TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar-Günaltay Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Günaltay Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 20 yıl önce Yeniçamlık’tan ayrılarak bu ismi alıyor. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Hasan Metin.  Genelde ekonomik durumu orta ve altı gelir düzeyine sahip olan bireylerin yoğunlukta yaşadığı mahalle Karabağlar’ın yüksekçe bir yerine kurulmuş durumda. Mahallemizin en büyük sorunu ise yağmur suyu kanalının olmaması nedeniyle evleri su basması

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2015 09:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar-Günaltay Mahallesi

TANER UYANIKER

 Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Günaltay Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise uzun yıllar burada esnaflık yapmış ve muhtarlıkta ilk dönemini icra etmekte olan Hasan Metin. Mahallemizde orta ve altı gelir düzeyine sahip vatandaşlar yoğunlukta yaşıyor. Nüfus olarak yoğun olan mahalle Karabağ’lar yüksek bir yerine kurulmuş durumda. Mahallenin tarihçesine baktığımız zaman 50 yıl önce kurulmaya başladığını görüyoruz. 20 yıl önce ise Yeniçamlık’tan ayrılarak Günaltay ismini alıyor. Mahallemizde büyük sorunlar bulunmasa da küçük çaplı çok sorun bulunuyor. Bunların başında yağmur suyu kanalının olmaması geliyor. Bu durum nedeniyle mahalle yağmur sonrasında sular altında kalıyor. Bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Metin, yetkililerden çözüm istedi. Mahallede bunun dışında asfalt ve kaldırımların eski ve yetersiz olması, oyun parkının bulunmaması, üst geçit ihtiyacı, otobüslerin yetersizliği, çöp konteynırında yetersizlik gibi sorunlar bulunuyor.

 “YAĞMUR SUYU KANALI YOK”

Muhtar olma sürecinden bahseden Hasan Metin, mahalle sakinlerinin bu yönde isteğinin etkili olduğunu belirtti. Metin, “Market ve toptan satış işiyle uğraştığım için mahalle sakinleri tarafından tanınıyordum. 25 yıldır da burada ikamet etmem etkili oldu. İşyerime gelen mahalleli, muhtar olmam yönünde telkinlerde bulundu. Mahalle halkıyla yıllarca iyi bir diyalogum bulunmaktaydı. Böyle bir istekte gelen adaylığımı koydum. Mahalleli seçimlerde bizi göreve getirerek buraya layık gördü. Ben de elimden gelen her şeyi yapmak için gayret sarf etmekteyim” dedi.

Mahallede yağmur suyu kanallarının olmadığını ifade eden Metin, “Yağmur suyu kanalımız olmadığı için her yer yağmur yağdığında evleri su basabilmektedir. Sokalar sular altında kalıyor. İnsanlar yürümekte zorluk yaşıyor. Mahalle sakinleri bu konu hakkında çok fazla şikayette bulunuyor. Bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. Bunun yapılması için çok sayıda başvurumuz oldu. Değerlendirmeye alındı, yapılacak diyorlar. Bizimde beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu.

OYUN PARKI BULUNMUYOR

Parklarının yetersiz olduğunu belirten Metin, şunları ifade etti: “Mahallemizde park sayısı yetersiz. Bunun yanında bu parklarda çocuk oyun alanları bulunmuyor. Aileler bu konuda çok ısrarcı haklı olarak. Parklarımıza çocuk oyun alanlarının yapılmasını istiyoruz. Bunun yanında parklarda spor aletleri de yetersizdir. Spor aletlerin çoğaltılmasını istiyoruz.”

Metin, “Asfalt ve kaldırımlarımız tahrip olmuş durumdadır. Asfaltlarımız çok eski durumda. Yer yer çukurluklar bulunmaktadır. Bu durum araçlara zarar veriyor. Kaldırımlarımızın da yenilenmesi gerekmektedir” dedi.

Ulaşımla ilgili sorun yaşadıklarını söyleyen Metin, “588 adlı otobüsün yarım saatte bir geliyor. Bu durum ulaşımda sıkıntı yaşamamamıza neden oluyor. Mahalle sakinlerinin en çok istedikleri ise garaja giden otobüs seferleridir. Bunun yanında kapalı durak yerlerimiz bulunmuyor. Vatandaşlar yağmurda ve sıcakta zorluk yaşıyor. Bunun yapılmasını istiyoruz. Başvurularımız oldu ama ne zaman yapılacağını söylemediler” diye konuştu.

“MUHTARLAR SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLANIYOR”

Üst geçit isteğinde bulunan Metin, şunları söyledi: “Dostluk bulvarına üst geçit yapılmasını istiyoruz. O bölgede yaya akışı çok yoğun. Yakınında okulun olması bunu daha fazla tetiklemektedir. Çok fazla araç trafiği var. Işıklar yayalar için yeterli olmuyor. Işıklar nedeniyle trafikte sıkışabilmektedir. Oraya bir üst geçit yapılırsa hem trafik hem de insanlar açısından çok faydalı olacaktır.”

Muhtarların sorunlarına değinen Metin, “Muhtarlıkta bulunan elektrik, su, internet, kırtasiye gibi giderleri biz kendi cebimizden karşılamaktayız. Burada yapılan hizmetler vatandaş için yapılmaktadır. Hangi devlet kurumunda devlet için yapılan hizmetleri orada çalışanlar karşılar? Bunlara belediyeni yardım etmesi gerekmektedir. Bunun yanında tebligat kanunu nedeniyle sorunlar yaşamaktayız. Muhtarlara postacı görevi yaptırılmaktadır. Bu kanunun değiştirilerek muhtarlıklardan alınması gerekmektedir.  Muhtarlıkları resmi kurumlarında daha fazla dikkate alması gerekmektedir. Biz de buraya halkın oyuyla gelmiş, seçilmiş kişileriz. Seçimler öncesinde muhtarlara ilgi artar ve değerliymiş izlenimi verilir ama seçimlerden sonra muhtarlar unutulmaktadır. Burada da bir tutarlık istiyoruz” dedi.

Mahalle için muhtarların önemine dikkat çeken Metin, “Muhtarlar mahalle sorunlarının kısa zamanda çözülmesi yönünde etkin rol almaktadırlar. Mahalledeki şikayetlerin aza indirilmesi için çabalıyoruz. Resmi kurumlarla halk arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bunun yanında mahalle sakinleri sadece mahalleyle ilgili sorunları için değil, kişisel problemleri için de muhtarlığımıza gelmektedir. Bizimle dertleşmektedirler. Biz de elimizden geldikçe onlara yardımda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu

Hasan Metin Kimdir?

1954 yılında Kayseri’de dünyaya geldim. 25 yıl önce İzmir’e taşındım. O tarihten itibaren mahallemde ikamet etmekteyim. Muhtarlıkta ilk dönemimi icra etmekteyim.  Evliyim ve 3 çocuk sahibiyim. Öğrenim durumum lisedir. Muhtarlıktan önce mahallemde ticaretle uğraşıyordum.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle yaklaşık 50 yıl önce ilk yerleşimleri alıyor. Yeniçamlık olan ismi daha 20 yıl önce Günaltay ismini alıyor. Mahallede 1 ilkokul, 1 sağlık ocağı, 3 tane cami bulunuyor.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 30125

Mahallenin seçmen sayısı: 14000

Mahallenin posta kodu: 35190

Mahallenin cadde sayısı: 3

Mahallenin sokak sayısı: 250

Mahallenin muhtarı: Hasan Metin

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.