TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balbay Diyarbakır'da inceleme yaptı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Türkiye'nin sorunlarının baş başa konuşularak çözüleceğini söyledi. Balbay Diyarbakır'da katıldığı Kırklar Meclisi toplantısında Diyarbakır ve İzmir Belediyelerinin “Kardeş belediye” olması için çalışacağını söyledi. 85 yaşındaki bir ninenin  “Oğlum cezaevinde  bir şey yapın da çıksın” sözü karşısında Balbay'ın gözleri doldu

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Balbay Diyarbakır'da inceleme yaptı

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Diyarbakır'da Kırklar Meclisi toplantısına katıldı. Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Kırklar Meclisi’nin davetlisi olarak 12 Şubatta bu ile giden Balbay  Diyarbakırlılarla çay içip, sohbet etti. Sohbet sırasında 85 yaşındaki bir nine oğlunun cezaevinde olduğunu belirterek “Sen de  cezaevindeydin. Çıktın. Benim oğlum için de bir şey yapın hapisten çıksın” dedi. Bu talep karşısında çaresiz kalan ve gözleri dolan Balbay, elinden geleni yapacağına söz verdi.

Sohbette Diyarbakırlılar Balbay’a, “Burası da vatan toprağının bir parçası. Sıradan bir insan gibi gelip aramıza karıştığınız için  teşekkür ederiz. Bizi gelip burada dinleyin. Bu sokaklarda dolaşmadan, insanlarla konuşmadan bu bölgenin sorunları anlaşılmaz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Balbay  da “Ben de bunun için geldim. Bu topraklarda kafa kafaya verip konuşarak çözemeyeceğimiz bir  sorun yok. Evrensel kabul görmüş 4 temel hak vardır. Yaşama hakkı, barınma hakkı, eğitim-sağlık hakkı, kültürel haklar. CHP  iktidarında bunların tümünü vaat ediyoruz” diye karşılık verdi.

Yıllar önce Diyarbakır’dan İzmir’e göçmüş, sonra tekrar  Diyarbakır’a dönmüş bir aile ile de karşılaşan Balbay KırklarMeclisi’nde de 4 saat boyunca TÜRMOB’dan Eczacı Odası’na, Ermeni Kilisesi temsilcisinden Dicle Toplumsal Araştırmalar  Merkezi’ne kadar geniş bir yelpaze ile sohbet etti, görüş alışverişi yaptı. Toplantıdaki önerilerden biri, İzmir’deki belediyelerin Diyarbakır ve çevresinden kardeş edinmesi oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.