TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma’da işçiler eylem yaptı

null

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soma’da işçiler eylem yaptı

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait Atabacası, Işıklar ve maden faciasının meydana geldiği Eynez ocaklarında çalışan ve maaşlarının zamanında ödenmediğini öne süren bir grup işçi, eylem yaptı.

432 ÇOCUK EYLEM YAPTI

Cengiz Topel Meydanı'ndaki kaymakamlık binası önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Ege Bölgesi 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül, 13 Mayıs'ta Soma'da yaşanan faciada 301 madencinin yaşamını yitirdiğini, 432 çocuğun yetim kaldığını anımsattı.

SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Hükümetin olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve sağ kurtulanların mağdur edilmeyeceğini söylediğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını savunan Bülbül, "Şimdi soruyoruz, maaşlarımızı nerede? Biz sadaka istemiyoruz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz en kısa sürede iş yerlerimizde güvenli çalışma ortamının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

MAAŞLARINI SLOGANLARLA İSTEDİLER

Açıklamanın ardından Beşyol Kavşağı'na yürüyen grup, Madenci Heykeli'nin önünde bir süre slogan attı. Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü binasına yürüyen gruptakiler, slogan atarak maaşlarının bir an evvel yatırılmasını talep etti.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, dün Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin işlettiği ve maden faciasının ardından üretim faaliyetleri durdurulan 3 ocakta çalışan 5 bin civarında işçiye bugünden itibaren maaşlarının ödenebileceğini söylemişti. (AA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.