TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kim bunun sorumlusu?

İzmir Kültürpark Fuar Alanı 4 Nolu Hol arkasında bulunan hurdalıkta onlarca tekerlekli sandalye üst üste yığılmış ve unutulmuş durumda. Peki, kim bunun sorumlusu?

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kim bunun sorumlusu?

DAVUT İPEK - Yapı Fuarı’nın yirmincisinin düzenlendiği şu günlerde, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda, ilginç bir görüntü var. Fuar alanındaki 4 Nolu Hol’ün arkasında hurdalar için ayrılmış olan bölümde üst üste yığılmış onlarca tekerlekli sandalye duruyor. Birçok engelli vatandaşın ihtiyaç duyduğu ve çoğunun sahibi dahi olamadığı bu tekerlekli sandalyeleri hurdalıkta kaderine terk edilmiş bir şekilde gören vatandaşlar ise gözlerine inanamıyorlar. Tabi bu durum akıllara başka sorular da getiriyor. Bu tekerlekli sandalyeler onca ihtiyaç sahibi olmasına karşın neden bu şekilde heba ediliyor? Bir başka soru da şu; Eğer bu tekerlekli sandalyeler arızalı oldukları için bu şekilde hurdalıklara atıldıysa, onarılıp ihtiyaç sahiplerine verilemez miydi? Fuar denince akla ilk gelen kent olan İzmir’in fuar alanında, özellikle Yapı Fuarı’nın düzenlendiği bu günlerde bu şekilde bir görüntünün var olmasının ne kadar doğru olduğu kamuoyunun takdirine kalmış. Peki, bu tekerlekli sandalyeleri buraya kim attı? Vatandaşların tepkisini çeken bu durumun sorumlusu kim?

VATANDAŞ ŞAŞKIN

Her fırsatta İzmir’in engelsiz dostu kent olduğunu övünerek belirtiriz ancak bu durumu gören vatandaş söylenenle gördüğü manzaranın zıt olduğuna şahit olunca şaşırıyor. Görüşüne başvurduğumuz görgü tanıkları, “Yetkililerin bu kadar tekerlekli sandalyeyi bu kışta yağmurun altına atıl durumda bırakması gerçekten anlamsız. İzmir’de sandalyeye ihtiyaç duyan sayısız engelli varken bu şekilde görmek ister istemez insanı yaralıyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.