TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’da orman yangını

Urla Özbek köyü yakınlarında yükselen alevlere 4 helikopter ve bir amfibi uçakla müdahale ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 06:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla’da orman yangını

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına, 4 yangın söndürme helikopteri ve bir amfibi uçakla müdahale ediliyor. Edinilen bilgiye göre; saat 13.30 sıralarında Urla ilçesine bağlı Özbek köyünde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Havanın oldukça sıcak ve bölgenin rüzgarlı olması nedeniyle alevler bir anda yayıldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 helikopter ve bir de amfibik uçakla havadan müdahale edildi. Ayrıca 10'a yakın arazöz de alevlere müdahale etti. Ekipler, bölgede hava ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürürken, yangının denize yakın olması ve helikopter ve uçakların kısa sürede müdahalesiyle fazla yayılmadan söndürülmesi bekleniyor. 2 hektarlık kısmen orman ve bozuk baltalık alandaki yangının çıkış sebebi konusunda soruşturma sürüyor.

ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

İzmir’in Urla ilçesinde çıkan ve şu ana kadar 4 hektarlık alanı etkileyen orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Hava şartlarının da olumsuz etkisiyle 3 nokta birden devam eden yangına, 4 yangın söndürme helikopteri ve bir amfibi uçak ve 40 itfaiye eri müdahale ediyor. Havanın çok sıcak olması ve rüzgarın hızıyla bir anda yayılan yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

4 HEKTARLIK ORMAN

Ekipler, bölgede hava ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürürken, yangının denize yakın olması nedeniyle helikopter ve uçakların kısa sürede müdahalesiyle alevlerin fazla yayılmadan söndürülmesi bekleniyor. Öte yandan yangın, çevre sakinlerine de büyük panik yaşattı. Yangının öğle saatlerinde başladığını belirten bir vatandaş, yangının küçük bir alanda başlamasına rağmen bir an da yayıldığını belirtti. Yangına müdahale eden itfaiye erlerine yardımcı olan bir İrlanda vatandaşı ise herkesin takdirini topladı. Uzun yıllardır Urla’da ikamet ettiği belirtilen İrlanda vatandaşı Gimmy, tüm gayretiyle itfaiye erlerine yardım etti. Yaklaşık 4 hektarlık kısmen orman ve bozuk baltalık alandaki yangının çıkış kesin sebebi konusunda soruşturma sürüyor. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.