TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Boatshow kapılarını açtı

Fuar İzmir, Boat Show İzmir – 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in deniz kenti kimliğini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, yaz aylarından itibaren orta dış ve Körfez'e gemi seferlerine başlamayı hedeflediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
3. Boatshow kapılarını açtı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Boat Show İzmir - Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı için fiyatları milyon Euro’yu bulan motor yat ve yelkenliler İzmir’e geldi. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen fuarda son model tekne ve yatlar özel olarak tasarlanan C holünde, 19 bin 900 m²’lik alanda görücüye çıktı. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki hizmet sektörünü büyütecek Fuar İzmir'in, bütün sektör temsilcileri ve İzmirlilerin ortak çabalarıyla desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Haftada en az iki fuar düzenlenmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi. Boatshow'da geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir aşama kaydedildiğini vurgulayan Kocaoğlu, “Tüm emeği geçenlere, katkı koyanlara hem sektör adına hem de Büyükşehir Belediyesi ve İzmir adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

“GEMİ SEFERLERİNE BAŞLAYACAĞIZ”

İzmir'in denizle ilişkisini geliştirmek adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kocaoğlu, “Denizcilik konusunda İzmir yıllarca sırtını dönmek zorunda kaldığı Körfez'e şimdi yüzünü dönüyor. Körfez suyunun yüzülebilir seviyelere ulaştığı Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün raporuyla da tescillendi. Hayata geçirmeyi planladığımız Büyük Körfez projesiyle bu gelişim yeni bir boyut kazanacak. Türkiye'de ilk defa ihaleye çıktığımız karbon kompozit gemilerimiz Körfez'de salınıyor. Arabalı vapurlarımızla körfezi daha verimli kullanmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sene yaz aylarında orta ve dış körfezde de gemi seferlerine başlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

KIYI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise Fuar İzmir ile birlikte İzmir'in fuarlar kenti olma hedefinde çok önemli bir yol alındığını belirterek, “Artık büyük Atatürk'ün vasiyetini daha güçlü bir şekilde gerçekleştirebileceğiz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirliyi denizle buluşturmak için yaptığı kıyı düzenleme çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile birlikte gerçekleştireceği Büyük Körfez Projesi'nin bir an önce hayata geçmesini de diliyoruz" dedi.

Fiyatları 55 bin TL ile 1 milyon Euro arasında değişen motor yat ve tekneler, deniz sevdalıları ile buluştuğu fuarda sektörün önde gelen yerli ve yabancı firmaları boy gösteriyor. Boat Show İzmir’de, motor yat, sürat tekneleri, gezi-seyahat tekneleri, balıkçı tekneleri, su sporları, ambulans tekneleri ve yelkenlilerin yanında arazi taşıtları, spyder motosikletler, tekne, deniz aksesuarları ve yapım malzemeleri sergileniyor. Ayrıca bu yıl ilk kez fuar içerisinde bir havuz kuruldu. Havuzda tüplü dalış, sörf board, yelken, kite, kiteboard, optimist, stand–up paddle gösteri ve eğitimleri gerçekleştiriliyor. Marina donanımları, su sporları ekipmanları, giyim ve aksesuarlar, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri, güvenlik ve alarm sistemleri, deniz turizmi, sahil güvenlik, dalış, sörf ve kano kayak okulları da fuarda tanıtılıyor. Deniz sevdalılarını İzmir’de buluşturan fuar, 12 Nisan Pazar günü sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.