TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu’ndan CHP’ye salvo

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti 5. Olağan İzmir İl Kongresi'nde "Nasıl Selçuklunun ufuk şehri, nasıl Osmanlı'nın merkez limanı İzmir ise Cumhuriyet'in meşalesi de İzmir’dir. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul'da ofisi var. Seçimden sonra İzmir'de başbakanlık ofisi açıp toplantılarımızın bir kısmını da İzmir'de yapacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu’ndan CHP’ye salvo

NİLGÜN TAZE/A. Feyzi Mirhanoğlu

Salonu dolduran binlerce partilinin coşkulu tezahüratları arasında konuşan Davutoğlu şöyle konuştu: “Seçimden sonra İzmir’de Başbakanlık ofisi açıp toplantıları İzmir’de yapacağız inşallah. İzmir’imiz bu yerel yönetimlerin etkisi altında, etkisizliği altında, çok zor günler yaşadı. İstiyoruz ki, İzmir’imizi tüm Akdeniz’in merkez şehri yapalım. Önümüzdeki dönemde ofisi açacağız. En az ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim. İzmir bizim için sembol ve ufuk şehri ve siyasetimizin de merkez şehridir. İzmir bir ufuk şehridir. Caka Bey'le Hasan Tahsin'i ayıramayacaksınız. İşte vatan işte vatan. Vatanın İstiklale kavuşması İzmir'ledir. Akdeniz Türk Gölü olduğunda bütün Akdeniz'e mesaj göndermiş. 19 yy. çağdaşlaşma hareketi başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Demokrasimize İzmir hep öncülük etti. İzmir'e 26 milyarlık yatırım yaptık. İzmir'de CHP'nin zaafına rağmen İzmir'i Akdeniz'in incisi yapmaya karar verdik. Gelirken bir karar aldım. Başbakanlığın Ankara dışında tek ofisi İstanbul'da var. Seçimden sonra bir ofis de İzmir'e açacağız. Bunu yapış sebebimiz şu: Güzel İzmir'imiz bu yerel yönetimlerden dolayı çok çekti. Ben ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim.

OSMANLI PAYİTAHTI İLE BULUŞACAK 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’e hizmetleri sürdüreceklerini belirterek, “ İzmir-İstanbul otoyolu en kısa zamanda tamamlandığında, Başbakanlık ofisimizin bulunduğu bir şehir olarak, Osmanlı payitahtı ile buluşacak. İzmir-Ankara hızlı tren yolu bittiğinde İzmir Cumhuriyetimizin başkenti ile de buluşacak. Ve Selçuklu’da doğmuş olan ben Konyalı Ahmet İzmir ile İstanbul-Ankara ve Konya’yı İzmir’de buluşturacağız inşallah. İzmir’den müjde, zafer bekliyoruz. Milli irade zaferi bekliyoruz. CHP Doğu Anadolu’da var mı? İç Anadolu’da yüzde 5’i geçebiliyor mu? Cumhurla buluşamayan bir parti Cumhuriyetçi olabilir mi? MHP var mı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da. Peki HDP, İç Anadolu’da var mı? Ege, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yegane tek parti hangi parti? Cumhuru kucaklayan hangi parti? AK Parti. Vatanımızın her köşesinde sadece AK Parti var. Bizim Cumhuriyetçiliğimiz Cumhurun tamamını kucaklamakla başlar. İzmir’de Cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Anadolu’nun her yerinde buluşmadan Cumhuriyetçilik yapılmaz. Biz yüreğimizi parçalamamışız. Yüreğimizde Hakkari de, Edirne de, Muğla da Artvin de var. Bizim yüreğimizde Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu da var. Cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı duyacaksınız. Paralel çeteyle işbirliği yapanlar Cumhuriyetçi olamaz” diye konuştu.

CHP’YE CUMHURİYETÇİLİK DERSİ VERME VAKTİ DEĞİL Mİ?

