TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÇÖZÜM SÜRECİNE ODAKLANACAĞIZ”

Anadolu Birliği Derneği’nin Yeni Yönetim Kurulu’nda görev bölümü yapıldı. Genel Başkanlığa seçilen Ademhan, “Türkiye’nin birliği ve kardeşliği için daha çok çalışacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“ÇÖZÜM SÜRECİNE ODAKLANACAĞIZ”

MÜSLÜM AKTÜRK

İzmir’in en büyük sivil toplum örgütleri arasında yer alan Anadolu Birliği Derneği’nde yönetim değişti. Genel kurul sonrası ilk toplantısını yapan yeni yönetim kurulu genel başkanlığa işadamı Ferhan Ademhan’ı, genel sekreterliğe gazeteci Halit Tunç’u getirdi.

Sanayici, sanatçı, toplum bilimci,  yayıncı, gazeteci ve hukukçulardan oluşan 23 kişilik yeni yönetim kurulunda farklı dil, din ve etnik kökenden oluşan renkli simalar bulunuyor. Başkanlığa Ferhan Ademhan, başkan yardımcılıklarına Heval Savaş Kaya, Erhan Kahraman, Sidar Kömürcü ve Veysel Güldoğan seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu’nda farklı komisyonlarda ise; Abdulhakim Bingöl, Abdullah Güvenç, Alpay Atmaca, Barbaroshan Özcan, Belgin Zal, Derya Çeçan, Fuat Mikailoğlu, Hüseyin Cemiloğlu, Hüsniye Çoban, İsmail Yüzer,  Muzaffer  Kater, Nil Turan,  Sabara Brunner, Sevinç Özel, Turgay Oğultartan ve M.Zeki Bozgan yer aldı. Derneğin saymanlığını ise İbrahim Kılınç üstlendi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİNE VE DEMOKRATİKLEŞMEYE ODAKLANACAĞIZ”

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, toplumsal örgütlemede bir efsane kabul ettikleri Koç Ali Al’dan bayrağı devir aldıklarını, üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Merkezi İzmir’de olan onlarca sivil toplum örgütüyle, hemşeri derneğiyle koordineli çalışıyoruz. Anadolu Birliği Ege’nin en büyük düşünce kuruluşudur. Alanlarında deneyimli, birikimli bir (a) takımı kurduk. Türkiye’deki sosyal, siyasal, demokratik gelişmeleri yakından izleyen, yorumlayan, bu konuda stratejiler üreten, siyasal sistemimize düşüncelerini raporlandırabilen bir ekiple yola çıktık. Önceliğimiz; kuşkusuz demokratikleşme ve çözüm süreci olacaktır. Ülkemizin önünü açan açılımlara odaklanacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.