TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaz bombalarımız geldi

Türkiye'nin “Güney Koreli DaeKwang’ın, şirketinden satın aldığı 1 milyon 900 bin adet biber gazı kapsülü siparişinin 100 bin adedinin 19 Ocak’ta teslim edildiği ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaz bombalarımız geldi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Toplumsal olayları önlemek için İçişleri Bakanlığı’nın Güney Kore Şirketi DaeKwang şirketine sipariş ettiği 1 milyon 900 bin biber gazı kapsülünün 100 bin adedinin 19 ocakta Türk yetkililere teslim edildiği ortaya çıktı. Konuya yakın kaynaklara göre 650 bin adet gaz bombası ise 9 Şubat’ta Güney Kore’den deniz yoluyla Türkiye’ye gönderildi. Yapılan anlaşmaya göre 750 bin adet biber gazı fişeğinin tamamı mart başında Türkiye’ye teslim edilmiş olacak.

Kore’de biber gazı ihracatını onaylayan ya da durdurabilen kurum olan Kore Savunma Tedarik Ajansı (DAPA), DaeKwang’ın Türkiye’ye yapacağı 1 milyon 10 bin adet biber gazı kapsülü ihracatını Aralık 2014’te onaylamıştı. Türkiye’ye 19 Ocak’ta teslim edilen ve yakın zamanda teslim edilecek gaz bombalarının fiyatlarının kapsül başına 11-13 dolar arasında olduğu ifade edildiğinden, 1 milyon 10 bin adet gaz bombası için yapılacak ödemenin ortalama 12 milyon 625 bin dolar yani 31 milyon 436 bin lirayı bulması bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Türk Tabipleri Birliği ve sivil toplum kuruluşları biber gazı adıyla anılan kimyasal silahın bir işkence aracı ve ölümcül olduğunu belirtiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gaz bombalarının fiyatlarının kapsül başına 11-13 dolar arasında olduğunu ve 1 milyon 10 bin adet gaz bombası için yapılacak ödemenin ortalama 12 milyon 625 bin dolar yani 31 milyon 436 bin lirayı bulacağını belirterek, “Ülke ekonomik krizle boğuşurken insanları yaralamak öldürmek için bu kadar para vermek doğru mudur. Güney Kore şirketine ödenecek o parayı üretim ve yatırım için değerlendirseydiniz insanlar sokağa çıkmaz açız diye eylem yapmazdı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.