TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meslek sorunları ülke sorunlarıyla bağlantılı”

CHP İl Yönetimi ve İzmir milletvekili adayları Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği İzmir Şubesi’nin toplantılarına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Meslek sorunları ülke sorunlarıyla bağlantılı”

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir Milletvekili Adayları ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Oradaki toplantının ardından CHP İl Yönetimi Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen panele iştirak gösterdi. Her iki toplantıda da meslek sorunlarının ülke sorunlarıyla doğru orantılı olduğu vurgusu yapıldı. Koordinasyon kurulu toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “CHP İzmir İl Başkanı olaraktan kısa bir zamanda bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Bizde 22 odaların temsilen sizin nezdinizde de odaların hepsine başarılar diliyorum. Oda ve derneklerin çalışmalarını önemsiyoruz. TMMOB bizim kardeşimizdir. Burada kendi evimizde hissediyoruz” dedi

TMMOB, ÜLKE SORUNLARINDAN AYRILAMAZ

Halkın yararına olan şeylerin yanında olduklarını ve bu yolda çalıştıklarını söyleyen TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, “Biz meslek odasıyız. Anayasanın 135. Maddesine bağlı olarak kendinin özel yasası olan kurumuz. TMMOB bağlı 22 oda disiplini var. Bunlar kendi uzmanlık alanına giren konularda kent ve ülke yaşamına dair halkın yararına gördükleri bütün çalışmaları kamuoyuna duyurmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman bizleri basında çeşitli bildiriler açıklarken görüyorsunuz. Bizde kent ve ülke yaşamına müdahiliz. Bizim tek bir ilkemiz var; meslek ve meslektaş sorunları, ülke sorunlarından ayrılamaz.  Biz bu ilke ile çalışıyoruz.  Sadece meslek sorunlarına gömülüp, meslektaşların sorunlarını dikkate alan onun dışında halkın yaşamını göz ardı eden bir yaklaşımımız yok. Bizim için hepsi bir bütündür” diye konuştu.

SORUNLAR 7 HAZİRAN’DA BİTECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mali müşavirlerin temsil sayısının mecliste az olduğu için sitemde bulunan TÜMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbatoğlu, “AK Parti’nin yaptığı sıkıntılar 7 Haziran sonrası bitecek. 8 Haziran’da Maliye Bakanımız Zekeriya Temizel olacak. Yaşadığımız sorunlar çözülecektir. CHP’nin geçmiş yıllara olanla farklı bir ekonomik programla seçmenin karşısına çıktı. Her işte olduğu gibi bu programda da özgür toplum, özgür birey, demokratik birey, şeffaflaşma üzerine kurulu olması gerekmektedir. Kaldı ki ekonomik sorunları çözülmüş olsun” dedi.

PARLAMENTODA GÜÇLÜYÜZ

Sözlerine değerli meslektaşlarım diyerek başlayan CHP İzmir Milletvekili Adayı Zekeriya Temizel,  “Dernek başkanımız Mali Müşavirlerin TBMM’DE temsil sayısının çok küçük olduğunu söyledi. Devletin muhasebesinde olanların TBMM’de temsil sayısının az olması kabul edilebilir bir durum değildir. Ancak CHP’nin Genel Başkanı, 7 Haziran’dan sonraki Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu yeminli mali müşavirdir.  Demek ki meslek mensupları olarak fena değiliz. Dolayısıyla bizler parlamento da çok güçlüyüz. Belirli yerlerden gelen sesleri çok iyi algılayacak ve çözüm sunacak konumdayız. Üstelikte bu çözümü kimlerle oluşturacağımız da biliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.