 CHP’ye Cumhuriyetçilik dersi vermenin vakti geldiğini kaydeden Davutoğlu, “Cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? CHP’ye ders verme vakti değil mi? Cumhuriyetin temeli cumhurdur yani millettir. Milletten kopuk olanlar Cumhuriyetçi olamaz. 24 saat yetmez ise 25 saati doldurmaya, İzmir’i ayağa kaldırmaya hazır mısınız? Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet’in sembol şehri İzmir’i AK Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız? Bu yıl inşallah İzmir’de birinci parti AK Parti olacak” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert bir şekilde yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun halktan kopuk olduğu için Cumhurbaşkanı adayı olamadığını iddia etti. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, gerçekten Cumhuriyetçi olsaydı, Cumhur’un değerlerine güvenseydi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olurdu. Aday olmaya cesaret edebildi mi? Edemedi. Madem Cumhuriyetçi idiniz, kendiniz aday olacaktınız, milletin karşısına çıkardınız. Çıkamazlar. Çünkü bilirler ki, milli irade hiçbir zaman onlara vize vermez. Biz biliyoruz ki milli irade hepimizin önünde, yanımızda, sağımızda, solumuzda ve yüreğimizde olmuştur. Yüreğiyle milli iradeye sahip çıkamayanlar, laflarıyla sahip çıkamazlar. Cumhuriyet’i onurlu kılmak için gece gündüz çalışan AK Parti kadroları adına İzmirlilere sesleniyorum; Cumhura güveneceksin. Milli iradeye saygı duyacaksın. Türkiye’yi namerde boyun eğdirmeyeceksiniz. Daha önce yapılan borçları ödedik. Başımız her yerde dik” diye konuştu.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞIMIZIN ÖN TASARIM AŞAMASINA GEÇİLDİ

Başta MHP olmak üzere muhalefet partilerinin Milliyetçilik söylemlerini de sert bir dille eleştiren Başbakan, ikinci müjde olarak da Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde alınan kararı açıklayarak,  milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geldiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu bu kararı, “Ocak’ta savunma sanayi icra komitesini topladık. Bazı kararlar aldık orada. Bir kıyaslama yapın İzmirliler; biz iktidara gelmeden önce 1990’lı yıllarda 2001’de Türkiye başka ülkelerden hibe silah alıyordu. 30-40 yıl başka ülkeler kullanmış silahları. Tankları alıyorduk. Biz o tankları Filistin’i savunduğumuz için bilirsiniz, İsrail’e modernizasyon için gönderiyorduk. Bu mudur milliyetçilik? Tanklarını bile modernize edemiyorlardı. İzmir’e, İç Anadolu’ya gelip milliyetçilik yapmak kolay. İcra komitesinde önemli bazı kararlar aldık; milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçildi. 2023 yılında Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak. İşte milliyetperverlik, vatanperverlik budur” şeklinde açıkladı.

