TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Yıldız, Karabağlar’da anıldı

Yetimhane projesi için gittiği Afganistan’da uçağının düşmesi neticesinde sonsuzluğa uğurlanan Şehit Bahattin Yıldız’ın şehadetinin 5. yılı münasebetiyle onun adına ‘Gençlik Buluşması’ adı altında Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda bir gece tertip edildi. Geceye şehidi yakından tanıyan ve onun yolundan genciyle yaşlısıyla çok sayıda kişi katıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehit Yıldız, Karabağlar’da anıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Şehit Bahattin Yıldız için bir gece düzenlendi. 5 yıl önce Afganistan’a yetimhane projesi için giden ve uçağının düşmesi sonucu şehit olan Bahattin Yıldız için her yıl ‘Gençlik Buluşması’ adı altında bir gece düzenleniyor. Bu yıl bu gecenin beşincisi düzenlendi. Bu gecenin düzenlenmesine katkı sağlayanlar arasında İnsan ve Medeniyet Hareketi, İlim Yayma Cemiyeti, İzmir İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir Sen Milli Eğitim Bakanlığı İzmir il Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ege’de Bugün gazetesi yer alıyor.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gece öncelikle Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Daha sonra Bizim Çocuklar adına Osman Yağmur, Şehit Bahattin Yıldız’ı anlatan bir konuşma yaptı. Yağmur, konuşmasında şehidin gençlere örnek olacak özelliklerinden bahsederek gençlerin Şehidin yaşamından feyz almaları gerektiğini söyledi. Geceye İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın yanı sıra, şehidin her zaman yanında bulunan İzmir Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, MAR-VAK Başkanı Rasim Kahraman ve gazetemiz Ege’de Bugün İmtiyaz Sahibi Halil Arslan katıldı.

Şehidin her zaman yanında bulunan Mehmet Güney, Bahattin Yıldız hakkında onun yaptıkları hakkında gençlere öğüt verdi. Konuşmasında birçok konuya değinen Güney, Filistin, Mısır ve Suriye konularında özel hassasiyet göstererek, “İnşallah bir gün Filistin’de, Suriye’de ve Mısır’da ve bütün İslam Coğrafyasında yaşanan zulümler ve katliamlar biter. Gençlerimiz okuyarak ve öğrenerek bu katliamların ve zulümlerin önüne geçeceklerdir” dedi.

ARSLAN DUYGULARINI İFADE ETTİ

Organizasyonun yayın sponsoru olan gazetemiz Ege’de Bugün İmtiyaz Sahibi Halil Arslan da böyle anlamlı bir geceye destek vermekten büyük onur duyduklarını belirtti. Bu tür organizasyonları topluma duyurma ve yaymak açısından önemli bir görev üstlendiklerini söyleyen, Arslan, “Kutsal bir görev uğruna şehit düşen rahmetli Bahattin Yıldız’a Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Şehidimiz üstlendiği kutsal görev uğruna hakkın rahmetine kavuştu, bizler de hem adını yaşatmak hem de hizmeti bıraktığı yerden devralmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her zaman gerektiğinde hizmete hazırız” dedi.

Gecede ‘Yetim Dünyama Yıldız Ol’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasının sonuçları açıklandı. Gençler ödüllerini ve belgelerini aldı. Ayrıca gecede sahne alan Grup Yürüyüş de şarkılarıyla salonu dolduran gençleri doyasıya eğlendirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.