TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yolu biz yapıyoruz ama arabayı bize satıyorlar’

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, üretemeyen bir ekonominin refah getirmeyeceğini belirterek, "Güzel yollar güzel köprüler yapıldı ama üzerinden giden arabaların tamamı yabancı. Yolu biz yapıyoruz ama arabayı başkaları bize satıyor. Pisti biz yapıyoruz ama uçağı başkaları satıyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Yolu biz yapıyoruz ama arabayı bize satıyorlar’

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, üretemeyen bir ekonominin refah getirmeyeceğini belirterek, "Güzel yollar güzel köprüler yapıldı ama üzerinden giden arabaların tamamı yabancı. Yolu biz yapıyoruz ama arabayı başkaları bize satıyor. Pisti biz yapıyoruz ama uçağı başkaları satıyor" dedi

Üretemeyen bir ekonominin refah getirmeyeceğini savunan Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Güzel yollar, güzel köprüler yapıldı ama üzerinden giden arabaların tamamı yabancı. Yolu biz yapıyoruz ama arabayı başkaları bize satıyor. Yani güzel havaalanları var ama emin olun oraya inen büten uçaklar yabancı. Pisti biz yapıyoruz ama uçağı başkaları satıyor. Bu millet 74 yıl önce kendi uçağını yapmıştı. Kendi yerli otomobilini üretmişti. Biz devrim otomobilini 1 yılda yaptık. Bunlar 13 yıldır sadece lafını ediyorlar. Biz büyük bir milletiz, çalışkan bir milletiz. Uçağı da, otomobili de yine yaparız. Hem de en mükemmel biçimi ile yaparız. Eğer sen de milli sanayi diyorsan, milli uçak diyorsan, milli otomobil diyorsan gel oyunu Saadet’e ver”

"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZDULAR"

Çözüm sürecine yönelik eleştirilerde de bulunan Kamalak, “Bin yıllık kardeşliğimizi bozdular. Çözüm süreci dediler saçıp savurdular. Şehitler diyarını bölünme noktasına getirdiler. Gerçekten bu çözüm süreci içinde ne var. Bağımsızlık mı vaat ediliyor. Bileniniz var mı? Yanlış politikalarla ülkeyi bölünme noktasına getirdiler. Biz Çanakkale’de omuz omuza şehit düşen dedelerin torunlarıyız. Rabbimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, bayrağımız bir, peygamberimiz bir. Birlik için daha neye ihtiyacımız var ki. Eğer sen de bölünmeye karşıysa gel oyunu Saadet’e ver” ifadelerini kullandı.

 “GEL BİR OYLA ÜLKEMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZELİM”

Milli İttifak'ın vaatlerini sıralayan Kamalak, “Asgari ücretten vergi alınmasın, en düşük asgari ücret bin 500 TL olsun diyorsan gel oyunu Saadet’e ver. İşçi, memur, emekliye 96’da olduğu gibi yüzde 50 zam verilsin diyorsan gel oyunu Saadet’e ver. Ramazan ve Kurban bayramlarında garibanlara birer maaş ikramiye verilsin diyorsan gel oyunu Saadet’e ver. Emeklilik yaşla değil prim günü üzerinden hesaplansın diyorsan gel oyunu Saadet Partisi'ne ver. Bütün bunlar senin bir oyuna bağlı. Gel bir oyla ülkemizin tüm problemlerini çözelim” dedi.

“ERBAKAN’IN YOLU İSLAM YOLUDUR”

Kamalak, hükümetin dış politikasını da eleştirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Suriye’de akan kandan, Kaddafi’nin linç edilmesinden, Mursi’nin idama mahkum edilmesinden, Irak’ta iki milyonu aşkın kardeşimizin şehit edilmesinden büyük ölçüde bunlar da sorumlu. Bunlar yanlış yoldalar. Şimdi çıkmışlar yolumuz Erbakan’ın yolu diyorlar. Erbakan’ın yolu İslam yoludur, İslam birliğinin kuruluş yoludur. Erbakan hiçbir zaman kutsal cenahlarının kanatları altına sığınmadı. Şu iki resim arasındaki fark Erbakan’ın yoluyla bu kardeşlerimizin yolu arasında fark vardır. Eğer bu imzayı Kemal Kılıçdaroğlu atmış olsaydı AK Parti’nin önde gelen kahramanları acaba nasıl tavır takınırlardı. Eğer sayın Kılıçdaroğlu ‘Aziz milletim bizi İslam düşmanlığı ile suçluyorlar’ diyerek Kur'an-ı Kerim ile seçim meydanına çıkıp alnına koymuş olsaydı acaba bizim mahallenin imamları, müftüleri, hacıları, locaları nasıl tavır takınırdı. CHP’li bir milletvekili ‘Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunmak ibadettir. Kemal Kılıçdaroğlu’nda Allah’ın bütün sıfatları birleşmiş’ deseydi bizim mahallenin hacısı hocası acaba nasıl tavır takınırdı. Beyler hacılar hocalar size sesleniyorum. Bir kötülüğe destek vermek o kötülüğe ortak olmaktır. Siz sadıklarla beraber olun.” (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.