TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En genç muhtar

Bayraklı, Gümüşpala Mahallesi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En genç muhtar

Ege’de Bugün okurları ve Gümüşpala Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar İbrahim Balıkçı’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (141 nci Mahalle)

Mahallenin adı: Gümüşpala

Mahallenin ilçesi, ili: Bayraklı/İzmir

Posta Kodu: 35510

Mahallenin nüfusu: 15.630

Mahallenin seçmeni: 11.000

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 122

Mahallenin muhtarı: İbrahim Balıkçı

Bizim Mahalle’nin ikinci yaşına bastığı şu günlerde 141 nci durağım Bayraklı’nın Gümüşpala Mahallesi oldu. Gümüşpala Mahallesi’ne 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde muhtar seçilen İbrahim Balıkçı’yı muhtarlık ofisinde ziyaret ettiğimde saat 18’i geçmişti. Türkiye’nin en genç muhtarı olduğunu öğrendiğimde kendisini ayrıca kutladım ve bu genç ve üretken beyne sahip bir yöneticiyi tanıdığımdan dolayı yaşadığım mutluluğu yüzüne söyledim. Muhtarlık ofisinde ağabeyi ve nişanlısı Çiğdem ve bir mahalle sakini beraberce kahvemizi yudumlayıp keyifli bir röportaj yaptım.

7 YILLIK HASRET

Yaşadığı mahalleye hizmeti liseyi bitirirken kafasına koyan muhtar İbrahim Balıkçı, bu hayalini gerçekleştirmek için 8 yıl beklediğini belirterek, “O zaman öğrendim ki seçilme yaşı 25 bunun için 7 yıl bunun hayalini kurdum. Kararlıydım, konuyu aile açtığımda önceleri benim muhtar olmama sıcak bakmadılar. Ancak aradan geçen zamanda baktılar ki kararlıyım, seçimlere yaklaştığımız dönemde adaylığımı açıklayınca desteklediler. Mahallenin mevcut muhtarı ile birlikte 6 aday olarak seçimlere girdim. Diğer adayların içinde iktidar desteğini sonuna kadar arkasına alanda vardı, buradaki deneyimli idarecilik yapan ağabeylerimde vardı. Ben mahalleli genç kardeşlerim başta olmak üzere birebir görüştüm seçmenle. Aylar öncesinden kahvehanelerde toplantılar düzenlemeye başladım. Hiçbir zaman yapamayacağım söz vermedim, ben sadece insanlara dokunmak ve ortak yaşam alanımızın nasıl daha iyi bir ortama taşınabileceğini, el ele vererek nelerin başarıla bilineceğini paylaştım, her sözümde ve duruşumda hiç yapmacılık ve yalana kalkışmadım. Bunun doğal sonucu olarak kıran kırana geçen bir seçim yaşadım. Gümüşpala Mahallesi’nin 11 bin seçmeninden 2 bin 100’ünün oyunu alarak seçimden başarı ile çıktım” dedi.

1 AY 22 GÜN

08.10.1988 doğumlu olan İbrahim Balıkçı, seçimlere girebilmek için yaşının dolmasını bekledi ve 25’i bitirip 26’dan 1 ay 22 gün geçtikten sonra 2014’ün başında artık adaylığımı açıklayayım diyerek yola çıktığını belirten Balıkçı, “1 AY 22 GÜN fark ile muhtarlığa hak kazandım. Mahallemizde yaşayan insanları birbirleriyle kaynaşmasını sağlayacağımı düşünüyorum, mahalle içi ve mahalle dışı olan iletişimlerini düzenlemek istiyorum. Sosyal anlamda mahalle sakinlerimize çeşitli geziler ve etkinlikler düzenleyerek, muhtarlığın ikametgâh adresi alınan yer değil, hizmete yönelik bir kurum olduğunu mahalle sakinlerine göstereceğim. Mahalle sakinlerinin düğün veya cenaze törenlerinde ihtiyaçları olan masa sandalye, şemsiye gibi ihtiyaçlarını muhtarlığın öncülüğünde gerekli isteklerini yerine getireceğiz. Ayrıca Sosyal yardımlaşma derneği kurmayı düşünüyorum. Bu dernekte görevlendireceğimiz kişiler mahallemizde yardıma muhtaç kişileri tespit edip, rencide etmeden gizlilik esasına göre dernek üzerinden gerekli yardımları yapacağız çünkü ihtiyaçlı insan utanır isteyemez, biz gidip onları bulacağız. Muhtar dedikodu fitne üreten değil, insanların derdine ortak olarak hizmet vermesi ile ön planda olması gerektiğini düşündüğüm için mahallemize muhtar oldum” diye konuştu.

