TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu’ndan sert eleştiriler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu ülkede bir daha seçilmiş Başbakanı ve Cumhurbaşkanı'nı idama götüremeyeceklerini belirterek sert çıkıştı

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu’ndan sert eleştiriler!

Bursa’da Gökdere Meydanı’nda binlerce kişiye halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, bugün 39’uncu mitingini yaptığını hatırlatarak, “Her meydanda davamızı anlatıyoruz. AK Parti davasını belki de en kolay en doğrudan anlatacağımız şehirlerden birisi Bursa. AK Parti her zaman Bursa’yı merkez aldı, Bursa’nın irfanını, geleneğini merkez aldı. Ey Bursa! Bir tohum olarak 2001’de bu topraklara atılmış olan AK Parti’yi fidan haline getirdiniz, şimdi çınar olmaya var mısınız? Küresel devlet, çınar yapmaya var mısınız?” diye sorudu.

 

Memleketin 100 yıllık Cumhuriyet tarihi içinde çok badirelerden geçtiğini anlatan Davutoğlu, “Hepsini aştık. 2 gün önce Yassıada’daydık. 14 Mayıs 1950’de büyük demokrasi yürüyüşünün öncüleri iktidara gelmişlerdi. Geldiler, Ulucami Allahuekber sesine hasretti. Şehit başbakanımız o nidayı bu semalara iade etti. Allah ondan razı olsun. Adnan Menderes niye cezalandırıldı, niye idam sehpasına gönderildi? Çünkü 10 yıl aralıksız bu millete hizmet etti. Milletin değerleriyle buluştu. Ezan-ı Muhammedi’nin aslına dönmesinden imam hatiplerin yaygınlaştırılmasına kadar, milletle devleti buluşturdu. Ama cezalandırdılar. Biz hala Adnan Menderes’in adını hayırla yad ediyoruz, ama onu idam sehpasına gönderenlerin adları anılmıyor. Yassıada’yı demokrasi ve özgürlük adası yaptık. Yassıada anıldıkça milli iradeye sahip çıkma bilinci de artacaktır. Milli iradeyi idam sehpası önüne çıkmayacak şekilde korumaya hazır mısınız?” dedi.

 

Mursi’nin idama mahkum edildiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Bugün Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Türkiye’de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, 55 yıl önce yaşanan bir acı Mısır’da tekrar ediliyor. Türkiye’de şu anda bugün Doğan medyası, Kartel medyasının internet sayfası, üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum, manşeti ne biliyor musunuz? Yüzde 52 ile seçilen Mursi idama mahkum oldu. Ne demek istiyorlar. Eğer kast ettikleri Türkiye’de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ise; bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler bu meydandan ders alsınlar” diye konuştu.

 

Paralel yapıya tepki gösteren Davutoğlu şunları söyledi: “Son 12 yılda girdiğimiz 3 genel, 3 mahalli seçim ve 2 referandumu kazandık. Hala Türkiye’de AK Parti’nin demokratik yollarla elde ettiği başarıyı kıskanan, durdurmaya çalışanlar var. Yine onlara akıl veren paralel çetenin savcısı diyor ki, bunların sonu, yani cumhurbaşkanımızı, bizi kast ediyor, Adnan Menderes gibi olacak diyor. Nasıl bir işbirliğiyle karşı karşıyayız. Yassıada’da cevap vermiştim. Eğer kaderde şahadet gibi, ulu şehrin adına atfen söylüyorum, ulu makam varsa, biz bir an bile durmaz, o makama doğru yürürüz. Korkmayız. Kimseden korkmayız. Mutlaka milli iradeye sahip çıkacağız. Mutlaka demokrasiye sahip çıkacağız. Bursa bir tohumdan bir çınar yetiştiren Bursa, bilin ki, devlet kurmak, devleti yüceltmek kolay olmuyor. Fedakarlık gerekiyor. Bu devleti yüceltmek için zor günlerde sabırla, metanetle yürümek gerekiyor. Bu sabırlı yürüyüşte bizimle beraber misiniz? 7 Haziran’da bütün bu tuzaklara karşı milli iradeyi haykıracak mıyız?”

 

“NEYİ KASTEDİYORSANIZ MERTÇE SÖYLEYİN”
“Şimdi bir muhasebe daha yapalım”
diyen Davutoğlu, “Bizi 12 yıl içinde birçok kez durdurmaya çalıştılar. 7 Haziran’ın önemini hep beraber teyit etmek için söylüyorum. Önce kurucu genel başkanımızı siyasi yasaklı yaptılar. İktidar olmamızı engelleyebildiler mi? 2004’te genç subaylar rahatsız diye başlıklar attılar. Bizi durdurabildiler mi? 2006’da cumhurla ilişkisi olmayan cumhuriyet mitingleri yaptılar. Danıştay saldırısı yaptılar. 2007’de e-muhtıra verdiler. Durduramadılar. Aynen adresine iade ettik. İlk defa bir iktidar muhtıraya net bir tavır sergiledi. Bizi bu yollarla durduramadılar. Kapatma yasağı getirmek istediler. Kapatabildiler mi? Milletle bizim aramıza girebildiler mi? Olmayınca, bu sefer tam Mısır’da darbe olmadan bir ay önce, Türkiye’de gezi provokasyonu yaptılar. Türkiye’ye 4 milyarı aşkın fidan dikmiş iktidarı suçlamak için 12 ağacı bahane edip şehirlerimizi şiddete, talana düçar ettiler. Türkiye’de başaramayınca bir ay sonra Mısır’da darbe oldu. Halkın seçtiği Mursi’yi götürdüler, şimdi idama mahkum ediyorlar. Darbe lideri Sisi başa geldi. Türkiye’de de aynısını yapmak istediler.” (İHA/BURSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.