TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piriştina’dan karne hediyesi

Buca’da 3 ayda 5 bin çocuk, yüzmeyi ve tenis oynamayı öğrenecek

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Piriştina’dan karne hediyesi

Buca Belediyesi’nden 5-12 yaş arasındaki çocukların yaz tatillerini iyi ve eğlenceli geçirmelerini sağlayacak harika bir proje geldi. İlçede eylül ayına kadar belediyeye ait yarı olimpik yüzme havuzu ve bazı bölgelere kurulacak portatif havuzlar ile tenis kortlarında 5 bin çocuk, ücretsiz olarak yüzmeyi ve tenis oynamayı öğrenecek. Başkan Levent Piriştina, “Amacımız çocuklarımıza temel spor eğitimlerini verebilmek” dedi.

HAFTADA 500 KAPASİTE

Sahip olduğu yarı olimpik yüzme havuzu ile tenis kulüp bünyesindeki 6 kortta haftada 500 çocuğa yüzme ve tenis eğitimi verme kapasitesine sahip olduğunu belirleyen Buca Belediyesi, önemli bir sosyal projeye imza atıyor. 13 Haziran itibariyle yüzme havuzundaki temel yüzme eğitimini tamamlayan 80 çocuğa sertifikalarını vermeye hazırlanan belediye, Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılına kadar olan süreçteki takvimini belirledi. Belediye, 15 Eylül’e kadar 5 bin çocuğa yüzme ve tenis eğitimi vermeyi hedefledi. Kışın da minik öğrenciler için ayrı bir program hazırlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Amacınız çocuklarımıza temel spor eğitimi verebilmek. İlçemiz zaten spor alt yapısı açısından zengin ve verimli bir yer. Bu proje ile yaz tatillerini evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklarımızı yüzme ve tenis sporuna yönlendirmek istiyoruz. Çocuklarımızı çok seviyoruz ve onların mutlu olmasını istiyoruz” diye konuştu.

3-4 HAFTALIK KURSLAR

Yüzme havuzu ve tenis kortlarında gerçekleşecek kurslar, 3-4 haftalık periyotlarda yapılacak. Belediye ayrıca gelir düzeyi düşük 4 ayrı bölgede portatif havuzlar kurarak eğitimleri buralarda verecek. Proje için şimdilik 8 kişilik bir eğitimci kadrosu kuruldu. Ders saat sürelerine eğitmenlerin karar vereceği belirtildi. Ayrıca 13 amatör spor kulübü ile görüşeceklerini ve istedikleri anda tenis ve yüzme branşı açabileceklerini kaydeden Başkan Piriştina, “Yüzme kurslarımız başladı ve devam ediyor. Tenis kurslarımız ise okulların kapanmasından bir hafta sonra başlayacak. Portatif havuzları da kısa sürede kuracağız. Elimizden gelen hızda ve gayrette olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.