TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in kalbi Alsancak’ta atıyor

Konak Belediyesi tarafından 14’üncü kez düzenlenen Alsancak Şenlikleri kapsamında yapılacak konser, dans gösterileri, yarışma gibi etkinliklerin tanıtımı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından yapıldı. İzmir’in tanıtılmasında Alsancak’ın önemli yere sahip olduğunu ifade eden Pekdaş, “İzmir’in kalbinin nasıl attığını görmeleri açısından tüm İzmirlileri davet ediyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in kalbi Alsancak’ta atıyor

NİLGÜN TAZE

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Alsancak Şenlikleri Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle düzenlendi. 21–22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek şenlikte yemek yarışmaları, konserler, söyleşiler, dans gösterileri, tiyatrolar, sergiler, ve sportif faaliyetler yer alıyor. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin tertiplediği 7. Ege Mutfağı Lezzetleri yemek yarışması bugün 14:00-18:00 saatleri arasında Meksika Sokaktaki Mandolin Cafe’de yapılacak. Ege, Seferat ve Girit yemeklerini kaliteli aşçıların elinden sunmak amacıyla yapılacak yarışmada ana yemek-sıcak, zeytinyağlılar-soğuk ve tatlı-pasta-börek olmak üzere üç ana kategori yer alacak. Aşçılar Derneği’nin temin ettiği mutfak ve fırınların kullanılacağı yarışmada derece alan aşçıya bir yıl İtalya’da eğitim alma şansı verilecek.

BELEDİYELER KATILIMCIDIR

14. Alsancak Şenlikleri’ni bir belediye etkinliği olarak değil katılımcı bir etkinlik olarak gerçekleştirdiklerini ve şehrin gelişimi için kentte yaşayanlarla ortak akıl yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Pekdaş, “Konak Belediyesi olarak bizim katkımız şenliği organize eden kuruluşlara sadece bir destektir. Verdiğimiz bu katkı kentin enerjisini ortaya çıkarıyor.  Bu etkinlik Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği başkanı ve üyelerinin katkıları ve fikir sahipliğiyle yapılan bir etkinliktir bu ve bu katkıları bu yıl 14’cüsü düzenlenen şenliğimizin içinin dolmasını sağladı. Bizim katkımız ise sadece destek vererek kentin enerjisinin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Alsancak Derneği eğer olmasaydı bu etkinlik ruhsuz ve eksik kalırdı. Alsancak Derneği Alsancak’ta yaşayan sponsorlar bularak ve İzmir’de bulunan sivil toplum örgütlerinin katkılarını sağlayarak şenliğin eskiden çok daha renkli hale gelmesini sağlamıştır. Yerel yönetimlerin de asıl görevi budur. Yerel yönetimler ‘ben bilirim, ben yaparım’ demek yerine, şehirde yaşayan, şehrin bileşenleri olan dernekleri, işletmeleri, kuruluşları ve hemşerileri katkı sağlamaya yönlendirmelidir. Biz Konak Belediyesi olarak naçizane bunu yapıyoruz. Bizim bu enerjinin açığa çıkması için ortaya koyduğumuz bir çaba var. Yerel yönetimlerin görevi şehirde yaşayan tüm etkenleri hep şehir için düşünmeye sevk etmektir. Biz 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin en önemli kimliği bütün kültürlerin buluştuğu bir yer olması ve İzmir’i İzmir yapan bir liman şehri olmasıdır. Alsancak geçmişten bu yana Dünya’nın birçok tüccarına ev sahipliği yapmış bir limana sahiptir. Bu nedenlerden dolayı Alsancak’ta farklı bir atmosfer var ve bu atmosfer Alsancak’ı adeta İzmir’in kalbi haline getiriyor. Alsancak garı, liman ve fuar burada. Kentler artık kendi kimlikleri ve kent ruhları ile ön plana çıkıyor. Alsancak İzmir’in kimliği açısından bir buluşma noktası. Biz İzmir’i Alsancak üzerinden bütün Dünya’ya yeniden tanıtabilir ve yeni heyecanları ortaya çıkarabiliriz. Bu heyecanın daha çok yenilikleri meydana getireceğini biliyorum. 2 kişilik bir şenlik koordinasyonu kurma kurulu oluşturduk. Sivil toplum örgütlerinden, Alsancaklılardan, belediye çalışanlarımızdan ve hemşerilerimizden destek aldık. Asıl onlar bu işleri kotardılar ve ben huzurlarınızda bir kez daha çabaları nedeniyle onlara teşekkür etmek istiyorum. Ben bu etkinliğe tüm İzmirlileri, İzmir’in kalbinin nasıl attığını görmeleri açısından davet ediyorum” diye konuştu.

Şenlik kapsamında Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin tertiplediği 7. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta buluşuyor yemek yarışmasında birinci olan aşçıya İtalya hükümetinin İtalya’da 1 senelik burs vereceğini söyleyen Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, 21 Mayıs tarihinde Meksika Sokağı’nda düzenlenecek etkinlikte aşçıların Ege yemekleri, Le Sefarat ve Girit yemeklerini tanıtmak için yarışacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.