TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Belediyeyi de alın

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Birinci Oturumunun gündeminde İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımı vardı

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Belediyeyi de alın

FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Birinci Meclis oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir’de son dönemde gündemden düşmeyen İl Özel İdaresi mallarının paylaşımıyla ilgili konuşan Kocaoğlu, “Kim kabul etmezse etmesin İzmir Türkiye’nin Cumhuriyeti’nin kurucu kentidir. İzmir’e bu gözle bakılmaz. Bu belediye binası da merkezi hükümetten gelen para ile yapıldı. Alın bunu da satın, burası çok güzel beş yıldızlı otel olur” dedi.

SÖYLEDİĞİNE İNANIYOR MUSUN BİLAL?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ticari araçları kullanıcılarından aldığı “Şoför tanıtım kartı” bedeli olan 5 TL’lik ücretin alınmamasını isteyerek eleştiride bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “İzmir’de 2 bin 800 tane taksi var. Minibüsçülerle bu sayı 7 bini buluyor. Bu 5 TL’lik rakamın sektörde çalışan esnafımızdan alınmasını istemiyoruz” dedi.

Doğan’a, “Söylediklerine kendin inanıyor musun Bilal?” diyerek karşılık veren Kocaoğlu, “Burada alınan para sembolik bir paradır arkadaşlar mağdur olmasın diye sadece kart ücreti alıyoruz. Daha önce 150 – 200 TL ücret alınıyordu” ifadelerini kullandı. Doğan’ın “Bu kez jest yapalım onu da almayalım” demesi üzerine ise “Biz jesti zaten yaptık” diyerek Doğan’ın önerisini ret etti.

TORBALI’YA KÖTÜ HABER

AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Yaşar Görmez, “Torbalı’nın Yazıbaşı mevkiinde faaliyet gösteren fabrika alanları planlarda tarım arazisi olarak görülüyor. İlçe planları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planları arasında uyumsuzluk var demesinin ardından Kocaoğlu, “Altlık oluşturmadan yapılan planlarla karşı karşıya geliyoruz. Torbalıda ki bu sorunun çözülmesi için resmi dairelerden evraklar talep ettik. Alabildiğimizi aldık, alamadıklarımız kaldı. Bu bölgede yani Yazıbaşı’nda uzun süreden beri ‘tarım arazisi’ görüşü var. Yapacağımız bir düzenleme yoktur. Oradaki sanayicinin durumunu hepimiz biliyoruz. Yapılmış işletmeleri de biliyoruz. Yasal mevzuat çerçevesinde burada planlama yapmamız mümkün değildir. Bizim böyle bir karar vermemiz meclisi sıkıntıya sokar. Karar verdikten sonra mal sahipleri ‘tarım görüşüne ya da bizim aldığımız karara’ karşı mahkeme kararı alırlarsa bunu memnuniyetle uygularız. Konuyu herkes biliyor. Konu defalarca gündeme geldi. Sanayicilerle bizzat ben görüştüm. İlçe belediyesi 5 bin ölçekli plan yapmış altında evrakı yok. Plan öyle böyle yapılmış. Koskoca bir soru işareti var. Yasal dayanak bulduğumuz birçok konuyu gündeme getirdik, düzenledik” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÜYELER SALONU TERK ETTİ

Son günlerde gündemden düşmeyen İl Özel İdaresi’nin taşınmaz mallarının paylaşımı ile ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’in konuşmaları meclis salonunda gerginlik yarattı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı konuyla ilgili eleştiren Yücel’e tepki gösteren AK Parti Grubu, “Burada siyasi söylem yapılıyor. Siyasetin yeri burası değil. İl binasında siyaset yapın. Burada siyaset konuşulmasının kente bir faydası yok. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi değil” ifadelerini kullandı. AK Parti Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, “Her zaman aynı şeyi yapıyorsunuz. Burası belediye meclisidir. Gidin parti binanızda konuşun” diyerek salonu terk etti. Yine AK Partili Meclis Üyesi Ali Kökoğuz ise mecliste siyaset yapıldığını savunarak, “Mecliste siyaset konuşmalarının önünü kesmiyorsunuz. Siz zaten gerekli açıklamaları gazetelerde boy boy yapıyorsunuz” diyerek Kocaoğlu’nu siyasi konuşmaların önünü kesmesi gerektiğini belirtti.

