TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş, “Güvenmiyoruz, anlamıyor musunuz?”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Demirtaş, “Güvenmiyoruz, anlamıyor musunuz?”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. HDP grup toplantısında Çözüm Sürecine ilişkin olarak silah bırakma çağrısı hakkında konuşan Demirtaş, "Biz bu hükümetin barış getireceğine zerre kadar inanmıyoruz, güvenimiz yok demişiz. Bunu dersen demek ki süreci bozmak istiyorsun, anlamına geliyormuş. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar. Biz gerçek barışı halkımıza armağan etmek istiyoruz. Seçime 3 ay kala tam da barış hayallerini halka pazarlayacaktık buna engel oldunuz diyorlar. Ben de diyorum ki iyi ki engel olmuşuz. Biz sizin bu ülkeye demokrasi, özgürlük ve barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz. Açıklama benden dolayı 25 gün gecikmişmiş. Ben sormak istiyorum bunu söyleyen kişiye. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı? 7 ay geciktiren kimdir? O çağrı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gelecekti, ortak açıklama; 7 ay önce niye yaptırmadınız bu çağrıyı? Seçime yakın yapıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Buna öfkeliyiz, kızgınız, eleştiriyoruz diye de barış karşıtı olmuşuz. Ama AKP'ye güvenmiyoruz. Bu kısmı çıldırtıyormuş onları. Güvenmiyoruz, güvenmiyoruz. Anlamıyor musunuz, güvenmiyoruz. Evet PKK silah bırakacak. Ama biz PKK'ya silah bıraktıracağız. Bunu biz başaracağız" dedi.

“DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ ASLA SONLANMAYACAK”

Konuşmasına hayatını kaybeden yazar Yaşar Kemal'i anarak başlayan Demirtaş, "Büyük ustaya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Hem ailesine hem Türkiye halklarına, eserleri 40 dile çevrildiği için bütün dünya ezilenlerine baş sağlığı diliyorum. Emekçi bir yaşam ve adaletten yana bir mücadele 91 yıl boyunca ilkeli bir duruş herhalde her insana nasip olmaz bu şekilde yaşamak, bu şekilde ölmek. Bu özgürlük ve barış yürüyüşü, demokrasi yürüyüşü bizim açımızdan da asla sonlanmayacak. Bizim açımızdan da asla tamamlanmayacak bir yürüyüş olarak devam edecek. Anısına bağlı kalacağımızın sözünü veriyorum" diye konuştu.

"AKP İLE HİÇBİR UZLAŞMAMIZ YOKTUR"

Demirtaş, "HDP konusunda kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyorlar. Bizim seçim sonrasında veya seçim öncesinde AKP ile hiçbir uzlaşmamız yoktur. Bu haliyle olması da mümkün değil. Bizimle uzlaşmak isteyenler bizim temel ilkelerimize bakacaklar. Bu ilkelerde uzlaşmak isteyen herkesle uzlaşmaya varız. Biz başkasının ilkesizliği üzerinden yeni yaşam kurmayacağız. Bizi her türlü komplo ile her türlü iftira ile yıpratmaya çalışacaklar. Fakat kendi kirlilikleri kapatılamayacak boyutta olduğu için çamur at izi kalsın politikası da tutmuyor" açıklamasında bulundu.

"PKK'YA SİLAHI BİZ BIRAKTIRACAĞIZ"

Demirtaş, silah bırakma çağrısı ve çözüm sürecinde kendisine yönelik yapılan eleştiriler hakkında konuşarak, "Bu uygulamalar, bu anlayış ile birlikte ülkeye barış getireceğim iddiasında olan bir politikayı biz nasıl bağdaştıracağız? Ben bunu söyleyince süreç karşıtı oldum biliyorsunuz. İmralı Heyetimizle birlikte hükümet ortak bir açıklama yaptı. Bu açıklamadan sonra herkes çok iyi hatırlar ki biz uzun süredir bu açıklama için uğraşıyoruz dedik. Elbette ki bu ülkede kesinlikle silahlar susmalı, kesinlikle silahlar bırakılmalı. Biz asla savaş, çatışma istemiyoruz. Koşullar ne olursa olsun demokratik siyasetten yanayız. En kısa zamanda bu çağrının gereğinin yapılması için herkesin hazırlık yapması gerektiğini belirttik. Burada hükümetin rahatsız olduğu ne var peki? Biz bu hükümetin barış getireceğine zerre kadar inanmıyoruz, güvenimiz yok demişiz. Bunu dersen demek ki süreci bozmak istiyorsun, anlamına geliyormuş. Hükümetle barış konusunda anlaşamadığımız en temel konu budur. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar. Biz gerçek barışı halkımıza armağan etmek istiyoruz. Seçime 3 ay kala tam da barış hayallerini halka pazarlayacaktık buna engel oldunuz diyorlar. Ben de diyorum ki iyi ki engel olmuşuz. Tekrar ediyorum. Biz sizin bu ülkeye demokrasi, özgürlük ve barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz. Açıklama benden dolayı 25 gün gecikmişmiş. Ben sormak istiyorum bunu söyleyen kişiye. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı? 7 ay geciktiren kimdir? O çağrı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gelecekti, ortak açıklama; 7 ay önce niye yaptırmadınız bu çağrıyı? Seçime yakın yapıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Buna öfkeliyiz, kızgınız, eleştiriyoruz diye de barış karşıtı olmuşuz. Ama AKP'ye güvenmiyoruz. Bu kısmı çıldırtıyormuş onları. Güvenmiyoruz, güvenmiyoruz. Anlamıyor musunuz, güvenmiyoruz. Sen parlamentoda İç Güvenlik Yasa Tasarısını tekme tokat geçirmeye çalışan bir iktidarsın. Neyine güveneceğiz senin? Seçim barajını mı düşürdün. Neyine güveneceğiz? Ne yaptın barış konusunda. Hangi adımı attın da mahcup ettin bizi de bugün bizden hesap soruyorsun? Bu hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. Evet PKK silah bırakacak. Ama biz PKK'ya silah bıraktıracağız. Bunu biz başaracağız" diye konuştu. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.