TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Engin’den sert veda

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olacağı için, İl Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP İzmir İl Örgütüne bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ettiği basın toplantısı Kültürpark-İsmet İnönü Sanat Merkezinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ali Engin’den sert veda

2015 genel seçimlerinde aday olacağı için, Ali Engin Kültürpark-İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla istifasını duyurdu. Milletvekilleri, belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, bir çok sendika başkanlarının ve çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısına katılım yoğun oldu. Teşekkür konuşmasıyla başladığı konuşmasın Engin ‘Gezi parkı’nda hayatını kaybeden gençleri de unutmadı. En son Berkin Elvan’ı andıktan sonra salonun ayakta alkışladığı gözlemlendi. Ali Engin’in konuşmasına, “Çok değerli Milletvekillerimiz saygıdeğer Belediye Başkanlarımız, İlçe başkanlarımız, Yönetim Kurulu arkadaşlarım önceki dönem İl Başkanlarım, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın Başkanları, Sendikalarımızın değerli Başkanları ve yöneticileri çok değerli partili yoldaşlarım hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı.

DEVRİM ŞEHİTLERİNİ ANDI

Konuşmasını devrim şehitlerini anarak sürdüren Engin, “Konuşmama başlamadan önce devrim şehitleri asteğmen Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki’nin şehit edilişlerinin 84.Yılını 78 yılında gerçekleşen ve resmi olmayan rakamlara göre alevi kökenli yüz eli vatandaşımızın katledildiği Maraş olaylarının 36. anma yılında kendilerini minnetle ve rahmetle anıyorum. Yine bir kez daha AKP iktidarı ve onun havuz medyası tarafından bizlere unutturulmaya çalışılan Soma’da ve Ermenek’te kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bizler onların acısını yaşarken onların hesabını soracağımız günü beklerken onların ödedikleri vergilerle kendi saltanatlarını büyüten kendilerine saraylar kuran o zihniyete de ‘yuh’ diyoruz onları da nefretle kınıyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

BASINA DA TEŞEKKÜR

Basına da teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık iki buçuk yıldır sizlerle beraber hem ülkemize hem kendimize hem partimize hizmet sunmaktan onur duyuyorum. Özellikle beni buraya seçen örgütümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarım da  şahsıma örgütüme sürekli destek olan çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle tam bir lider dürüstlük timsali hırsızların korkulu rüyası yolsuzlukla geçinenlerin kabusu halkın umudu ve yarının Başbakanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Yine İzmir İl Örgütümüze ve şahsıma her konuda desteklerini esirgemeyen MYK’ya parti Meclis’ine ve özellikle İzmir Milletvekillerine yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyorum. İl Yönetim Kurulu arkadaşlarıma Kadın ve Gençlik Kolu Başkanları’na ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İzmir’i dünyanın en yaşanılır yeri haline getiren başta Aziz Kocaoğlu’na İlçe Belediye Başkanlarına önceki dönem başkanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sendikalara sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Tüm baskılara rağmen bizlere sayfalarında yer veren site ve ekranlarında da yer veren tüm İzmir basınına şükranlarımı sunuyorum. En büyük teşekkürü de partide sade üye olup çıkarsız, beklentisiz tüm desteğini partimizden esirgemeyen AKP zihniyetine geçit vermeyen İzmirli yurttaşlarıma seçmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. En çok şiddete uğrayan kadınlarımıza, ülkesi için, ağacı için, bağımsızlığı için, yolsuzluklara dur demek için, baskılara son vermek için, mücadele veren tüm gençlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum değerli arkadaşlar” dedi.

‘GEZİ PARKI’NI UNUTMADI

Engin’in ‘Gezi Parkı’nda hayatını kaybedenleri de andığı konuşmasını salondakiler ayakta alkışladı. ‘Her yer parti her yer direniş’ sloganlarının da atıldığı salonda Engin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kardeşimsin Abdullah Cömert, kardeşimsin Ahmet Atakan, kardeşimsin Ali İsmail Korkmaz, kardeşimsin Ethem Sarısülük, kardeşimsin Mehmet Ayvalıtaş, kardeşimsin Hasan Gedik ve kardeşimiz Berkin Elvan’ı da şükranla saygıyla minnetle anıyorum. Ve değerli arkadaşlar tüm örgütümüzün fedakar neferlerine çok sevdiğim eşim ve aileme çok teşekkür ediyorum. İki buçuk yıldan beri beraber görev yaptık mutlaka eksiğimiz gediğimiz kusurumuz vardır. Üzdüğüm kırdığım hakkı geçmiş hakkını bilmeden yediğim tüm partili arkadaşlarımdan yoldaşlarımdan af diliyorum hakkınızı helal edin. Yeni bir seçime gideceğiz bende bu nedenle, aslında haziran ayında sona eren görev süremizin seçimler nedeniyle uzaması ve partide ki arkadaşlarımın yoldaşlarımın beni bir başka bir görevde görmek istemeleri nedeniyle bugün İl Başkanı olarak son kez karşınızdayım. Bu görevin ne kadar zorluğunu ve sorumluluğunu sırtımda hissettim. Milletvekilliği görevinin de ne kadar önemli ve zor bir görev olduğunun da bilincindeyim. Hele ki önümüzdeki dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor en meşaketli mücadeleyle geçeceği bir dönem olması nedeniyle önümüzdeki dönem çok önemli. Görev yaparken elde ettiğimiz tecrübeler, parti görevlerinde İzmir’in temel sorunlarıyla ilgili edindiğimiz bilgi tecrübenin Ankara’ya aktarılmasını sağlayacağım. Başta Büyükşehir Belediyemizin daha sonra İlçe Belediyelerimizin sorunlarının çözülmesini takip edeceğim” dedi.

“AKP ŞAŞI BAKIYOR”

 AKP iktidarına yönelik sert eleştirilerle sürdürdüğü konuşmasında Engin, “AKP’nin on iki yıldır İzmir’e hem yatırım olarak hem farklı yönlerden şaşı bakmasının önünü muhakkak almalıyız. Bugün kİ milletvekillerimiz elbette çok mücadele etti, emek sarfetti ama önümüzde ki dönem, her halde onlar da takdir eder ki önümüzde zor bir dönem bizi bekliyor ama değerli arkadaşlarımız biz bir yolculuğa çıkacağız bu da umuda yolculuk umudumuzu yücelteceğiz. Güçleneceğiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. CHP’nin sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız. Atatürk’e bağlı, Cumhuriyet’e bağlı laikliğe bağlı, ülkenin bağımsızlığına bağlı, birliğimizi bütünlüğümüzü koruyacak yeniden orta sınıfı ayağa kaldıracak yoksulluğu işsizliği ortadan kaldıracak, tarıma, çiftçiye, sanayiciye önem verecek bir hükümete ihtiyaç var, bir başbakana ihtiyaç var, ben buna inanıyorum bu inançla çabalayacağım ve Milletvekili olursam bunların takipçisi olacağım. Parti bana görev vermezse Milletvekili değil de sade bir üye olma onurunu tekrar yaşarsam değerli arkadaşlar söz veriyorum sizlerle beraber kampanyanın en önünde olacağım. Aday olamadım diye gazetelerden kulislerden parti yöneticilerini, partimi küçük düşürmeyeceğim arkadaşlar. Başka bir partiye aday olmayacağım gidip başka bir parti için partimi terketmeyeceğim. Tüm arkadaşlarıma  ve aileme sunacağım en büyük miras CHP’li olmak olacak arkadaşlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.