TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den Ulaşım muhalefeti

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan İzmir’in ulaşımıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne sert sözlerle yüklendi. İzmir’de toplu ulaşımın yetersiz ve plansız olduğunu belirten Doğan, “Otobüsler yolcu yoğunluğuna göre planlanmıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’den Ulaşım muhalefeti

FEYZİ MİRHANOĞLU

 

İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın yanı sıra eski il başkanı Ömer Cihat Akay’ın istifasından sonra geçici süreyle İl Başkanlığı görevine atanan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Söcüsü Hakkı Durmaz katıldı. 

 

DELİCAN: İZMİR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’nin her daim oyunu arttırmayı hedefleyen bir parti olduğuna dikkat çekerek, İzmir’de yaptıkları muhalefette ciddi zemin araştırmaları yapıtklarını belirtti. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla açıkladığı projelerini ‘İzmir’e hizmet enjeksiyonu’ olarak değerlendiren Delican, “Binali Bey hizmet çıtasını yukarı çıkarttığı için bu yarışta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de var olmasını istiyoruz. Bizde AK Parti olarak yaptıkları her hizmette onların yanında olacağız. İzmir halkına İzmir’e kattıkları her şey için yanlarına olacağız. İzmirli hemşerilerimiz tüm dünyada yaşayan insanların hepsinden daha fazlasını hak ediyor. Bu yarışta CHP’li belediyelerinde olmasını arzuluyoruz. Çok etkin bir muhalefet arzusuyla İzmir için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SORUNLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Ulaşım trafik ve otopark ile ilgili İzmir’de büyük sorunların olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “İzmir’in toplu ulaşımında çok ciddi sıkıntılar var. Halkımızın toplu ulaşımla ilgili sıkıntıları göz ardı edilmekte, talep ve istekleri dikkate alınmamaktadır. Vatandaşlarımızın gerek yazılı ve sözlü, gerekse internet üzerinden Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiği online iletişim adresleri üzerinden yapılan başvuruları ciddiye alınmıyor. Hatta bu ciddiyetsizlik öyle bir boyuta ulaşmıştır ki; vatandaşımız günümüz iletişim araçlarından olan sosyal medya üzerinden geniş katılımların oluştuğu gruplarda espritüel bir üslupla Büyükşehir’in bu ciddiyetsiz tavır ve tutumunu eleştiri bombardımanına tutmuştur. Bununla birlikte ESHOT ve İZULAŞ çalışanları ve şoförlerinin gayretine rağmen üst yönetimin planlama, uygulama yöntemleri uygulamada da görüldüğü gibi başarısızdır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi vatandaşımın rahat bir toplu ulaşım sağlayamıyorken, ulaşımın İzmir’de birde pahalı olması üzerine eklenmektedir” dedi.

 

“KAPALI DURAK SAYILARI ARTSIN”

İzmirli’nin yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunması için kapalı durak sayısının arttırılması gerektiğinin önem arz ettiğini de sözlerine ekleyen Doğan, “Akıllı durak sayısını arttırmak gerekiyor. Sadece Konak, Karşıyaka, Bornova, Alsancak gibi ana arterlerin dışında da kapalı durak sayısını arttırmaktadır. Gecekondu bölgelerinde yapılan otobüs seferleri artırılmalı. Bu bölgelere çalışan otobüslerinde klimalı olması gerekmektedir. En önemlisi de buralara da yeni otobüsler konulması çok önemlidir. Otobüs yolda kalıyor. 90 dakika aktarma uygulamasının 120 dakikaya çıkarılması germektedir. Ulaşımla ilgili tüm otobüslerin daha sağlıklı bir çevreci anlayışına sahip olan doğalgaza dönüştürülmesi gerekmektedir. Doğalgaz vatandaşımızın ulaşım bedellerini de düşürecektir. Ankara’da EGO otobüslerinde bu uygulama 2005 yılından itibaren başlamıştır. Bu da maliyet düşüklüğü açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

“OTOPARK BÜYÜK SORUN”

Ulaşım sorunları içerisinde İzmir’in en önemli sorunu otopark problemi olduğunu vatandaşların evlerinden çıkıp işyerlerine ve kent merkezine geldiğinde karşılaşılan en önemli problem otopark eksikliği olduğunu belirten Doğan, “İzmirli, Belediye’ye sürekli otopark parası ödüyor. Otopark paraları yıllardır çok önemli bir noktaya ulaştı. Biriken bu parayla belediye yeterli miktarda otopark yapmayı dahi beceremedi. Otoparklara baktığımızda 4081074 nüfusa sahip kentimizde 755353 araç kent merkezinde bulunmaktadır. Ayrıca her gün trafiğe 150 yeni araç katılmaktadır; toplam sürücü ehliyeti sayımız 817498’dir. Bütün bunlar gösteriyor ki İzmir’in çok ciddi yeni otoparklara ihtiyacı var. İzmir’deki otopark sayısına ve kapasitesine baktığımızda İzmir’de toplam otopark araç sayısı 18757’dir. İzmir’de ise 52’si özel otopark 42 yol üstü otopark, 13 katlı ve yeraltı otoparkı ve 7 bariyerli otopark olmak üzere şu anda 114 otopark mevcuttur. Oysa şu anda İzmir’in en az 30000 araçlık otoparka ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı otoparklar; İzmir Fuarındaki kapalı otoparkı, Karşıyaka Vergi Dairesi’nin önündeki yeraltı otoparkı, Hatay Pazaryeri katlı otoparkı ve henüz faaliyete geçmeyen Alsancak Camii karşısındaki asansörlü otoparkıdır. Bunların dışında bu şehir daha fazla otopark ihtiyacına sahiptir. Oysaki sadece Adnan Menderes Havaalanına, 5700 araçlık otopark hükümetimizce yapıldı. Görülüyor ki biriken paralarda Karşıyaka’da; Bostanlı’ya, Alaybey’e ve Alsancak, Hatay, Mithat Paşa’ya otopark acil ihtiyaç olmuştur” diye konuştu.

 

“METRODAN UMUDU KESTİK”

İzmir Metrosu’nun açılmayan Poligon ve Üçkuyular istasyonlarının bir an önce açılarak halkın hizmete sunulması gerektiğini vurgulayan Doğan, “Aziz Kocaoğlu’nu kendi haline bıraktık. Biz sorduğumuzda bize bittiği zaman görürsünüz dedi. Bizde artık umudu kestik bir an önce hizmete geçmesi ve İzmirlilerin bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.