TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’na sıcak karşılama

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında yürütülen Sığacık Kaleiçi'ndeki sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme çalışmaları sona yaklaştı. Bölgeyi ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu ile Sığacıklıların “sıcak” diyaloğu, projenin başarısı kanıtlar gibiydi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’na sıcak karşılama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sığacık Kaleiçi’ndeki 190 evi kapsayan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme çalışmaları tamamlanınca Sığacık'ın daha çok turist çeken ve halkın yaşam kalitesinin daha da arttığı bir bölge olmasını arzu ettiklerini söyledi. Sığacıklılar da büyük memnuniyet duydukları çalışmalardan dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.

ÇALIŞMALARIN BU YAZ BİTMESİ HEDEFLENİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, İl Özel İdaresi'nin de katkı verdiği “Sığacık Kaleiçi Sokakları’nın Sağlıklaştırma Projesi Uygulama Ortak Hizmet Protokolü”, 22 Aralık 2012 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalanmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye çıkmasının ardından Mayıs 2013'te başlanan çalışmaların bu yaz tamamlanması hedefleniyor.

 NELER YAPILDI?

Çalışmalar kapsamında, sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi yapılan 126-127-128-129-130-131-132-133-134-135-136-137 sokaklar ile çarşı, yakın zamanda farklı bir görünüme kavuşacak. Proje kapsamında bugüne kadar, cephelerde niteliğini kaybetmiş olan sıvaların raspaları yapılarak alt malzemelerin onarımları gerçekleştirildi. Bölgede bulunan Teos taşları cephede korunarak restorasyon ilkeleri doğrultusunda temizlenerek gün yüzüne çıkarıldı. Cephede bulunan malzemelerde derin kırılma, kopma ya da eksilmenin olduğu yerlerde yenilemeler yapıldı. Proje kapsamında bazı yerlerde onarım, bazı yerlerde ise değişimlerle kapı, pencere ve kepenklere müdahale edildi.

ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kaleiçi'nde bulunan 190 evde çalışma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapı sorununu da çözerek, yağmur sularının açık kanal sistemiyle 5 ayrı noktadan denize deşarj edilmesini sağlayacak. Çalışmalar kapsamında elektrik ve su bağlantıları da yapılırken, aydınlatmaların yenilenmesi ve yolların granit küp taş döşenmesine başlandı. Ayrıca Kaleiçi'nde Şadırvan Meydanı'nda yer alan tarihi şadırvanın üst örtüsü yenilenecek. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.