TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta sanatçıdan bir sergi daha

Sanatçı Nilgün Kılınçarslan’ın açmış olduğu özgün baskı resim sergisi sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Usta sanatçıdan bir sergi daha

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Resim Heykeltıraş Müzesi Turgut Pura Salonu usta sanatçılardan Nilgün Kılınçarslan’ın özgün baskı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Nilgün Kılınçarslan, sergilediği eserlerinde bizlere eğiticiliğin disiplininden gelen devamlılığı, kurumsalla duygusallığın akışkanlığında dindirerek bizlere farklı bir bakış açısı kazandırmakta. Pek çok ödül sahibi sanatçımızın eserleri uluslararası ve yurtiçindeki kültür merkezleri arşivindedir. Nilgün Kılınçarslan 4 kişisel 13 yarışmalı olmak üzere 45 karma sergiyle kültürümüze katkıda bulunuyor. Özgün baskı sergisinde tema olarak deniz, okyanus ve soyut kavramları ele alan Nilgün Kılınçarslan, “Ağacın göstermiş olduğu dokusal farklılıklar ile bu dokulara kendi içsel estetiğini yanında imgesel anlatımlar da katarak, somuttan soyuta leke-figür ve nonfigüratif görsel ifadelere, tesadüflerinde kontrol altındaki sunumları, nasıl edileceğini ifade etmektedir” dedi.

YENİDEN YAŞAM KAZANDIRIYOR

Kılınçarslan, “Renk-Çizgi anlamında dolu ve boş alanlarda bizlere felsefi olarak farklı duyuş ve bakış anlamları da kazandırmaktadır. Bu anlamda ağaç baskıları onlara yeniden yaşam kazandırmaktadır” şeklinde konuştu. Nilgün Kılınçarslan’ın özgün baskı resim sergisi 26 Şubat – 12 Mart 2015 tarihleri arasında tüm sanatseverlere açık olacak.

Nilgün Kılınçarslan Kimdir?

1978 yılında İzmir Eğitim Enstitüsü’nde grafik Eğitimi aldıktan sonra 1994-1995 yılları arasında Anadolu Üniversitesi lisans tamamlama Program’ından mezun olan sanatçı.28 yıl öğretmenlik yapan Kılınçarslan hala daha İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Sanat galerisi, baskı sanatları atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. 11.ci Şefik Bursalı yarışmasında ödül alan “İsimsiz ” adlı eseri İzmir Devlet Heykel Müzesi ve Galerisi arşivinde bulunmakta, sanatçının eserleri uluslararası platformda Sofya başta olmak üzere Krakow, Kiva, Nis, Guangzhou arşivlerinde bulunmaktadır. Eserleri; yurt dışındaki ve yurt içindeki kültür merkezleri arşivlerinde yer almaktadır. Sanatçının özgün baskı eserleri Cracow Müzesi web sayfasında yayınlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.