TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven’den kadınlara aydınlanma ateşini yakın çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Balçova Kadın Kolları Danışma Kurulu Toplantısı’nda kadınlarla bir araya geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güven’den kadınlara aydınlanma ateşini yakın çağrısı

CHP İl Kadın Kollarının bütün ilçelerde kadın kolları ile gerçekleştirdiği ve kadın kollarının seçime yönelik çalışmalarının yönlendirildiği toplantıların Balçova ayağına CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Balçova Kadın Kolu Başkanı Birsen Uyanık Dirik, İl Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı, CHP İzmir Parti Eğitmeni Tülay Bayır katıldı.

‘EĞİTİMLİ KADIN İSTENMİYOR’

Güven, yaptığı konuşmada kadınlara büyük iş düştüğünü çünkü hükümetin kadını eve kapatma, çocuk doğurma, eğitimsiz bırakma gibi politikalarla itibarsızlaştırmaya çalıştığını vurguladı. Güven, “Hükümet eğitimli kadın istemiyor. Kadın erken evlensin, çocuk doğursun isteniyor. Bu isteğin en son örneğini yakın zamanda gördük, okul servisleri kaldırılıyor. Bu durum güvenle okula giden pek çok kız çocuğunun okuldan alınmasına neden olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yaptığı bir açıklamada Türkiye’deki kadınların, engellilerin, çocukların, yaşlıların tüm sorunları çözülmüş gibi konuşuyor. Yaşanılan sorunlar ne o zaman. Bizlere düşen görev bunları kadınlarımıza hatta  tüm yurttaşlarımıza anlatmaktır. Kadın kollarımıza bu anlamda büyük iş düşüyor” diye konuştu.

‘YİĞİT KADINLARA YİNE İHTİYAÇ VAR’

Kadının siyasetteki yeri konusunda da daha yukarılarda olması gerektiğini vurgulayan Güven, bununla ilgili de şunları söyledi: “Kadın olarak bizim politikada daha fazla yer almak için çabalamamız böylece gelecek nesillere, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel bir ülke bırakmamız lazım. Mesela kendi partimizde kadın kotası yüzde 30 ama bu neden yüzde 50 olmasın, neden yüzde 60 olmasın. Güzel işlere imza atarak bunu yükseltmek bizim elimizde. Biz kadınların bu ülke için çalışması çok daha anlamlı. Sizlerin fikirleri seçime yönelik çalışmalarda çok önemli. Bizlerin  bugün Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden yiğit kadınlarımızdan hiçbir farkımız yok. Ülkemiz sizlerin aydınlattığı nesiller ve toplum ile yeniden aydınlanacaktır.”  (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.