TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Vali bahanelerle İzmir’i kandıramaz”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Vali Toprak’ın İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarını hazineye devretmesini eleştiren İzmir Başkanlar Kurulu’na teşekkür etti. Vali Toprak için ise ‘Geldiğinden beri İzmir’le kavgalı’ diyerek sert eleştirilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Vali bahanelerle İzmir’i kandıramaz”

İzmir İl Özel İdareye ait malların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve bu konuda uzlaşmacı bir tavır takınılmasıyla, İzmir Başkanlar Kurulu’nun üyelerine teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin “Uzlaşmadan uzak ve İzmir’in Valisi olmayan bir türlü başaramayan, Vali Mustafa Toprak hala İzmir ile kavga halindedir” dedi.

VALİ İZMİR İLE KAVGALI

Engin, “Kimsenin, iktidara yaranmak için İzmir halkının mallarını kaçırmasına ve yasayı bahane ederek İzmirlileri kandırmasına izin vermeyiz” diyerek, İzmir Valisi Toprak’ın, geldiği günden beri İzmir halkıyla kavgalı olduğunu söyledi. Engin şunları belirtti: “İzmirli oda, dernek ve kuruluşların İzmir’in mallarının İzmir’de kalması için verdikleri mücadele takdire şayandır. Tüm bu kuruluşların Sayın başkanlarına ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Vali her şey yasaya göre yapılıyor diyor. Peki, aynı yasa İzmir’e başka, Denizli’ye ve Trabzon’a başkamı çalışıyor. Yasa çok açık ve malların devri konusunda takdir hakkını büyük oranda valiye bırakıyor. Peki, İzmir Valisi takdir hakkını İzmir’den yana mı kullanıyor? Hayır, AKP iktidarından yana kullanıyor. Aynı yasa kullanılarak, Denizli de ve Trabzon da İl Özel İdare malları o illerin büyükşehir belediyelerine devredilirken, insanın aklına iki şey geliyor. Ya bu illerin Valileri yasayı çiğneyerek hiçe sayıyor, ya da vali Mustafa Toprak, artık ne uğruna olduğunu bilmediğimiz bir şeyler için İzmir’in mallarını bilerek bizlerden kaçırıp hazineye devrediyor.”

YETKİNİZİ NEDEN İZMİR’DEN YANA KULLANMIYORSUNUZ?

Engin Vali Mustafa Toprak’a çeşitli sorular sorarak aldığı karara tepki gösterdi. Engin, “Sayın Vali diyor ki, ‘Devletin hazinesine güvenmiyor musunuz?’ O hazineye, İzmir en çok vergi ödeyen iller sıralamasında 4. olurken, yatırımlardan pay alan iller sıralamasında 72. sırada. Biz de Valiye soruyoruz, siz İzmirlilerin seçtiği yerel yöneticilere güvenmiyor musunuz?  Siz, neden İzmir halkının mallarını genel iktidara vermek derdindesiniz, tüm bu malları tek bir imzayla İzmir’e kazandırma yetkiniz varken neden bu yetkinizi hazineden yana kullanıyorsunuz, İzmir’in yerel yönetimleriyle, halkıyla, STK’larıyla neden sürekli bir kavga halindesiniz?” diye ifade etti.

Mustafa Toprak’ın elinde gerçekten İzmir Valisi olduğunu, İzmir’in çıkarlarını koruduğunu göstermesi ve bundan önce İzmir’e verdiği zararları onarması için hala bir fırsat olduğunu ifade eden Engin, “İnşallah bu fırsatı kullanır, İnşallah İzmirlilere kendi mallarını, kendi seçtikleri yöneticiler kanalıyla kullanma fırsatı verir” dedi.

Bütünşehir yasasından sonra İzmir sınırlarında ki, tüm sorumluluğun ve yükün Büyükşehir belediyesine aktarıldığı halde, kaynakların belediyeden kaçırılmaya çalışılmasına anlam veremediğini belirten Engin sözlerini şöyle tamamladı: “CHP olarak, Özel idarenin sahip olduğu tüm malların gerçek sahibinin, vergisini ödeyen İzmirliler olduğunu düşünüyor ve kendi seçtikleri yerel yöneticilerin gözetiminde İzmir’de kalması için, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine devredileceği güne kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyorum.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.