TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seferihisar’a “Cumartesi bereketi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi, “Yavaş Şehir”in yeni cazibe merkezlerinden birisi olmaya aday “Seferihisar Kültür Merkezi”nin temelini Cumartesi günü atıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2014 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seferihisar’a “Cumartesi bereketi”

Seferihisar, yeni bir kültür merkezi kazanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilecek olan kültür merkezinin temeli, 31 Mayıs Cumartesi günü atılıyor. Temel atma töreni, Hıdırlık Mahallesi'nde saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

KÜLTÜR VE SANAT HAYATI CANLANACAK

Seferihisar Belediyesi’ne ait arsa üzerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tesis, ilçenin kültür ve sanat hayatına canlılık getirecek. 13 bin metrekare alan üzerinde planlanan, sergi ve fuar alanları, çok amaçlı salon, kafeterya gibi bölümlerden oluşacak olan Seferihisar Kültür Merkezi'nin Şubat 2015’te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 833 metrekaresi kültür merkezi, 526 metrekaresi ise atölye binalarından oluşacak olan tesiste, araç otoparkının yanı sıra bisiklet ve motorsiklet park alanları da yer alacak.

İNŞAAT BEDELİ İSE 2 MİLYON 724 MİLYON LİRA

Kültür Merkezi'nin çevresinde özel bir düzenleme gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları, oturma bölümleri ve peyzajıyla ilçe halkına özel ve geniş bir meydan armağan edecek.

Seferihisar'a bugüne kadar 87.7 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi'nin hayata geçirilmesi için “bölgesel otopark alanı”nda kalan 2 bin 205 metrekarelik alan için 1 milyon 722 bin liralık kamulaştırma gerçekleştirdi. Tesisinin inşaat bedeli ise 2 milyon 724 milyon lira. (HABER MERKEZİ)

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.