TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“HDP'nin barajla ilgili çalışması olmadı”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, HDP'nin seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma yapmadığı belirterek, “HDP'nin seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili 4 yıldır bir girişimi olmadı. En ufak bir çabaları olmadı. Ben HDP'yi samimi ve sahici bulmuyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 06:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“HDP'nin barajla ilgili çalışması olmadı”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Bolu'da partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu’nun Bolu’ya mitinge gelmesi nedeniyle CHP bayraklarının söküldüğünü ve geniş önlemlerin alındığını söyleyen Oran, “Siyasi partilerin bayrakları sökülüyor, kentte terör estiriliyor, insanlar dışarıya çıkartılmıyor, araçlar trafiğe çıkartılmıyor. Bunun gibi bir sürü tedbirler alınıyor. Davutoğlu, Bolu'ya en son geçen yıl Aralık ayında gelmiş. Burada bir takım vaatler ve müjdeler vermiş. Davutoğlu kendini bilge sanıyor ama hakikaten bilgisiz. Bir çok konuda bunu görüyoruz. Bir çok konuda çapsız, bilgisiz. Kendini hoca sanıyor ama aslına bakarsanız hocalıktan bihaber” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasaları hiçe sayarak miting yaptığını belirten Oran, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı mitinglerde boy gösteriyor. Esasında hülle yapıyor. Miting yapmaktan çekiniyor ve bunun adına toplu açılış diyor. Toplu açılışlarda ya kamunun ya özel sektörün yapmış olduğu ve hizmete açmış olduğu yerleri cumhurbaşkanı toplu açılış adı altında gelip tekrar açıyor. Ne anayasayı tanıyor, ne yasaları tanıyor, ne de etmiş olduğu yemini”

Oran, CHP'lilerin HDP'ye oy verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise, “CHP'ye oy veren seçmenin oylarını HDP'ye kaydırabilir olarak görmüyorum. CHP seçmeni ve halkımız genel olarak bilgili. HDP'ye baktığımız zaman seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili 4 yıldır parlamentodayım ve bir girişimleri olmadı. En ufak bir çabaları olmadı. Çözüm süreci konusunda bile AK Parti ile çalışırken seçim sürecinin düşürülmesi konusu yer almadı. Ben HDP'yi samimi ve sahici bulmuyorum” diye konuştu. 

BAYRAKLAR SÖKÜLDÜ

Oran’ın açıklamaları öncesi söz alan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Başbakan Davutoğlu'nun yarın Bolu'da miting yapması nedeniyle kent merkezindeki CHP bayraklarının AK Partililer tarafından söküldüğünü belirterek, "Bunu çok ağır hakaret olarak kabul ediyorum. Kendilerini protesto ediyorum. Eğer bayraklar başbakana batıyorsa biz de batıyoruz demektir. Bizi de derdest edip kendisi Bolu'yu terk edinceye kadar bir yere götürmeleri gerekir. (DHA/BOLU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.