TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seferad Arkeolojisi Sergisi sanatseverlerle buluştu

Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Arkeolog Rakel Mizrahi, ‘Seferad Arkeolojisi’ başlıklı sergi açtı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seferad Arkeolojisi Sergisi sanatseverlerle buluştu

EMİNE YALÇIN

Arkeolog Rakel Mizrahi, ‘Seferad Arkeolojisi’ isimli sergiyi İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşturdu. Mizrahi, serginin hazırlık aşamasına ilk olarak seferad mimarisi üzerinde araştırmalar yaparak başladığını söyleyerek, sergiye oluşan ilgi ve alakadan memnun kaldığını belirtti.

HER ZAMAN AKLIMDA OLAN BİR FİKİRDİ

Arkeolog Rakel Mizrahi, açılan sergide buluşma amaçlarının seferad tarihini ve kültürünü arkeolojik veriler ışığında incelemek olduğunu söyleyerek, serginin hazırlık aşamasına ilk olarak seferad mimarisi üzerinde araştırmalar yaparak başladığını belirtti. Mizrahi, “İzmir’in seferad mimari dokusuna hala koruyan Kemeraltı’nda bulunan sinagoglarını dolaştım. Dış ve iç hatlarıyla sinagog yapılarını fotoğrafladım. Ardından İzmir’in belirli yerlerinde bulunan seferadlara ait eski mezar taşlarını ve yazıtları inceleyerek fotoğrafladım. Üzerinde yazan yazıları İbraniceden çevirisini yaptım. Daha sonrasında böyle bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundum. Bu tarz bir proje benim her zaman aklımda olan bir fikirdi. Fakat günümüze kadar yapılan araştırmalar akademik anlamda ilerleyemedi maalesef. Yapılan çalışmalar daha çok kültürel bazda kaldı. Bende seferad kültürünü arkeoloji ile birleştirerek bilimsel bir boyuta yükseltmeye çalıştım” dedi.

‘Seferad Arkeolojisi’ sergisi 4 Temmuz 2015 tarihine kadar Pazartesi-Cuma günleri 09.00-17.00 arası İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.