TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saygılı’dan ‘Çatı’ değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı ile CHP ve MHP’nin çatı aday olarak belirlediği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Adayımız tüm yurdu kucaklayacak, AK Partililerin bile oyunu alacak, geçmişi tertemiz bir bilim insanıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Saygılı’dan ‘Çatı’ değerlendirmesi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Kamuoyu ve Cumhuriyet Halk Partisi içinde tartışmalara neden olan MHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, “Adayımız Sayın İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi ile adalette ve hukukta egemenliği hakim kılacak olması ülkemizin esenliği konusunda çok önemlidir” dedi.

“CHP BAŞKA PARTİLERE BENZEMEZ”

Parti içindeki tepkilerin son derece doğal olduğunu belirten CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, “Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokratik bir parti olduğumuz için farklı görüşler olabilir. Sonuç olarak CHP’nin büyük bir uzlaşıyla gösterilen Cumhurbaşkanı adayının, genel başkanın almış olduğu bu kararın arkasında olacağı düşüncesindeyim. CHP başka partilere benzemez. Farklı fikirlerin olması son derece doğal. Ancak söz konusu ülke olduğu takdirde tüm Cumhuriyet Halk Partililer yürütülmesi gereken mücadeleyi hep birlikte yürüteceklerdir” diye konuştu.  

“DİĞER SİYASİ PARTİLİLERLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’ne önerilen bir aday olduğunu, MHP’nin de bunu kabul ettiğini, diğer siyasi partilerle de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Saygılı, “Tüm siyasi partiler ile çalışmalar sürüyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kamuoyu ve parti kamuoyu fazla tanımıyor. Elbette tanınan bir isim ancak geniş kamuoyu kendisi hakkında çok fazla bilgiye sahip değil. Sayın İhsanoğlu’nun tanınmaya ihtiyacı var. Kendisi bir bilim insanı. 57 ülkenin üye olduğu İslam Konferansı’nın Genel Sekreterliği’ni yapmış, Birleşmiş Milletler’de göre yapmış birçok ödül almış bir isim. Sayın İhsanoğlu, siyasete hep mesafeli durmuş, elbette siyasal görüşleri vardır. Ancak biz kendisini duruşu ve bir bilim insanı olması nedeniyle destekliyoruz. Bir siyasal görüşü olabilir ancak o görüşü kendinden farklı düşünenlere karşı kullanmamıştır. Eşit davranmıştır. Bu açıdan kendisinin doğru bir aday olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN SEÇMİYORUZ”

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir Genel Başkan seçmediklerine dikkat çeken Saygılı, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir aday arayışındaydık. Bu isimde Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Parti kamuoyundan kendisi kabul görmüştür. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mansur Yavaş aday gösterildiği zamanda parti kamuoyunun tepkisi olmuştu. Ancak daha sonra Mansur Yavaş’ı en çok CHP’liler başarması için ellerinden geleni yaparak desteklediler. Burada da iki kriter var, ilk kriter Başkanlık Sistemi’ni Türkiye’ye getirme çabasında olan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesecek miyiz? Bunun yapılabilmesi içinde tüm halkı kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı adayı seçmekti. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu buradan yola çıkarak Sayın İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu göreve gelmesini tehlikeli buluyoruz. Ülkeyi parçalayacağını ve kucaklayamayacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın herkese eşit mesafede Anayasa’ya dayalı, hükümete veya Bakanlar Kurulu’na müdahale etmeyen biri olmasını istiyoruz”  dedi.

“GEÇİMİŞİ TEMİZ OLAN BİR ADAY BELİRLEDİK”

Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin devlet adamlığı sorumluluğuyla hareket ederek statüsünde olduğu ve ülkenin kötüye giden koşullarını engelleyeceklerini düşündüğünü dile getiren Saygılı, “Herkesi kucaklayan dürüst namuslu, dış ilişkilerinde sorun olmayan, geçmişi temiz olan bir Cumhurbaşkanı arayışı içerisindeydik. Karşımıza Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı. Kendisini destekleyeceğiz. Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmaması için çok nedenimiz var. Bunun başında kendisinin geçmişinin temiz olmaması geliyor. Genel Başkanımızın bu konuda verdiği mesajlar çok açık. Adalette ve hukukta egemenliği hakim kılacak olması ülkemizin esenliği konusunda çok önemlidir” diye konuştu.

“ADAYIMIZ AK PARTİLİLERİN DE OYUNU ALIR”

Ekemeleddin İhsanoğlu’nun dünyanın ve ülkenin temel değerleriyle hiçbir sorunu olmadığını siyasallaşan bir İslami kimliğe sahip olmadığını söyleyen Saygılı şöyle konuştu, “Biz ülkenin kötü gidişine dur diyecek. AK Partili yurttaşlarında oy verebileceği bir aday üstünde durduk. Çünkü biliyoruz ki AK Partili yurttaşlarımızda artık Recep Tayyip Erdoğan’ın fütursuz davranışlarından rahatsız. Dolayısıyla Ekmeleddin Bey tüm yurttaşlarımızın oyunu alacak bir isimdir. Kendisinin Cumhuriyet’in temel değerleriyle bir sorunu olmadığı yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor. Biz CHP olarak kimsenin inancına, mezhebine karşı değiliz. Bunları onların şerefi olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.