TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liselilerden şok iddia!

Yeni Demokrat Gençlik üyeleri, İzmir Bornova'da bulunan Hayrettin Duran Lisesi'nin okul müdürü M.D., arkadaşlarından U. F.’yi muhalif kimliğinden dolayı fişlediğini iddia etti. Grup konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Liselilerden şok iddia!

TANER UYANIKER

Yeni Demokrat Gençlik üyeleri, İzmir Bornova'da bulunan Hayrettin Duran Lisesi'nin okul müdürü M.D. tarafından arkadaşlarından U.F.’yi muhalif kimliğinden dolayı fişlediğini iddia etti. Konuyla ilgili basın açıklamasını Yeni Demokrat Gençlik(YDG)  üyesi ve aynı zamanda olayın kahramanı olan lise son sınıf öğrencisi U.F. yaptı. U.F., ülke genelinde gelişen toplumsal muhalefetin daha da fazla büyümesinden korkan devletin, kendi gücünü korumak için halka yönelik faşist baskı ve uygulamalarla saldırmakta olduğunu ileri sürdü.

“MUHALİF GENÇLİK SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Devletin gelişen muhalefetin dinamiği olan gençlikten korktuğunu söyleyen U. F., “Muhalif gençliğin dinamizmini bastırmak ve yok etmek için sistemli bir biçimde faşist baskılar devrimci, demokrat ve yurtsever gençliğe yönelik her geçen gün artmaktadır. Gençliğin en demokratik haklarını kullanarak eşit, parasız, bilimsel anadilde eğitim talebiyle sokağa çıkması, faşist TC devleti tarafından ‘iç güvenliğe’ aykırı olarak görülmekte ve bu talepleri faşizan politikalarla bastırmaya çalışmaktadır. Üniversite ve liselerde faşist baskı ve uygulamalar karşısında mücadele eden gençliğin örgütlü bir güce dönüşmesinden korkanlar, polis-idare işbirliği içerisinde muhalif gençliği sindirme politikaları uygulamaktalar. Demokratik taleplerimizi dile getirmemize dahi tahammülü olmayan faşizmin anayasal hakkımız olan ifade özgürlüğümüzü, basın açıklaması yapma hakkımızı bizleri yaka paça gözaltına alarak ve gözaltı sırasında işkence yaparak kısıtlaması kabul edilemez olduğu gibi birde ailemizi ve yakınlarımızı arayarak taciz ve tehdit etmektedirler. Evimize gelerek yıldırma politikalarında geliştirmiş tehditkar söylemlerde bulunmuşlardır. Faşizmin bıçağını ne denli bilediği açıktır. Şu anda hiçbir yoldaşımızın can güvenliği yoktur ve başımıza gelecek herhangi bir olaydan İzmir Emniyet Müdürlüğü sorumludur” dedi.

FİŞLEME İDDİASI

İzmir' deki liselerde okul idaresinin polis işbirliği içerisinde liselerdeki devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler üzerinde yaptığı baskı ve yıldırma politikalarını her geçen gün artırarak devam ettiğini öne süren U.F., konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftalarda İzmir Bornova'da Hayrettin Duran Lisesi'nin okul müdürü M.D. polis ile işbirliği yaparak beni muhalif kimliğimden dolayı fişlemiştir. Okul müdürü benim sınıfımdaki öğrencilerin ailelerini sözde öğrencilerin eğitim meselesiyle ilgili bir görüşme olduğunu söyleyerek çağırdığı ailelere, ‘Çocuklarınızı bu çocuktan uzak tutun, bu çocuk terör örgütüne üye’ söylemleriyle benim muhalif kimliğime yönelerek katıldığım demokratik eylemleri terörize etmiş ve beni öğrenciler içerisinde fişlemiştir. Bunun dışında 9 Mart günü sabahı YDG'li E.Ö. saat 9.00 sularında Balçova semtinde Oyak Sitesi civarında dolmuş beklerken hiçbir gerekçe göstermeksizin sivil polislerce sivil araca zorla bindirilerek gözaltına alınmıştır. Berkin Elvan'ın katledilişinin yıldönümünde eylem yapacaktınız iddiasıyla, araç içerisinde sorguya çekilen yoldaşımız, resmi hiçbir işlem yapılmaksızın keyfi bir biçimde gözaltına alındı. Yoldaşımız İç Güvenlik yasasını onaylanmadığı dönemde, polisin sınırsız yetkisini kullanarak keyfi gözaltına alınmıştır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.