TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var”

AK Parti İzmir 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in gerek coğrafi konumu, gerekse de yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla, örnek bir kent olduğunu ve Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var”

İlk otomobillerin, televizyonların ve buna benzer birçok yeni ürünün İzmir’de görücüye çıktığını kaydeden Nasır, geçmişte İzmir’in Yeşilçam’a ev sahipliği yaptığını, usta sanatçıların İzmir’de sahne almak için çabaladığını vurguladı.

İzmir’in ilklerin şehri olduğunu hatırlatan Necip Nasır, bu unvanın son 15 yıl içinde kaybedildiğine dikkat çekerek; kentin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının yanı sıra; doğa, deniz, kumsal, jeotermal ve doğalgazıyla da büyük potansiyel taşıdığını dile getirdi.

Nasır, İzmir'in büyük potansiyeli ortaya çıkarmak için İzmir’in AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan yerli marka otomobil, milli tank projesi, mini insansız hava aracı projesi ve savunma sanayi projelerinin tamamının yapılabileceği bir kent olduğunu da sözlerine ekledi.

İLKLERİN ŞEHRİ İZMİR

Tüm olumlu özelliklerine karşın, İzmir’in dünya kenti olamadığını belirten Necip Nasır, “İzmir, tarihin başkenti sayılabilecek geçmişe sahiptir. Agora, Selçuk, Bergama ve Ödemiş bunların en güzel örnekleridir. İzmir, yine doğal güzellikleri ile şairlerin şiirlerine konu olmuş zarif bir şehirdir. Dünyanın konuştuğu liman kenti, ticaretin merkezi yine İzmir’dir. İlk kurşunun atıldığı, iktisat kongrelerinin yapıldığı Türkiye’nin batıya açılan yüzüdür İzmir. Tüm bu özellikler geçmiş dönemlerde İzmir için söylenen, İzmir’e yakışan özelliklerdi. Bugün İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek nitelikte. Yetişmiş beyin gücüyle, katma değeri yüksek işlerin üssü olabilir. Liman kenti olmaması için önünde hiçbir engel yok. İzmir’i Anadolu, Asya ve Akdeniz hinterlandı ile buluşturacak Çandarlı Limanı, İzmir’in yükselen değerine katkı yapacak. İzmir’in gelişmesiyle, Türkiye de rahat bir nefes alacaktır. İstanbul İzmir arasını 3,5 saate düşürecek otoyol projesi de İstanbul’daki büyük ekonomi İzmir’e gelecek, İzmir Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. İzmir’in gelişmesiyle Türkiye’de gelişecek ve gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşacaktır. 2023 için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat yine İzmir’in katkılarıyla gerçekleşecektir. Bütün bu özellikler birleşince, İzmir kendi kendine yeten bir şehirdir. Kısaca Türkiye’nin de İzmir’e ihtiyacı vardır” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.