TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Celsus’da sıradışı müzik gecesi

“Türk usulü-Polonya usulü” konserde Arte Dei Suonatori ve kemancı Rachel Podger destan yazdı

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Celsus’da sıradışı müzik gecesi

28. Uluslararası İzmir Festivali’nin en gözde mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi 18 Haziran gecesi sıra dışı bir konsere sahne oldu. Polonya ve Türkiye arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 600. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl ve Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı işbirliği ile yapılan konserde Artei Dei Suonatori  ile konserin solisti barok kemancı Rachel Podger adeta destan yazdı. Celsus Kütüphanesi’ni tamamıyla dolduran yerli ve yabancı dinleyiciler, kemanını vücudunun bir parçasıymış gibi büyük bir doğallık ve yetkinlikle çalan Podger’i dinlemeye doyamadı.

Dönemin çalgılarıyla, dönemin repertuarını en iyi yorumlayan toplulukların başında gelen Artei Dei Suonatori, barok topluluklar arasında Avrupa’da en üst sıralarda yer alıyor. Birlikte yaptıkları bütün kayıtlarla üstün başarılar kazanan Artei Dei Suonatori ve İngiliz asıllı barok kemancı Rachel Podger, 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde 18. Yüzyılda, Avrupalı sanatçıları etkileyen Türk ve Polonya kültüründen izler taşıyan “Alla Polacca & Alla Turca” adlı yeni projelerini sundu. Telemann’ın Uluslar süiti ve Polonya Konçertosu ile başlayan konser, Vivaldi’nin “Grosso Mogul” keman konçertosu ile devam etti. Büyük teknik beceri isteyen konçertoda Rachel Podger’in olağanüstü virtüözitesi ve yorumu dinleyenleri büyüledi. İkinci bölüm Haydn’ın 44 numaralı senfonisiyle başladı, Mozart’ın “Türk” konçertosu adıyla bilinen 5 numaralı keman konçertosu ile sona erdi.

28. Uluslararası İzmir Festivali, 25 Haziran Çarşamba günü Çeşme Aya Haralambos Kilisesinde yapılacak Amaryllis Quartet konseriyle devam edecek.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.