KONAK TÜNELİ’NDE IŞIK GÖRÜNDÜ

 İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başbakan olarak İzmir’e bundan sonra daha sık geleceğim. Karşıyaka Göztepe statlarını da tamamlayacağız. İnşallah en geç 2017 sonunda İstanbul İzmir otoyolu, körfez geçişi ile tamamlandığında 3,5 saate inecek. İzmir-Ankara hızlı tren tamamlandığında 3,5 saate inecek. İzmir yıldız gibi yükselecek. Şehir hastaneleri kuruyoruz. İzmir’in tüm ilçelerini hastanelerle donattık. Adliye saraylarını yeniledik. Her yere hizmet götürmeye devam edeceğiz. Konak Tüneli’nde ışık göründü. İlk ziyaretimizde hem o tünele hem tüm ulaşım yatırımlarını da açacağız inşallah. Sabuncubeli Tüneli’ni de tamamlayacağız” dedi.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir’in basiretsiz yönetimlerden kurtaracaklarını belirterek, Yerel seçimlerde 17-25 Aralık kumpası ile karşılaşmalarına karşın İzmir’de oylarını yüzde 58 oranında arttırdıklarına dikkat çekerek, İzmir’de 6 öncü belediye ile 2019’da büyükşehir belediyesini de kazanacaklarını söyledi Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir’in basiretsiz yönetimlerden kurtaracaklarını belirterek,“İzmir basiretsiz yönetimin elinde kalmaya mahkum değildir. Bu şehir mutlaka ve mutlaka hak ettiği hizmetlerle buluşturulacaktır. 35 İzmir 35 Proje açıkladık. 50 milyar tutarında bu projelerin bugün 4’ü bitmiş durumda. 17’si fiilen yapılmaya devam ediyor. 18’inin hazırlık ve proje çalışmaları sürüyor. Umarım bizden görevi devralan Lütfi Elvan, İzmir’e ve ülkemize vaat ettiğimiz hizmetleri yapmaya devam edecektir. İzmir bütün bunları hak ediyor” dedi.

NEFESLER TUTULDU

 17 Aralık-25 Aralık kumpasıyla beraber İzmir’de verdiği mücadelede oylarını yüzde 58 arttırdıklarını söyleyen Yıldırım,  “Paralelleri, cümlesi bir araya geldiler, yapabildikleri bu kadar. İstanbul’da da böyle yola çıkmıştık. İstanbul’un da öncü belediyeleri vardı. 3 belediye ile başladık, 1994’te Recep Tayyip Erdoğan’ı işbaşına getirdi. Ve şimdi İzmir de aynı yönde yürüyor. Öncü birliklerimiz iş başında. Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Menderes, Kemalpaşa ve Kınık belediyeleri AK Parti hizmet belediyeciliğinin örnekleriyle 2019 seçimlerinde İzmir’de hizmet siyasetini büyükşehirde de dalgalandırmak için var gücüyle çalışacaktır. AK Parti kökleri mazide, ati olan bir partidir. Eskisiyle yenisiyle AK Parti’nin tek ama tek hedefi vardır; birlik-beraberlik-kardeşlik içinde daha büyük Türkiye, 2023 hedeflerine yürümeye hazır mısınız İzmir?” diye sorarak verdikleri tüm sözleri tuttuklarını, Yeni Anayasa ve Çözüm Süreci sözlerini de yerine getirecekleri sözünü verdi. Davutoğlu, “Bütün sözlerimizi yerine getirdik. İkisi kaldı. Anayasa değişikliği vaadi verdik. Bunun için gayret gösterdik ama uzlaşma sağlamadık. Bu iddiamızdan da vazgeçmedik. Darbe anayasalarından kurtulacak ülke. Modern, gelişmiş ülkelerin Anayasası ile bütünleşecektir. Çözüm süreci de başarıya ulaşacağımız önemli bir konudur” açıklamasını yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,  “Partimizin Yeni Türkiye… halkıyla sivil toplum gücüyle sağduyunun ve akıl gücüyle barışın ve özgürlüklerin kentindeyiz. Soran, sorgulayan, memleket sevdalısı insanların yaşadığı, Cumhuriyete, bayrağına, bölünmez bütünlüğüne sahip olanların şehrindeyiz. İzmir’in layık olduğu hizmeti almasına az kaldığını kaydederek, “Yerel yönetimlerin yıllardır hizmetsiz bıraktığı İzmir’deyiz. Kendi içinde sen-ben kavgasına tutuşup sokaktaki insandan uzaklaşan şehirdeyiz. Az kaldı. Bize korku imparatorluğu yakıştırması yapıp, korkunun kalesine çevrilen İzmir’in layık olduğu hizmete kavuşmasına az kaldı” dedi.

