile Cumhurbaşkanı’na boyun eğmiş durumda. Bakanlar Kurulu'nu toplayacakmış. Gerekli gördüğü hallerde toplayabilir. Davutoğlu'na soruyorum. Sen Başbakan'sın Bakanlar Kurulu'nun başkanısın. Cumhurbaşkanı senin kabineni saraya neden davet etti, neden topladı? Neden gerekli gördü bunu bilmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu kendi başkanlığında toplamayı neden gerekli gördü? Bunun açıklanması lazım. Ama Başbakan da bunu soracak cesaret yok ki. Cumhurbaşkanı istediğim zaman hükümeti toplarım diyor, Başbakan buna itiraz bile etmiyor. Ülkeyi hala saraydan Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. Değişen bir şey olmadı. Bizler böylesine bir sistemi demokrasiye aykırı bir sistem olarak görüyor ve bunu değiştireceğiz. Biz iktidara gelirsek tek adamlı bir sistem olmayacak. Yetkilerimizi yerele devredeceğiz, saraylarda oturmayacağız."

BİZİM BARAJ KORKUMUZ YOK

Barajı rahatlıkla aşacaklarını ve sorunlarının olmadığını ileri süren Demirtaş, amaçlarının yüzde 15'i aşmak olduğunu söyledi. Demirtaş, Yüzde 10'nun zihinlerdeki baraj olduğunu belirterek, "Türkiye’nin yükselen yıldızıyız, engellemeye çalışıyorlar. Bizi seviyormuş gibi bağımsız girin diyorlar. Onu söyleyenlere, 'Bize akıl vereceğinize, gelin bize oy verin' diyoruz. Ne yapacağımızı biz biliyoruz. Türkiye'deki gerçek demokratik yaşamı birlikte inşa edelim. İzmir'de de aynı şeyleri söylüyoruz, Türkiye'nin her yerinde de aynı şeyleri söylüyoruz" diye konuştu. (DHA/VAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.