TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK  

1 Mekân 1 Yemek’te bugün İzmir Girit Lokantası’na konuk olduk. Lokantanın işletmecisi Mustafa Gülay ile lokantanın tarihi ve servis ettiği yemekler hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK  

FADİME DUMLUPINAR

İzmir’de iki şubesi bulunan İzmir Girit Lokantası’nın ilk şubesi Konak’ta, ikinci şubesi ise Bahçelivler-Üçyol tarafında bulunuyor. Lokantanın işletmecisi Mustafa Gülay sulu yemek ve lokanta sektöründe zor olanın müşteri geldiğinde sadece tabaktaki yemeğin güzel olup olmamasına baktığını belirterek, “Bizim işimiz güzel malzemeden iyi bir yemek çıkarmak. Zaten yemek kötüyse bilin ki ustadan öte malzeme kötüdür” dedi.

LOKANTACILIĞIN HER KADEMESİNDE YER ALDI

Adnan Usta’nın oğlu olan Mustafa Gülay, Adnan Usta’nın aslında bu işe başlayacağını aklının ucundan bile geçirmediğini, çalışma hayatına küçük yaşta başladığını belirtti.  Gülay, “Adnan usta o zamanlarda hayvanları için parça ekmek topluyordu. İzmir Spor Lokantasının kurucusu Hüseyin Usta da o zamanlar keşfetmişti onu, babası ne kadar Lokantacı olmasını istemese de babasının izni olmadan başlamıştı işine yıllar sonra ortak olacağı Ustanın yanında amacı her zaman bir şeyler öğrenmekti, işini çok iyi bilenden de bilmeyenden de bir şeyler öğrendi o bilmeye, öğrenmeye açtı. Bunu biliyorum hiç demedi ve kendi gerçek doğrularını oluşturdu. Genç yaşında Ustalığa adım adım yaklaşıyordu. Bu meslekte ( BTU ) Bulaşık, Tezgâhtarlık, Ustalık kelimelerini yutan anlayan bilen uygulayan illa bir noktaya gelirdi Adnan Usta da onlardan biriydi” diye konuştu.

Büyük Ustaları Hüseyin Usta (Arap Hüseyin)’nın çalışan olarak başlayan Adnan Ustayı dükkânına ortak yaptığını belirten Gülay, “Azmi becerisi takdire şayandı zaferini elde etmiş basamakları bir bir çıkmaya devam etmekteydi. Hüseyin Usta oğluna bırakmıştı yerini kendini bir adım geri çekti, ortaklık bu şekilde yıllarca devam etti. İzmir Girit Lokantası; Konak ve Bahçelievler’de müşterilerine geçmişte olduğu gibi bugünde hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

2012 yılından beri İzmir Bahçelievler'de hizmet veren İzmir Girit Lokantası’nın 150 kişilik kapasitesiyle oldukça büyük bir bahçeye sahip olduğun u belirten Gülay, “Dana rosto ve dolma çeşitleri müdavimlerin her zaman ilk tercihi olan mekânımızın Kemeraltı'nda da bir şubesi bulunuyor. Ayrıca İzmir Köfte, musakka, Girit Kabağı, sandal kebabı, bostan köfte damak tadına bakabileceğiniz birkaç yemek çeşidinden bazıları. Ev yemekleri tutkunlarının çorbalar dışında köfte ve hafta sonları enginar da bulabileceği restoranımız otopark hizmeti de sunuyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.