TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım desteklenmeye devam edecek

Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yöneticileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dünyanın en önemli tarım havzalarında oturuyoruz. Bu nedenle tarımı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım desteklenmeye devam edecek

Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yerelde kalkınma” hedefinde çalışmalarına devam ediyor. Belediyelerin köy kooperatiflerine ekonomik destek sağlanmasına olanak sağlayan yasal düzenlenme için çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TBMM tarım Komisyonu üyelerine yolladığı mektubun ardından, bu kez İzmir’deki tarım kooperatif yöneticileriyle bir araya geldi. Ova yollarının asfaltlanmasından toprak analizine, sözleşmeli üretimden fidan desteğine kadar “yerelde kalkınma” hedefi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, kırsalda kalkınmayı kooperatiflerle daha da somut hale getirmek istediklerini söyledi.

ÜRETİM KALİTESİ ARTACAK

Kentin kalkınmasının sadece sanayi, turizm ve ticaretle değil topyekun tüm sektörlerle olacağının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Daha önce belediyenin ihtiyacı olan ürünleri kooperatiflerden alıyorduk. Artık bu boyuttan çıkarıp üretim kalitesinin artırılması, teknolojisine yatırım ve her şeyden önce pazarlaması gerekiyor. Bunu kooperatiflerin tek başına yapması mümkün değil. Bunu birlikte ‘nasıl yaparız’, ‘nasıl bir örgütlenme içinde’ yaparız diye uzunca bir süredir çalışıyoruz. Dünyanın en gelişmiş yerlerinde bile tarım ve hayvancılığı kooperatiflerle yürütüyorlar. Kooperatif olmadan, üreticiyi ekonomik bir noktaya getirmeden çiftçiliği sürdürmek pek mümkün değil. Kırsalda yaptığınız her şey kentin ve insanımızın kalkınmasına katkıda bulunur” diye konuştu.

“ÜST YAPI” ÖNERİSİ

Kooperatiflerin içerisinde konunun uzmanlarının da yer aldığı üst yapı örgütlenmesine gitmesi gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Üyelerin danışman kurulu tarafından eğitilmesi, karar verirken kaynağı sağlıklı bir şekilde kullanabilmesi için bir üst yapı örgütlenmesi kurulması gerekiyor. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi sizden bir şey istemiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin amacı ‘kooperatifçilik yaşasın, tarım ve hayvancılık gelişsin’dir. Tek isteğimiz bu. Dünyada trend, genel dünya ekonomisi buraya gidiyor” dedi.

BİZ BU İŞE İNANIYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak yönünden sıkıntı çekmediğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kalkınma sadece turizmi ticaret ve sanayiyle olacak şey değil. Kalkınmanın topyekun olduğuna inanıyoruz. Yol haritalarımızı buna göre belirledik. Önünüzde kaynak açısından bir engel yok.  Kamunun parasını harcama konusunda mevzuat var. Mevzuatı aşabildiğimiz sürece her türlü yatırımı yapabilecek güçteyiz. Dünyanın en önemli tarım havzalarında oturuyoruz Tarımın desteklenmesinden vazgeçmeyeceğiz. Maddi olarak önümüz kesilse manevi olarak devam edeceğiz. Biz bu işe inanıyoruz. Ülkenin ve dünyanın geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.