TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’da  hayata ‘engel’ yok

Bornova Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor  

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2014 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’da  hayata ‘engel’ yok

Bornova Belediyesi; engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştıkları fiziki ve sosyal sorunları ortadan kaldıracak çalışmaları hayata geçiriyor. Başta belediye binaları olmak üzere yol ve kaldırımlar engellilerin kolayca kullanacağı hale getirildi. Bornova Belediyesi; engelli nakil aracı hizmeti, akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı, danışmanlık hizmetleri, sosyal aktiviteler, hasta yatağı yardımı gibi pek çok alanda hizmet veriyor. Spor ve hobi kurslarından engelliler öncelikli olarak yararlanıyor.  Işıkkent Yüzme Tesislerinde 15 yaşını doldurmamış zihinsel engelli bireylere doktor raporu doğrultusunda ve eğitmen gözetiminde ücretsiz  yüzme kursları veriliyor.

Bornova Belediyesi engelli vatandaşların hizmetlerden eşit ölçüde yararlanmasını sağlamak ve yaşam kalitesini yükseltmek için  gerekli düzenlemeleri yapıyor. Fiziksel çevre düzenlemeleri, engelli nakil aracı hizmeti, akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı, danışmanlık hizmetleri, sosyal aktiviteler, hasta yatağı ve bez yardımı gibi pek çok alanda hizmet veriliyor.

İlçedeki tüm kaldırım ve yollar, engelli bireylerin daha rahat yaşayabilmeleri için kullanıma uygun hale getirilirken, Belediye binalarında; engelli asansörleri, rampalar, barlar, tuvaletler, merdivenler ve portatif merdivenler engelli bireylerin kullanabileceği şekilde düzenlendi. Bornova Belediyesi, Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne bağlı, engelli nakil aracı hizmeti ile engelli vatandaşların hastanelere, eğitim merkezlerine, bankalara, kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımları sağlanarak resmi kurumlardan hizmet alımı kolaylaştırılıyor.

AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

Bornova Belediyesi’nce; yoksul ve dar gelirli engelli bireyleri, sokağa çıkartıp sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla;  akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye yardımı yapılıyor. Ayrıca yılın belirli dönemlerinde engelli vatandaşların kent yaşamına uyumunu sağlamak için düzenlenen etkinliklerde engelli bireylerin ve ailelerinin keyifli vakit geçirmeleri de amaçlanıyor. Engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak ve ev içi aktivitelerine destek olmak için hasta yatağı ile periyodik aralıklarla hasta bezi yardımı yapılıyor.

SPOR KURSLARINDA ENGELLİLERE ÖNCELİK

Belediye spor okullarında engelli bireylerin sağlık durumlarının uygun olması koşuluyla uzman eğitmenler tarafından verilen spor eğitimlerinden öncelikli olarak yararlanmaları sağlanırken, hobi ve beceri kazandırma kurslarında engelli katılımlı karma kurslar düzenleniyor. Bornova Belediyesi Işıkkent Yüzme Tesisleri’nde 15 yaşını doldurmamış zihinsel engelli bireylere doktor raporu doğrultusunda ve eğitmen gözetiminde yüzme kursları veriliyor.

Engelli birey ve yakınlarına engelli maaşı, sosyal yardımlar, ulaşım, eğitim ve benzeri konulardaki sorunlarının çözümü noktasında danışmanlık ve yönlendirme hizmeti de veriliyor.

Engelli bireylerin toplumsal hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Tüm yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek bizim hedefimiz. Engelli vatandaşlarımızın başta belediye hizmetleri olmak üzere tüm alanlardan rahatça yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Önemli olan insanların engellilere karşı ön yargılarını yıkabilmek. Bunu da engelli yurttaşlarımızı toplumsal hayata daha fazla katarak yapabiliriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.