TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet içkili yeri ne yapacak?

CHP’li Yüksel içkili mekanların bulunduğu arsanın Diyanet’e verilmesine tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2014 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Diyanet içkili yeri ne yapacak?

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çeşme’nin ünlü tatil beldesi Alaçatı’da içkili restoranların da bulunduğu 22 işyeri ve 4 dönüm arsanın Diyanet’e devredilmesine tepki göstererek, “İzmir Valilisi, kapatılan İl Özel İdaresi mallarını belediye yerine hazineye verdi. Alaçatı’da içkili restoranların da bulunduğu arazinin Diyanete devredilmesinin gerekçesi nedir? Vali ne yapmaya çalışıyor! İzmirlilerden ne istemektedir? Diyanet içkili mekanları ne yapacak çok merak ediyorum” dedi.

BARLAR SOKAĞI DİYANET’EE DEVREDİLDİ

Geçtiğimiz gün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, “Gerekirse Valilik önünde çadır kurarız” diyen Yüksel, yapılan haksızlığı TBMM kürsünden dile getirdi. Gündem dışı söz alan Yüksel, çıkan yasanın eksik, esnek olduğunu belirterek, “AKP tarafından hazırlanan ve kabul edilen bu yasa istenildiği gibi yetkilerin kullanımına açıktır. Valiler eksik ve esnek yasaya bile ne yazık ki uymamaktadırlar, yasaya aykırı olarak muhalefet partilerinin kazandığı illerde farklı; iktidar partisinin kazandığı illerde farklı davranmaktadırlar. Buna göre İzmir, Aydın, Muğla, Hatay, Manisa, Mardin gibi muhalefetin kazandığı illerde özel idare ve belde belediyesi ve köy tüzel kişilik malları daha çok hazineye ve bakanlığa bağlı müdürlüklere devredilmiştir. Oysa İktidar partisinin kazandığı belediye başkanlıklarının olduğu yerlerde durum farklıdır. Mesela Balıkesir’de Vali kendi oturduğu makam odası dahil özel idarenin kocaman iş merkezlerini hem de boşaltarak belediyeye devretmiştir. AKP’nin seçim kazandığı Malatya, Denizli, Trabzon, Denizli gibi birçok yerde mallar belediyeye devredilerek ayrımcılık yapılmıştır” dedi.

İÇKİLİ MEKANLARIN DİYANET NE YAPACAK?

Yüksel, İzmir Valisi’nin kafasına göre hareket ettiğini belirterek, Konak’taki İl Özel İdaresi binasının Büyükşehir Belediyesi yerine İmam Hatip Lisesi yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildiği iddialarına dikkat çekti. Kapatılan Alaçatı Belediyesi’nin mallarının Diyanete devredildiği belirten Yüksel, şunları söyledi: “Alaçatı Belde Belediyesi kapatılmıştır. Çeşme Belediyesi’ne kapatılan belediyenin mülkleri devredilmesi gerekirken, belediye başkanları toplantıya çağrılmadan belediyenin malları yeni cami, kilise Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir. Yasada, ‘ilgisine göre malları verirsiniz’ diyor. Bunu hoş karşılayabiliriz. Ama aynı şekilde 140 yıllık Alaçatı Belediyesi’ne ait belde belediyesi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmiştir. Beldede meydan olarak kullanılan alan da diyanete verilmiştir. Bu alanda içki satan yerler ve içkili restoranlar vardır. Bu malları Diyanete devredilmesinin gerekçesi nedir? Vali ne yapmaya çalışıyor! İzmirlilerden ne istemektedir? Diyanet içkili mekanları ne yapacak çok merak ediyorum. Alaçatı Belediyesi’nin yapacağı işleri bundan sonra Çeşme Belediyesi yapacaktır. Kapatılan belediyenin personelini Çeşme Belediyesi’ne veriyorsunuz da malını, mülkünü neden başka yere veriyorsunuz? Seferihisar’da kadınların kullandığı ve belediyenin kiraladığı Kadın Kooperatifinin slow food ismiyle yöresel lezzetler için kullandığı bina da belediyeye verilmemiştir. Özel İdare mallarının dağıtılması ile ilgili toplantıda yine belediye başkanları sürecin dışında tutulmuş, yerelin mallar Vali tarafından hazineye devredilmiştir” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.