TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerçeği İzmir’de öğrendi

Safra kesesinde kötü huylu kitle olduğu düşüncesiyle ameliyat edilmeyen Zişan Koproğlu, Medical Park’ta sağlığına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2014 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gerçeği İzmir’de öğrendi

Balıkesir’de safra kesesinde kötü huylu kitle olduğu düşüncesiyle ‘ameliyat edilemez’ olarak değerlendirilen Zişan Koparoğlu’nun İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla safra yolları yeniden yapıldı. Karnının içinde kötü huylu olduğu düşünülen kitle sonucunun temiz gelmesi üzerine dünyalar hastanın oldu, mutluluğunu üç oğlu ve operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr. Ünal Aydın ile paylaştı.

‘AMELİYAT EDİLEMEZ’

Balıkesir’de yaşayan 52 yaşındaki Zişan Koparoğlu 3 yıl önce safra kesesinden ameliyat oldu. Patoloji sonucu kötü olarak gelen ve tedavi olan Koparoğlu, 3. yıl takiplerinde safra yollarındaki iltihap nedeniyle karnındaki safra kesesi kanserinin tekrar baş gösterdiğini öğrendi. Bunun üzerine kemoterapi alan Koparoğlu, kemoterapiden sonra ‘Ameliyat edilemez. Artık yapılacak bir şey yok’ denilip eve gönderildi. Koparoğlu, ümitsiz bir şekilde ölümü beklerken İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ünal Aydın’a ulaştı. Yapılan değerlendirmelerinde safra kanallarında dilatasyon, safra kanallarında genişleme ve darlık olduğu tespit edilirken, kitle üzerine operasyon planlandı. Operasyonda safra kanalları yeniden yapılarak kötü huylu olduğu düşünülen kitle çıkarıldı ve patoloji sonucunda kitlenin kötü huylu olmadığı öğrenildi. Zişan Koparoğlu hastalığı için ‘Cerrahi şansı yok’ diyen doktorlar olduğunu belirterek internetten hastalığını araştırıp safra yolu kanseri (klatskin tümörü) teşhisiyle Doç.Dr. Ünal Aydın’a geldiğini söyledi. Yapılan başarılı ameliyat sonrasında patoloji sonucunda kanser olmadığını sağlığına yeniden kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Koparoğlu, Doç.Dr. Ünal Aydın ve ekibine teşekkür etti.

MUTLAKA HASTANEYE BAŞVURULMALI

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ünal Aydın, safra yolu kanserinin (klatskin tümör) tehlikeli bir tür olduğunu ameliyat şansı verebilmenin bu tür hastalar için çok büyük avantaj sağladığını söyledi. Ayrıca bu tanı ile ameliyat edilen hastaların Zişan Koparoğlu’nda olduğu gibi kanser bile olmayan iyi huylu darlıklar olabileceğini, o yüzden ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini belirtti. Ameliyat hakkında bilgi veren Aydın, “Safra yolları enfeksiyonları sarılık ile birlikte seyreden; kaşıntı, sarılık, ağrı, ateş yüksekliği belirtileri veren bir rahatsızlıktır. Atakları şiddetli olduğundan hasta mutlaka hastaneye başvurmalıdır. Bu noktada çok sık tekrarlayan enfeksiyonların altında yatan nedenin araştırılması ve kanser olasılığının göz önüne alınması gerekir” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.