TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘ENGELSİZMİR’i arıyoruz

AK Parti İzmir İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran, İzmir’de engellilerin toplu ulaşımı kullanmada zorluk çektiğine dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda engelli vatandaşları görmezden geliyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘ENGELSİZMİR’i arıyoruz

AK Parti İzmir İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran, İzmir’de engellilerin toplu ulaşımı kullanmada zorluk çektiğine dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda engelli vatandaşları görmezden geliyor” dedi. AK Parti İzmir İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu taşıma faaliyetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüslerin çoğunun engelli kullanımına uygun olmadığını vurgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ENGELSİZMİR projesini hatırlattı. ENGELSİZMİR Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediğini ancak birçok projede olduğu gibi bu projede de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun sözünü tutmadığını dile getiren Baran, Kocaoğlu’na şu sözlerle seslendi: “Sayın Aziz Kocaoğlu engellilerin başta toplu ulaşımı kullanması için çalışmalar yaparak otobüs filosunu yenileyeceği yönünde söz vermişti. Buradan Aziz Kocaoğlu’na soruyoruz, söz verdin, yapacağım dedin, neden yapmadın?”

ŞARTLAR DAHA DA ZORLAŞIYOR

Kış aylarının yaklaştığını, hava şartlarının engelli vatandaşların toplu ulaşımı kullanmasını daha da zorlaştırdığını söyleyen Ahmet Uğur Baran, “Kışın olumsuz hava koşullarında engellilerin ulaşım araçlarını kullanmaları imkansız hala geliyor. Yağmur çamurun altında engelli vatandaşlarımız otobüs bekliyorlar. Tabi her gelen otobüse de binemedikleri için bekleme süreleri 45 dakika, 1 saati buluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşadığımız şehirde engelli vatandaşları görmezden geliyor. Yine hava koşullarının elverişsiz olduğu dönemlerde, engelli vatandaşlarımızın aktarmalı ulaşım sistemiyle oluşturulan aktarma merkezlerine gitmeleri de eziyete dönüşüyor. İzmir’de yaşamı engellilere kolaylaştıracağı yönünde defalarca söz veren Sayın Aziz Kocaoğlu’nun konuyla ilgili hala daha somut bir adım atmamasını şaşkınlıkla izliyoruz. Kentleşmede gelişmiş batı ülkelerinin standartlarını yakalamak istiyorsak, öncelikle engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin profilini çizmek ve buna uygun olarak da politikalar üretmek mecburiyetindeyiz. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bunu çok iyi bilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.