TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşsiz kadınlara umut

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşsiz kadınlara umut

NİLGÜN TAZE

AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında kız çocuklarının istihdam hayatına hazırlanmasında eğitimin önemli yeri olduğunu belirterek, "Ailelere ‘Çocuklarınızın evde mi yoksa kreşte mi bakılmasını istersiniz’ diye sorduk. Büyük bir kısmından ‘evde bakılmasını isteriz’ cevabı geldi. Bu proje kayıt dışılık anlamında evde çocuk bakmak ama istihdama ve sosyal güvenlik sistemi içerisine girmeyen bir kesimi de destekleyecek diğer taraftan çalışan kadını da rahatlatacak ve başarılı bir şekilde çalışmasını sağlayacak bir proje. Ayda 300 EURO bir hayli güzel ve her iki tarafı da tatmin edecek güzel bir rakam. Şimdilik 750 kadına İzmir’de bu destek verildi. Bize büyük katkılar sağlayan ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda yalnız bırakmayan kadın sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu 750 kadınımızın yanında çocuk bakımını üstlenecek kişilerde sigorta hayatına resmi olarak başlangıç sağlayacak. Her iki kesim toplandığında ise ortaya 3 bin 500 kişi gibi ciddi bir rakam çıkıyor. Artık başörtüsünden dolayı evlerine kapatılan kadınlarımızda ülkemizde istihdam hayatı içerisine girmeye hak kazandı. Bundan sonra  Türkiye’nin önü durdurulamayacak şekilde açıktır. Daha güçlü bir ülke olabilmek için sizlerle birlikte bugüne kadara yaptığımız gibi daha da ilerleterek yapmaya devam edeceğiz. Bütün bu uygulamalarda çok 2002 yılında ülkemizde ilkokula giden kız çocuklarının oranı yüzde 86 iken 2014 rakamlarına öre bu oran yüzde 90.5 seviyesine yükseldi. 2002 yılında üniversiteden yararlanan kızlarımızın oranı yüzde 13.5, 81 ilde kurulan üniversiteler sayesinde bu rakam günümüzde yüzde 45'e yükseldi fakat bu da yeterli değil. Hedefimiz bu oranı yüzde yüze ulaştırmak. Sosyal destekleme projeleriyle kadın istihdamını artırarak günümüzde güçlü toplum ve güçlü aile yapısını sağlamak çok önemlidir. Kadınlar fırsat verildiğinde çalışmaktan kaçmıyor. Evde oturmak hiç birinin tercihi değil. Önemli olan bu fırsat eşitliğini sağlamak. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

358 BİN KADIN SİGORTALI

İzmir'de bin 750 annenin doğrudan, bin 750 bakıcının ise dolaylı olmak üzere toplamda 3 bin 500 kadının 2017 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacak proje kapsamında faydalanacağı belirtildi. Ayrıca projenin İzmir ekonomisine yaklaşık olarak 36 milyon lira girdi sağlaması bekleniyor. Toplantıda söz alan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ise, "Kadınların işgücüne katılımı, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsuru olarak kabul edilmekle birlikte, kadınların işgücüne katılım oranlarının düşük olması yalnız ülkemizin değil tüm dünyanın sorunudur. Genel olarak ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranları erkeklere nazaran çok düşük olup TUİK verilerine göre ilimizdeki kadınlarımızın işgücüne katılma oranı yüzde 35.8, istihdam oranı ise yüzde 28.2'dir. Kurum kayıtlarımıza baktığımızda 2014 yılı sonu itibari ile İzmir'de 1.165.000 aktif çalışan mevcut olup bunun yalnızca 1/3 ü yani 358 bin kadın sigortalımızdır" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.