TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

90 yıl anısına

Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü kapsamında Bodrum'da Japon Kültür Festivali gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
90 yıl anısına

Bodrum Belediyesi ve Japon-Türk Kültür Değişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen festivale, 36 Japon sanatçı ve müzisyenle Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 11 öğrenci katıldı.

Yerli ve yabancı turistlere Japonca alfabesi yazımı dersi verilen festivalde, Japon çayı ve lokumu ikram edildi. Festivalde, Japon çayının yapımı da uygulamalı olarak anlatılırken, çiçek düzenleme sanatı (İkebana), geleneksel tafta bebeği yapımı (Kimekomi Netsuke), kağıt kıvırma sanatı (Origami), geleneksel hat sanatı (Shodo) kursları verildi.

Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto gazetecilere yaptığı açıklamada, Japonya ile Türkiye arasındaki resmi ilişkilerin başlamasının 90. yıl dönümü dolayısıyla Bodrum'da önemli bir festivali hayata geçirdiklerini söyledi.

Japon kültürlerinin anlatıldığı festivali Bodrum'da düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İshimoto, festivalin Japonya ve Türkiye arasındaki mevcut ilişkileri daha da artıracağına inandığını kaydetti. (AA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.