DOĞAN: BİRLİKTE GİDELİM

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise özel idare mallarının konusunda, “Aramızda 5 metre mesafe var. Bizi çağırıp odanıza davet edip ‘arkadaşlar kentin sorunları var’ diyebilirsiniz. Birlikte fikir telakisi yapabiliriz. Siz ve çalışma arkadaşlarınız, birlikte milletvekillerimize, bakanlarımıza gidelim. Belediyenin ihtiyacı olan yerler kimden istenecekse birlikte isteyelim. Ama bu yapılmıyor ve kamuoyuna yanlış mesaj veriliyor. Bir mağdur edebiyatı yapılıyor. Biz hep birlikte kent için çalışmaya hazırız” diye konuştu.

KALYONCU: GÜNDEMİ KİLİTLEMEYİN

AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Nazmi Kalyoncu ise yaptığı konuşmada gündemin kilitlendiğine dikkat çekerek, “Malların valilikte paylaştırılma konusunda oluşturulan komisyonda yasa gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi de var. Basında İzmir’in haklarını korumak adına yapmış olduğunuz söylemleri görüyoruz. Malların hazineye devri belediyenin pay almayacağı anlamına gelmiyor. İzmir gündemindeki İzmir gündemini il özel idaresinin malları ile kilitlerseniz İzmir’e haksızlık etmiş olursunuz. Siz ‘özel idare malları bize verilmediği için metroyu, tramvayı bitiremedim’ diyebilir misiniz? Kentin önemli gündem maddeleri var. AK Parti grubu olarak bizim yapabileceğimiz şey varsa seve seve yaparız” dedi.

“İSKELELERİN BİLE İZNİ GELMEDİ”

İzmir’den toplanan 40 milyar TL verginin 7 milyarının geri geldiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu para merkezi hükümete gidiyor. Tamam helal olsun. Merkezi hükümetin gönderdiği para yerel paradır. Bundan oluşan para ile alınan mallar da yereldi. Ben mezarlık yeri bulmak için kamulaştırma yapan bir belediyeyim. Beş tane 100 metrekarelik iskelenin izni verilmedi. Millet denize doğru yürüsün diye istiyoruz. Kıyı düzenlemesi yapıyorum beş tane ahşap iskele yapacağım. Millet denize yürüyecek. Ne var bunda? Kötülük mü yapacağım. Sahiller, dolgu alanları bütün belediyelere devredildi. Ama bize devredilmedi. Sekiz senedir uğraşıyorum. Yok, tahsis alamıyoruz. Kim kabul etmezse etmesin İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kentidir. İzmir’e bu gözle bakılmaz” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYİ 5 YILDIZLI OTEL YAPIN”

Sümerbank arazisi ve Termal Tesisleri’nin de yerel mal olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “Balçova Narlıdere termal sahasında, tam 3 bin yıl önce Truva Savaşı’nda yaralanan askerler tedavi ediliyor. Sonra 160’lı yıllarda vali kamulaştırma yapıyor. Balçovalılar, arsası olanlar tesis kurulsun diye çok cüzzi bir paraya kamulaştırmalara onay veriyorlar. Ardından tesis yükseliyor ve itiraz da etmiyorlar. Ardından ikinci kamulaştırmada ise otelin kurulması, ısıtma gibi büyük proje gerçekleşiyor. Bütün para İl Özel İdaresi’ne gelen paradır. İzmir bu parayı harcasaydı. Gayrimenkul almasaydı bugün elimizde bu mallar olacak mıydı? Belediye binası depreme dayanıklı değil. Göreve gelir gelmez rapor aldık. Konak’ta eski tütün deposu emlak vergilerinden alınan paylarla restore edildi. Emlak vergisi de mi merkezi hükümetten geliyor. O binayı bize vermiyorlar. Bu belediye binası da merkezi hükümetten gelen para ile yapıldı. Alın bunu da satın ve burası çok güzel beş yıldızlı otel olur” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.