HEDEFTE BELEDİYE BAŞKANLIĞI VAR

İhtiyaç sahibi İnsanlara yardım etmek için bu makamı seçtiğine dikkat çeken muhtar İbrahim Balıkçı, “En önemli projelerimden biri olan ve belediyenin de uygun gördüğü yere muhtarlık binası yapmayı düşünüyorum. Biz ve bizden sonraki muhtarlarımız için mahallemize kalıcı bir eser bırakacağım. Çocuklarımıza yönelik sportif ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Mevcut çocuk parklarının sayısını artıracak çalışmalar yapacağım. Yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil halkımızla el ele verip mahallemizi daha ileriye taşıyacağız. Gençliğimin de vermiş olduğu arzu ve istekle Gümüşpala Mahallesi'nin daha huzurlu ve yaşanabilir mahalle olması, gelecek nesillerin daha iyi bir mahallede gözlerini açabilmesi için bu göreve talip oldum. Bu anlamda hedefimde bir sonraki dönem belediye başkanı olmak var. Hatta ben birçok yerde ‘şuan karşınızda geleceğin başbakanını görüyorsunuz diyorum’ belki insanlar buna gülüp geçiyor ama şuna inanıyorum ki insanının hedefi yüksek olmalı, önce kendin inanacaksın ki sonra başkalarını inandırasın, bu mantıkla hayata kendimi hazırlıyorum” dedi.

SEMT-İ MÜDAFA

Önümüzdeki günlerde Gümüşpala Mahallesi’nin sorunlarını çözmede aracılık edecek bir oluşum için kolları sıvayan genç muhtar ve ekibi, Semt Gelişim Koruma ve Kalkınma Derneği’ni (Semt-i Müdafaa Derneğini) kurmaya hazırlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Biz Muhtarlar bir yaptırımı olmayan rica makamlarıyız, arz ederiz , talep ederiz, ya da şikayet ederiz, bunun dışında yaptırım gücümüz yok ama biz sürekli bir şey isteyen yapıda değil, sistematik şekilde hareket eden gereken hizmeti gerektiği zaman isteyen yapıyı oluşturduk buda bizim artılarımızdan biri. Mahalleme yapabileceğim bir çok hizmette bu derneğimiz öncü olacak Mahalle sakinlerimin büyük bölümünün eğitim düzeyi ilkokul mezunu düzeyinde, yaklaşık yüzde 60 civarında sakinimizin ekonomik durumu zayıf, yine kiracı olarak oturan sakinlerimizin içinde 60 aile kadar Suriyeli var’’

PROJE ADAMI

Lise yıllarda başladığı tiyatro çalışmalarını ekip arkadaşları ile kurduğu Sonart Gösteri Sanatları Topluluğu ile İzmir ve yurt içinde yüzlerce kez sahneye çıkan Balıkçı, bunun yanı sıra mahalleye yapacağı işler içinde şifai yöntemlerle çalışmak yerine projelerle çalışmayı tercih ettiğini belirtiyor ve ekliyor, “Bayraklı Belediyemize iki proje hazırladım, bunlardan birisi seyyar taziye araçları, diğeri de sokak araların komple ilaçlamada kullanılacak ilaçlama araçları talep ettik. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyemize de projeler götüreceğim” dedi.

İbrahim Balıkçı ile yaptığımız sohbetten sadece birazını yerimizden dolayı birazını yayınlayabildim bu sayfada ilerki tarihlerde yine İbrahim Balıkçı ve yine Gümüşpala Mahallesi’nin diğer yazamadığım ayrıntıları sizlere aktaracağım. Sanatçı ve genç muhtarın kendi adına açtığı sosyal medyadaki kendisinin dizeleri ile veda ediyorum..

Öylesine yaşamamalı insan

Eğer bir iz bırakmayacaksan hayata,

Eğer bir değer kalmayacaksa ardında,

Ölümsüzleştirmeyecekse seni güzelliklerin,

Yüreklere su serpemeyeceksen,

Millet senden razı olmayacaksa,

Namuslu davranmayacaksan,

Söyle bu koca sandığın üç günlük ömrün ne işe yarar...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.