TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den "çatı aday" görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde "çatı aday" formülünü görüşmek üzere bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den "çatı aday" görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanlığı seçiminde "çatı aday" konusunda herhangi bir ismin tartışma ya da görüşme konusu olmadığını, genel ilkeler üzerinde durulduğunu belirtirken, Bahçeli "çatı aday" konusunda umutlu olduğunu söyledi.  

Cumhurbaşkanlığı seçiminde "çatı aday" formülünü görüşmek üzere bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi 40 dakika sürdü.

İki lider, görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk siyasi hayatında kökü ve geleneği olan iki siyasi kurumun Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla bir araya geldiğini ve görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi, Cumhurbaşkanlığı meselesini siyasi krize sürüklemeden halkın iradesiyle seçilmesine fırsat verecek değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Bahçeli, "Olumlu ve olgun bir görüşme olduğu kanaatindeyiz" dedi.

CHP ve MHP'nin süreci yakından takip ettiğini dile getiren Bahçeli, "Gelişmeler içinde tekrar görüşmeleri gerekiyorsa devam edecektir ve netice itibariyle inşallah Cumhurbaşkanlığı meselesi çözüme kavuşacaktır" diye konuştu.

"UMUTLU OLDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Bahçeli, görüşmede bir ismin konuşulup konuşulmadığı ya da ortak bir ismin ortaya çıkıp çıkmadığı sorusuna, "Hiçbir isim telaffuz edilmemiştir. MHP olarak, isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz herkes tarafından bilinmektedir" yanıtını verdi.

Çatı adayın mümkün olup olmadığı ve görüşme sonucunda öyle bir izlenim edinip edinmediğinin sorulması üzerine Bahçeli, "Umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Bahçeli, bir daha görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin soruyu ise, "Her zaman" diye yanıtladı.

"Çatı çatıldı denilebilir mi ana hatlarıyla?" sorusu üzerine, "Her konuyu bana söyletmeyin. Burada çok değerli ana muhalefet partisi genel başkanı var" diyerek sözü Kılıçdaroğlu'na bıraktı.

“GENEL İLKELER ÜZERİNDE DURULDU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son derece verimli ve yararlı görüşme yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sürecini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yasasını değerlendirdiklerini, nasıl bir Cumhurbaşkanı profili olması gerektiği üzerinde durduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir isim, tartışma ya da görüşme konusu olmadı. Genel ilkeler üzerinde duruldu" dedi.

Kılıçdaroğlu, bundan sonra da olanak olduğu ölçüde bir araya gelme konusunda mutabakat sağladıklarını kaydetti. (AA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.