TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e ciciler yakışacak

İzmir Körfezi’nde Bostanlı Üçkuyular hattında çalışacak üç yeni feribotun sözleşme imza töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcı demokrasi anlayışını vurguladı İzmirlilerin her mecrada dilek ve şikayetlerini iletmesini talep ettiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e ciciler yakışacak

YAĞMUR UYGUR

İzmir’in deniz filosunu güçlendirecek yeni arabalı vapurlarını sözleşme imza törenine Soma acısı darbe vurdu. Soma’da yaşanan facia’nın tekrarlanmamasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, faciada ölü sayısının artmasından endişe ettiğini söyleyerek, “Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Dayanması, söylenecek laf bulunması çok zor… Defnettiğimiz bir gencimizin 12 saat önce bir erkek çocuğu olmuştu. Kazada ikiz kardeşler birlikte vefat ettiler. Tam bir facia. Dileğimiz bir daha böyle bir facia yaşanmaması. İnsan en kıymetli varlıktır. Bunun mal ve mülke ölçülmesi, hatta kıyaslanmaya kalkılması bile Anadolu’nun geleneklerine göre son derece yanlıştır. Tedbirlerin alınması, bilim ve teknolojinin kullanılması, sadece kar amacı ile gençlerimizin çocuklarımızın riskli alanlarda çalıştırılmaması için hepimizin ciddi tedbirler alması ve anlamı yaptırımlar uygulaması görevimizdir. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın” diye konuştu.

 

ULAŞIM SORUNU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Göreve geldikleri günden beri ulaşım sorununa çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu, “Göreve başladığımızda ulaşım ve ulaşımı rahatlatacak düzenlemelere öncelik verdik. Bunlar büyükşehir belediyelerinin başta gelen görevidir. Halkın metropolde konforlu, güvenli seyahat etmesini sağlamak temel görevlerimizden bir tanesidir. Bir taraftan metro, bir taraftan banliyö, bir yandan da tramvay projelerimizi gerçekleştirirken, otobüslerimizi de yenileyerek ulaşıma katkı koymaya ve toplu taşımayı geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

DENİZE GİRİLMEYEN YER KALMAYACAK

İzmir’de Büyük Körfez Projesi’nin belediyenin en önemli çalışmalarından bir tanesi olduğunun altını çizen Kocaoğlu en önemli geri dönüşüm projelerinden birinin sonuna geldiklerini ifade ederek, “Kim nereyi yönetirse yönetsin, yaptığınız işte mutlaka bir öncelik sıralaması yapmak zorundasınız. Biz geçtiğimiz üç yılda hem yolcu vapurları, hem de arabalı vapurları yenilemek üzere çalışmalara başladık. Büyükşehir’in bu konuda deneyimi yok. Önce on beş adet yolcu gemisi için ihaleye çıktık. Biri geldi, diğerinin de testleri bitti, önümüzdeki günlerde İzmir’e gelecek. 2017 yılına kadar 15 gemi tamamlanacak. Bu gemilerle İzmirlileri daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli seyahat ettireceğiz. Körfezi kullanmak, trafik yükünü de azaltacak. Mutlaka ve mutlaka deniz ulaşımında yolcu sayısını arttırmak durumundayız. Körfezi yaşanılır bir hale getirmek zorundayız. Bunu da büyük körfez projesi ile ve kıyı düzenlemeleriyle, yeni iskeleler ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İzmir Körfezi’nin eski günlerde olduğu gibi vatandaşın istediği yerinden denize girmesini sağlayacak dünyanın en önemli geri dönüşüm projelerinden birinde son noktaya geldik. 9 senedir çalışıyoruz. ÇED onayı gelir gelmez başlayacağız. Körfezi geriye dönük iyileştirmek için çalışıyoruz. Hızlı çalışıp önümüzdeki beş yılda İzmir’in tüm altyapı sorunlarını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

1 MİLYON YOLCU TAŞINACAK

Bostanlı-Üçkuyular arasında çalışan 3 arabalı vapurun arızalar ile yaptığı taşımanın yeni gemilerin gelmesiyle birlikte daha rahat sürdüreceklerini belirten Kocaoğlu, “Gelecek olan gemilerin maliyeti 82 milyon TL. İlk feribotu gelecek yılın ortasında teslim alacağız. 2010 yılında 300 bin olan araç taşıma kapasitesini geçen yıl zorlama ile 480 bine çıkardık. Gemiler geldiğinde 1 milyon araç taşımayı hedefliyoruz. Son teknoloji ile üretilen yolcu gemilerle maliyetleri düşüreceğiz ve daha çok tasarruf edeceğiz” dedi ve yüklenici firma yetkililerine seslenerek, “Gemilerin mümkün olduğu hızlı kadar teslim edilmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Sözlerinin devamında katılımcı demokrasi anlayışına vurgu yapan Kocaoğlu, “İzmir’i katılımcı yönetim anlayışı ile, dedikodulardan, negatif söylemlerden, dedim dedilerden uzak, birlikte yaparak, kente birlikte sahip çıkarak, kentin parasını 4 milyon İzmirli ile harcayarak, birlikte tasarruf ederek, birlikte finans yapımızı güçlendirerek, belediyenin kaynaklarını büyütmek durumundayız. İzmir, Türkiye’nin en ileri, en aydınlık kenti olarak, on yıldır görev yaptığımız süre içerisinde tüm içtenliği ile bizlere destek oldu. Teşekkür ediyorum. Bundan sonra destek ve eleştirilerinizi bizlerle paylaşmasını diliyorum. Bizim diğer belediyelerden farklı bir duruşumuz, farklı ideal ve hayallerimiz var. Bu da yerelde kalkınma modelimizi, hiçbir ayrım yapmadan adil ve herkese eşit davranarak örnek bir yönetim anlayışı ile yerelde demokrasiyi yerleştirerek, ülkemizde ve dünyada barışın tahsis edilmesine katkı koyacağız” diyerek sözlerine son verdi.

 

KUTU

FERİBOTLAR NASIL OLACAK?

2015 yılı ortalarında arabalı yolcu gemilerinden biri hizmete girecek. Diğer iki arabalı yolcu gemileri ise altı ay arayla filoya katılacak. 14 knot hızında olacak yeni arabalı yolcu gemileri ile birlikte Bostanlı-Üçkuyular hattında yolculuk süresi 30 dakikadan 15 dakikaya inecek. Mevcut 3 arabalı yolcu gemisine ilave olacak yeni arabalı yolcu gemileri ile birlikte sefer aralıkları 45-60 dakikadan 20 dakikaya düşecek. Yeni arabalı vapurların devreye girmesi ile birlikte Bostanlı –Üçkuyular hattında bugün ortalama taşınan 450 bin araç sayısının 1 milyona ulaşması tahmin ediliyor. Körfez filosuna katılacak 3 modern arabalı vapurun boyu en az 65 metre, eni ise en az 15 metre olacak. 14 knot hızında olacak vapurlar (mevcutlar 8 – 9 knot) 450 yolcu, en az 64 otomobil, 10 motosiklet ve 10 adet bisiklet kapasiteli olacak. Vapurların tüm güverteleri ve yolcu salonları bebek arabalı yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlanacak. Üst güvertesinde 2–5 yaş arası çocuklar için çevrili oyun sahası-alanı yapılacak ve gerekli oyuncaklarla donatılacak. Tüm güverteleri ve yolcu salonları tüm fiziksel engelli ve görme engelli yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlanarak, inşa edilecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.