TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tayan, Uludağ’daki ölümlü kazaları sordu

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uludağ’da geçen ay art arda meydana gelen ölümlü 2 kazanın, ihmalden ve denetimsizlikten kaynaklandığını ileri sürerek, konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Tayan, Davutoğlu’na, "Uludağ’da meydana gelen ölümcül olayların sorumlusu kimdir?" diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Tayan, Uludağ’daki ölümlü kazaları sordu

Tayan, Uludağ 2’nci bölgede meydana gelen kızak kazasında 7 yaşındaki Elif Uymuşlar’ın ve yürüyüş yaparken otomobilin altında kalan sınıf öğretmeni 47 yaşındaki Necla Aladağ'ın ölümlerinin herkesi derinden yaraladığını belirterek, bunun sorumlusunun yerelde ve genelde iktidarda bulunanlar olduğunu savundu.

13 yıldır genel ve yerel iktidarın Uludağ’da hiçbir düzenleme yapmadığına dikkat çeken Tayan, şunları söyledi: "Bu ölümlerin ve artan diğer kazaların önüne geçilememektedir. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması, kayak veya kızak yapılacak yerlerin belirlenmemesi, güvenli olmayan bölgelere filelerin çekilmemesi, kaçak kızak verilmesi ve denetimlerin yapılmaması bu tür kazaların artmasına sebep olacaktır. Şimdi görüyoruz ki sorumlular topu birbirlerine atmaktadırlar. Uludağ’da yetki karmaşasına bir an önce son verilmeli her türlü durumda vatandaş karşısında bir muhatap bulunmalıdır."

ULUDAĞ’DA YETKİLİ KİM?

Uludağ’da devam eden düzensizlik nedeniyle ne günübirlikçilerin, ne turistlerin ne de kayakçıların memnun olmadığını ifade eden Tayan, Türkiye’nin en eski Kayak Merkezi’nin yetkilisi ve sorumlusu hakkında yıllardır kamuoyu önünde tartışmanın sürdüğüne dikkat çekti. Tayan, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: "Uludağ’da yetkili kimdir, Uludağ’da meydana gelen ölümcül olayların sorumlusu kimdir, Yurt dışındaki kayak merkezlerini incelemeyi düşündünüz mü, Uludağ’da yatırım yapan firmaların şikayet ve görüşlerini değerlendiriyor musunuz, Kayak Federasyonu ve Turizm Şirketleri ile görüşmeler yapılıyor mu, Uludağ’ın modern bir kış turizm ve kış sporları merkezi olması için bir planlamanız var mıdır?" (DHA/BURSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.