TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlara özel ‘Sağlık Standı’

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Konak Toplum Sağlığı Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘Sağlık Standı’ kurdu

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlara özel ‘Sağlık Standı’

EMİNE ŞEKER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Konak Toplum Sağlığı Merkezi, Sevgi Yolu’nda kadına şiddeti eleştirerek, ‘Sağlık Standı’ açtı. Standın açılışı İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır’ın katılımıyla gerçekleşti. Hıdır, açılış öncesi Sevgi Yolu’nda bulunan esnafları gezerek standın açılışı için davet etti.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞTIRILMALI

Standın açılışında konuşan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, ‘kadına şiddet’ temalı bir stant oluşturduklarını belirterek, sağlık standını bilinçli olarak Sevgi Yolu’nda açtıklarını söyledi. Hıdır, “Sevgi Yolu’nda açtığımız bu stantta insanlara sevgi ile alakayı, birbirleri ile iletişimin doğru olarak yapılmasını buradan tüm İzmir’e iletmeyi uygun gördük. Bu stant tabi ki sembolik bir stanttır. Bu stant vasıtası ile aslında tüm erkeklerimizi suçlamadığımızı, kadınlarımıza yapılan şiddetinde bir birey tarafından yapıldığını öngörerek o bir kişiyi kınadığımızı buradan ifade etmek istiyoruz. Kadın erkek eşitliği ülkemizde her alanda yaygınlaştırılmalıdır. Özellikle hanımefendilerin her alanda erkeklerden daha üstün özellikleri olduğu gibi erkeklerin de o hanımefendilerin hukuklarını koruma noktasında görevlerinin olduğunu tüm topluma yaymalıyız. Eğer biz bir tarafı suçlu diğer tarafı mağdur gösterirsek toplumdaki sınıf çatışmalarını artırırız. Bu anlamda bireysel olarak Özgecan’dan önce ve Özgecan’dan sonra tüm kadınlara yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Tekrarının yaşanmamasını umut ediyoruz” dedi.

İHMAL ETTİĞİMİZ GÜN ŞİDDET UYGULAMIŞ OLURUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yasal tüm düzenlemelerin yapılacağını ifade ettiğini hatırlatan Hıdır, “Biz sahada bugüne kadar yapılmış olan tüm yasal düzenlemeleri uygulama noktasındayız. Bunu hanım kardeşlerimizin özellikle gebelik döneminde sağlıklarını korumakla, gebelik sonrası lohusa dönemlerinde ya da gebeliğinin yani doğum esnasında hayatını korunmasındaki yönelik tüm önlemleri mevzuat çerçevesinde yürütmeye gayret ediyoruz. Bunları ihmal ettiğimiz gün biz de aslında farkında olmadan hanım kardeşimize şiddet uygulamış oluyoruz. Şiddet mutlaka darp şeklinde olmaz. Mutlaka silahlı eylem kapsamında olmaz. O hanım kardeşimizin tüm haklarını korumadığımız müddetçe hayatını korumadığımız müddetçe bir anlamda biz de şiddet uygulamış oluruz” şeklinde konuştu.

BİZ ERKEKLER OLARAK FARKINDALIĞIMIZI ARTIRMALIYIZ

Hıdır, babaların ve annelerin kendi çocuklarına özellikle sahip çıktıkları zaman ailelerinde çocuklarına karşı şiddeti bir anlamda korumuş olacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle ergenlik döneminde çocukların ilk defa başladıkları yanlışların başında sigara geliyor. İkinci olarak alkol bağımlılığı geliyor. Üçüncü olarak ise cinsel tacizler ve yanlış cinsel tercihler geliyor. Dördüncü olarak da uyuşturucu geliyor. Bu vesile ile sadece kadınlara değil farkında olmadan çocuklarımıza yapmış olduğumuz bir anlamdaki şiddetin önlenmesi için daha bilinçli olmayı tüm toplumumuza tavsiye ediyorum. Tüm toplumumuza çağrıda bulunuyorum. 8 Mart tarihinde gerçekleşen Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu kadına şiddete karşı tüm eylemelere canı gönülden katılıyorum. Bu eylemler sonuçta mutlaka bir farkındalık oluşturacak. Bir atmosfer oluşturacaktır. Bir iklim meydana getirecektir. Erkeklerin daha dikkatli olmasını sağlayacaktır. Hanım kardeşlerimizin kendi haklarını savunma konusunda daha dik duruşlarını temin edecektir. Ama bu hiçbir zaman bir çatışmaya ya da kutuplaşmaya bir ayrımcılığa dönüşmemelidir. Çünkü ülkemiz bugüne kadar hep ayrılmalardan ve parçalanmalardan çekti. Bunun için olayın dozunu çok iyi bilmeliyiz. Ama bu arada bir özeleştiri yaparak biz erkekler olarak biraz daha farkındalığımızı artırmak durumundayız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.