İŞARET PARMAĞI KALKTI

Yerel iktidara işaret parmağını kaldırarak ‘sana son fırsat veriyorum uyarısında bulunan Delican, “Herkes bilsin ki, diğer ilçeler de bize emanettir. Bu emanetler zamanı geldiğinde AK Parti’ye teslim edildi. Yerel seçimleri geride bırakalı bir yıl oldu. Altı ilçeyi de bunun göstergesi olarak bize teslim etti. Yaklaşık bir milyon İzmirli seçmen AK Parti dedi. Bu önemli bir rakamdır. Paralel yapının kumpasına rağmendir. Karalama ve siyasal kampanyalara rağmendir. Yerel değil genel politikalarla teslim almak üzere kurulan muhalefet politikalarına rağmendir. Bizler teşkilatımızın mensupları olan İzmir sevdalıyız. Burada yaşıyor, çalışıyor, çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Şehrimizin geleceğini şekillendirmek için çalışıyoruz. İnsan temelli yol yürüyoruz. Halktan, haktan, doğrudan yana yol yürüyoruz. Heba edilmesine, ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. Aktarmalarda kan ter içinde kalan vatandaşlarımıza da sahip çıkacağız. Ulaşım cinnetinin cenderesine sıkışmış şoförlere de, metro-stat-yol ve köprülerimize de sahip çıkacağız” dedi.

CHP ENGELLİYOR

 6 AK Partili ilçe belediyesinin CHP’li belediye yöneticileri tarafından engellendiğini savunan Bülent Delican açıklamasını, “6 ilçe belediyemizin çalışmaları zaman zaman kösteklenmektedir. İzmir yatırımlarını AK Parti hükümeti engelliyor diyenler, kendi eliyle halka hizmetin önüne set çekmekte. İzmirli bunu görmüyor mu? Elbette görüyor. Teşkilat yöneticilerimiz halktaki memnuniyeti ölçüyorlar. 6 belediyemizde temel hizmetler en kaliteli şekilde veriyor. İzmirlilerin akıl gözü aradaki farkı görecek kadar açıktır. Yapanla yapmayanın, bozanla toplayanı, bölenle birleştireni, satanla satmayanı ayırt edebilecek kadar sağduyuludur İzmir halkı. Zamanı geldiğinde artık hizmet zamanı diyecek kadar kararlı, ne istediğini bilen bir kenttir İzmir. Tarihinde bu vardır. Aynısını yapacak güçtedir. Bugüne kadar İzmir’in gelişmesi için üzerimize düşeni yaptık. Beydağ Barajı’ndan çevreyoluna, barajlardan otoyollara tünellere kadar her şeyi yapmaya devam ediyoruz. İZBAN gibi devasa bir projeyi yaptık. Bizler hep çözümün parçası olduk. Ancak köklü çözüm için adres AK Parti’dir. Yerel iktidara da bu başarıyı taşıyacağız. Çevre yolları, liman projesi ile önü açılan İzmir büyüme hızını AK Parti iktidarıyla yakalayacaktır. İzmir’i geliştirecek her doğru adımın destekçisi olacağız. İzmir halkı önümüzdeki seçimlerde tercihini bizden yana yapacak. Genel seçimlerde aramızdaki beş altı puanlık farkı kapatacağız. Hedefimiz İstanbul’dan sonra İzmir’in ikinci olması. İzmir taşıdığı potansiyellerle ülkenin en büyük ikinci kenti olma hazırlığında. İzmir’i şaha kaldırmaya adayız. Bunu gerekirse CHP’li yerel yönetimlere rağmen mutlaka başaracağız” şeklinde sürdürdü.

 DİVAN BAŞKANLIĞI’NA SÜLEYMAN SOYLU SEÇİLDİ

AK Parti İzmir İl 5’inci Olağan Kongresi Divan Başkanlığı’nı Süleyman Soylu, divan başkanlığına Mustafa Baloğlu, katip üyeliğine Eskişehir Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Salih Koca seçildi. Divan üyeliklerine ise AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Rahmi Taştan, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak,  Sema Yeşilçimen seçildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.